Breaking News Internasional Breaking News Iran Warta Breaking Travel angkara budaya Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

40 wong tiwas, 213 cilaka ing stampede pemakaman Soleimani Iran

40 wong tiwas, 213 cilaka ing stampede pemakaman Soleimani Iran
40 wong tiwas, 213 cilaka ing stampede pemakaman Soleimani Iran
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Miturut televisi negara Iran, pemakaman Jenderal Iran, Qassem Soleimani, ditundha sawise pemirsa sing akeh nyebabake stampede gedhe sing mateni paling ora 40 wong lan 213 wong liyane cilaka. Video grafis saka stampede ing media sosial nuduhake puluhan awak sing trampled ing dalan.

Stampede kasebut meledak dina Selasa sajrone prosesi pemakaman, nalika wong-wong Iran nyembah menyang lurung-lurung ing kuthane Kerman ing Soleimani kanggo menehi penghormatan pungkasan.

Foto-foto prosesi pemakaman nuduhake akeh wong sing sedhih nganggo klambi ireng. Sawetara nggawa gendera lan potret pimpinan Quds Force sing mati nalika alon-alon pindhah menyang kutha kasebut.

Media lokal ujar manawa 'pirang-pirang yuta' wong rawuh ing pamakaman kasebut.

Wong akeh meksa pejabat berwenang kanggo nundha pemakaman Soleimani, pejabat semi resmi kasebut ISNA, nanging kantor berita ora nemtokake suwene wektu tundha kasebut.

Soleimani tiwas dening a Serangan drone AS ing Baghdad minggu kepungkur, nyebabake sawetara dina sedhih ing Iran. Upacara pemakaman ing Teheran, sing dianakake dina Senin, dilaporake narik luwih saka sayuta wong, nanging ora ana korban jiwa utawa korban jiwa sing parah dilaporake ing kana.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov