Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya News Warta Pecah Puerto Rico tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Gempa bumi ngancurake Puerto Rico, ngrusak obyek wisata utama

Gempa bumi ngancurake Puerto Rico, ngrusak obyek wisata utama
Gempa bumi ngancurake Puerto Rico, ngrusak obyek wisata utama
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Gempa bumi deres banget Puerto Rico, kanthi omah ambruk, mobil nabrak lan dalan ditutupi watu lan lebu - jebule asil saka lumpur.

Akeh warga pulau sing ora duwe kekuwatan sawise tremor kanthi skala 5.8.

Ora ana tandha tsunami sing diterbitake lan ora ana korban jiwa sing dilaporake.

Gempa dina iki dikabarake minangka salah sawijining sing paling gedhe tekan saiki ing wilayah AS.

Miturut salah sawijining warga lokal, iki minangka salah sawijining gempa paling kuat wiwit wiwit goyah tanggal 28 Desember.

Wilayah kidul Puerto Rico ngalami gempa sing luwih cilik, ukurane 4.7 nganti 5.1, wiwit pungkasan Desember.

Objek wisata sing populer - lengkungan watu, sing dikenal kanthi jeneng Punta Ventana, ambruk sawise ana gempa bumi sing nggegirisi pulau kasebut. Formasi watu Punta Ventana, dununge ing pesisir kidul Puerto Rico, disenengi banget karo pengunjung Puerto Rico.

Walikota Guayanilla, Nelson Torres Yordán, negesake manawa Punta Ventana, sing "salah sawijining pariwara paling gedhe ing Guayanilla" wis rusak.

Puerto Rico isih pulih saka Hurricane Maria, badai Kategori 5 sing ngrusak bagean Karibia ing wulan September 2017. Topan kasebut diperkirakan bisa mateni 2,975 wong lan ngrusak $ 100 milyar.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov