Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Editorial Warta Pamrentah Iran Breaking News News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta video

Dialog antarane USA lan Iran? Pendiri IIPT nyoba mbukak jendela

Pendhiri lan presiden ing New York Institut Perdamaian Internasional Liwat Pariwisata (IIPT), Louis D'Amore meksa Amerika Serikat lan Iran supaya njupuk kesempatan kasebut lan mbukak jendhela sing sempit iki. Bisa mbantu supaya ora saya ningkat ing AS - Iran kanthi tentrem.

Iki kedadeyan ing wektu sing padha nalika pimpinan dunia kalebu Kanselir Jerman Angela Merkel, Presiden Prancis Emmanuel Macron lan PM Inggris Boris Johnson ngetokake pernyataan gabungan Senin esuk. Paus Francis nyeluk dina Minggu kanggo dialog: "Aku njaluk kabeh pihak supaya semangat dialog lan nahan awake dhewe tetep maju lan ngindhari bayangan permusuhan. Perang mung nyebabake pati lan karusakan. ”

Kasunyatan yen dialog ing antarane peradaban bertentangan karo bentrokan peradaban wis dadi topik debat. Gagasan sing bentrokan ing antarane budaya lan peradaban bakal ngganti konfrontasi politik lan militer, minangka bagean saka nasibe manungsa, banjur ditambah karo teori "Akhir Sejarah". Sawijining bisa ujar manawa dialog ing antarane peradaban minangka salah sawijining inisiatif sing bisa nggawe gelombang sing cukup gedhe, sajrone dasawarsa kepungkur.

Saben wong sing lelungan bisa dadi Duta Besar Damai.

Presiden IIPT ndhesek pimpinan Iran lan AS maneh ing taun 2001 Taun Internasional PBB kanggo Dialog Antarane Peradaban kaya sing diusulake mantan Presiden Iran Khatami.

Perdamaian Liwat Pendhiri Pariwisata Louis D'Amore langkah sabanjure ing konflik Iran USA

Louis D'Amore, 2008 Teheran, Iran

Rolas taun kepungkur, Pendhiri lan Presiden IIPT, Louis D'Amore duwe kesempatan - bebarengan karo Juergen Steinmetz, penerbit eTurbo News - kanggo menehi alamat kanggo pimpinan Iran ing Balai Islam Rakyat ing Teheran. Topik alamat D'Amore yaiku Damai liwat Pariwisata.

D'Amore miwiti ceramah kanthi nyathet manawa Iran minangka omah kanggo salah sawijining peradaban sing paling tuwa ing donya, kanthi pamukiman sejarah lan kutha wiwit 4000 SM. Iki minangka tanah sing sugih ing sejarah - sugih ing ilmu pengetahuan lan teknologi - seni, sastra lan budaya - lan tanah sing luwih saka rong pertiga saka populasi kurang saka 25 taun - mula dadi lahan sing duwe masa depan sing apik.

Dheweke uga nyathet yen ing taun 1998, sajrone wulan Ramadhan, Presiden Iran Mohammad Khatami ngusulake menyang Majelis Umum PBB supaya taun 2001 diumumake minangka Dialog Internasional Internasional ing Antarane Peradaban - sing banjur diadopsi.

Presiden IIPT Louis D'Amore ndhesek supaya ngetutake proposal Presiden Iran Khatami

Mohammad Khatami
Mantan Presiden Iran

Usul Presiden Khatami adhedhasar visi asli babagan cara nggawe tatanan sing luwih tentrem lan adil saka perspektif etika - paradigma anyar adhedhasar empati lan welas asih. Sampeyan kudu ngundang pamrentah lan masarakat ing saindenging jagad kanggo nindakake paradigma anyar lan sinau saka pengalaman sing kepungkur. Dheweke khusus njaluk dialog sing disengaja ing antarane para sarjana, seniman, lan filsuf. Presiden Khatami dhewe ngupayakake nggawe dialog lan komunikasi antar agama sajrone taun kasebut.

Seyyed Mohammad Khatami njabat dadi Presiden Iran kaping lima wiwit 3 Agustus 1997 nganti 3 Agustus 2005. Dheweke uga dadi Menteri Budaya Iran wiwit taun 1982 nganti 1992. Dheweke dadi kritikus pamrentahan mantan Presiden Mahmoud Ahmadinejad

Diusulake ing pungkasan abad kaping-20 kanthi tujuan supaya ditinggalake abad sing kebak ketimpangan, kekerasan, lan konflik - disaranake kanthi tujuan entuk manfaat saka prestasi lan pengalaman kabeh peradaban - lan kanthi pandonga supaya miwiti abad kamanungsan, pangerten, lan perdamaian sing awet anyar supaya kabeh manungsa bisa ngrasakake berkah urip.

Sajrone sejarah 34 taun, Institut Perdamaian Internasional liwat Pariwisata (IIPT) nyengkuyung dialog ing antarane budaya lan peradaban ing tingkat dhasar kanthi yakin manawa "Saben wong sing lelungan bisa dadi Duta Besar Damai”Uga para pemimpin industri lan pamrentah.

Taun Pariwisata Internasional PBB 2017 kanggo Pembangunan Berkelanjutan lan Perdamaian umume, dhasar wis digawe ing karya IIPT wiwit didegake ing taun 1986 - Taun Perdamaian Internasional PBB.

Konferensi Global Pertama IIPT, Vancouver 1988, pisanan ngenalake konsep pariwisata berkelanjutan - lan sing anyar Paradigma kanggo Tujuan Pariwisata sing Lebih Luwih sing menehi wigati tumrap peran utama pariwisata ing:

  • Mromosiaken pangertosan internasional
  • Kolaborasi ing antarane bangsa
  • Nglindhungi lingkungan lan ngreksa keanekaragaman hayati
  • Nambah budaya lan ngurmati warisan
  • Pangembangan berkelanjutan
  • Nyuda kemiskinan lan
  • Marasake awakmu lara konflik

Minangka kacarita ing Trave Wire News awal taun iki, pejabat pariwisata Iran ujar manawa pariwisata bakal ngganti penghasilan minyak. Iki dirujuk miturut Wakil Presiden Iran Ali Asghar Mounesan, sadurunge Kepala Warisan Budaya, Kerajinan Tangan lan Organisasi Pariwisata, "Wong Amerika olèh Iran. "

Iki dikumandhangake ing pirang-pirang pesen Facebook, siaran pers lan kampanye email dening operator tur Iran. nggoleki bisnis Amerika lan Eropa.

D'Amore menehi saran ing pidato ing 2008 yen kita duwe kesempatan karo konferensi ITOA pertama iki - kanggo miwiti dialog ing antarane peradaban - kanthi lelungan lan pariwisata duwe peran penting kanggo ngrampungake.

Fabio Carbone, Duta Besar IIPT GLobal

Paling anyar, liwat upaya Dr. Fabio Carbone, peneliti Associate Pusat Kepercayaan, Perdamaian, lan Hubungan Sosial, Universitas Cambridge, lan Duta Besar IIPT, sawijining IIPT Iran Bab wis digawe ing Iran.

Pendhudhuk Italia Dr. Carbone wis nganakake seminar lan lokakarya kanthi undhangan saka universitas, lembaga pamrentah lan organisasi pariwisata sing narik luwih saka 200 wong sing antusias ing sawetara acara kasebut.

Louis D'Amore nyimpulake: "Kaya sing dak alami dhewe ing taun 2008, wong-wong Iran kalebu wong sing paling grapyak, grapyak lan seneng perdamaian ing saindenging jagad."

IIPT tetep semangat ngunjungi maneh visi Presiden Khatami babagan tatanan jagad sing luwih tentrem lan adil adhedhasar empati lan welas asih lan peran sing bisa ditindakake "Damai liwat Pariwisata" kanggo tujuan iki.

 

IIPT Credo saka Pengembara sing Damai

Muga-muga kesempatan kanggo lelungan lan nemu jagad lan amarga perdamaian diwiwiti karo individu kasebut,  Aku negesake tanggung jawab lan komitmen pribadi kanggo:

  • Lelungan kanthi pikiran terbuka lan lembut
  • Nampa kanthi sih lan syukur macem-macem sing dakalami
  • Rever lan nglindhungi lingkungan alam sing nylametake kabeh urip
  • Apresiasi kabeh budaya sing ditemokake
  • Matur suwun lan matur nuwun marang para host kula sing wis welcome
  • Nawakake tanganku kekancan karo kabeh wong sing dakkenal
  • Dhukungan layanan lelungan sing nuduhake pandangan kasebut lan tumindak,

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.