Airlines Airport Breaking News Internasional News Warta Pecah Puerto Rico Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa turis aman ing Puerto Rico sawise gempa bumi gedhe?

Kahanan babagan turis ing Puerto Rico durung mesthi sawise gempa bumi gedhe
luwih kuwat
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sheraton Caguas Real Hotel & Casino ing Puerto Rico dianyari eTurboNews bab kahanane para tamu sawise gempa bumi.

Puerto Rico wis ngumumake kahanan darurat. Gempa bumi sing nggegirisi banget nggegirisi pulau kasebut bengi Listrik metu ing saindenging pulo. Ana kerusakan struktural sing parah ing sawetara omah lan bangunan.

Puerto Rico minangka tujuan plancongan lan wisata utama. Gambar nuduhake rusak total sawetara bangunan. Masyarakat ing Guanica nglaporake lindhu kasebut luwih elek tinimbang Hurricane Maria.

eTurboNews ora bisa tekan Pariwisata Puerto Rico. Situs web Pariwisata Puerto Rico wiwitane mudhun lan nalika digawe munggah, ora ana informasi babagan gempa bumi sing diwenehake.

Ora ana ekstensi lan ora ana operator sing mangsuli telpon ing kabeh kantor pamrentah sing digayuh eTN, saengga masarakat kasebut tetep ketegangan.

eTurboNews uga ngubungi Pusat Ketahanan Global ing Jamaika. Pusat wis siyap ngrewangi nanging ora bisa njaluk sapa wae ing Puerto Rico.

Korban wiwit dilaporake. Iki ana ing kutha Guanica ing PR Selatan. Cakupan TV lokal ora mandheg kanggo pengaruh gempa kasebut. Akeh gambar sing nuduhake rusak total sawetara bangunan.

The Bandara Internasional Luis Muñoz Marín ing San Juan daya sing ilang ing gempa kasebut lan mlaku ing generator cadangan. Penerbangan menyang lan saka San Juan, Puerto Rico, operasi kaya sing dijadwalake sawise gempa skala 6.4 nyerang pulau kasebut, Selasa esuk.

Ora ana informasi babagan kahanan sing diwenehake ing situs web bandara, nanging informasi babagan sinaran sepatu wis kasedhiya.

Nalika menyang situs web Pamrentahan Puerto Rico kanggo nggoleki urusan umum, ana kesalahan nalika ujar, "Nuwun sewu, ana kesalahan" minangka tanggepan.

Badan rekaman PR lan Komunikasi kanggo Pariwisata Puerto Rico uga ora nanggapi.

Operasi laut normal.

Four Points by Sheraton Caguas Real Hotel & Casino ing San Juan eTurboNews, hotel kasebut kanthi operasional lan gumantung karo generator.

Umume resort wisata mapan ing sisih lor Puerto Rico cedhak kutha ibu kota San Juan. Ora ana laporan kerusakan parah kanggo infrastruktur pariwisata.

Wakil FEMA ora sah wicara eTurboNews dheweke ora duwe laporan babagan negara turis ing wilayah AS.

Kahanan babagan turis ing Puerto Rico durung mesthi

Wis jelas miturut tanggapan lokal: Kasunyatane manawa Trump kanthi ilegal nahan $ 18 milyar kanggo mbiyantu Puerto Rico sawise angin topan, nanging ora duwe masalah mbuwang 2 TRILION kanggo peralatan militer. Saiki wayahe ngeculake dhuwit sing dicekel kanthi ilegal.

Kahanan babagan turis ing Puerto Rico durung mesthi sawise gempa bumi gedhe

Latar mburi gempa bumi miturut USGS

Tanggal 7 Januari, ana gempa skala 6.4 sing nyerang wilayah kasebut jam 4:24 esuk wektu lokal (08:24:26 UTC). Kerusakan signifikan bisa uga. Sajrone pirang-pirang minggu kepungkur, atusan gempa bumi cilik wis kedadeyan ing wilayah Puerto Rico, diwiwiti kanthi gempa bumi M 4.7 pungkasan tanggal 28 Desember lan kedadeyan M 5.0 sawetara jam mengko.

Gempa skala 6.4 dirasakake akeh. Miturut ShakeMap, gonjang-ganjing kuwat nganti kuwat banget ing bagean Puerto Rico Kidul sing paling cedhak karo acara kasebut, lan gonjang-ganjing moderat ing saindenging pulau. Sistem Peringatan Tsunami NOAA ora ana peringatan tsunami utawa saran. USGS kaca ringkesan gempa bumi iki kalebu an prakiraan aftershock. Aftershock bakal terus cedhak kejutan utama.

Wiwit kedadeyan M 4.7, luwih saka 400 gempa bumi 2+ kedadeyan ing wilayah iki, sepuluh gempa kasebut yaiku M 4+, kalebu kedadeyan M 6.4 saiki lan gempa 5.8 wingi. Lokasi awal gempa 6.4 saiki saiki udakara ana 7.5 mil wiwit gempa 12 Januari 6, gempa M 2020. Kedadeyan acara kasebut menyang Puerto Rico, lan ambane cethek, tegese puluhan prastawa kasebut dirasakake ing darat, sanajan kajaba ana gempa bumi paling anyar 5.8, M 2 lan M 6.4, ora ana sing nyebabake karusakan pinunjul.

Gempa bumi tanggal 6 lan 7 Januari 2020, M 5.8 lan M 6.4 ing lepas pantai Puerto Rico kedadean amarga asil saka mogok miring miring ing kedalaman cethek. Ing lokasi acara iki, piring Amerika Utara gabung karo piring Karibia kanthi laju udakara 20 mm / thr ing sisih kidul-kulon. Lokasi lan gaya kesalahan kanggo acara kasebut konsisten karo setting tektonik intraplate ing ndhuwur ndhuwur lempeng Karibia, dudu ing watesan lempeng ing antarane loro piring kasebut.

Tektonik ing Puerto Rico didominasi konvergensi ing antarane lempeng Amerika Utara lan Karibia, kanthi pulau kasebut dipencet ing antarane 2. Ing sisih lor Puerto Rico, Amerika Utara mudhun ing ngisor lempeng Karibia ing trench Puerto Rico. Ing sisih kidul pulo kasebut, lan sisih kidul gempa bumi saiki, kerak ndhuwur piring Karibia mudhun ing Puerto Rico ing Muertos Trough. Gempa 6 Januari, lan prastawa cedhak liyane, kedadeyan ing zona deformasi lepas pantai sing kaiket Punta Montalva Fault ing darat lan lepas pantai Guayanilla Canyon.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.