24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Iran Breaking News Warta Breaking Irak News USA Breaking News Maneka Warta

Perang! Pangkalan AS diserang ing Irak

Perang! Pangkalan AS diserang ing Irak
basa
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Iran nyerang basis AS kanthi pluru balistik. Al Asad airbase lan Erbil sisih lor Iraq Pasukan AS diserang ing Irak dening Iran.

Basis Al-Asad dilaporake kena roket pirang-pirang. Ora jelas yen ana korban korban jiwa.

Iran Press TV ujar: Korps Pengawal Revolusi Islam Iran (IRGC) nargetake basis udara Ain al-Assad AS ing provinsi Anbar ing Irak kulon sawise sumpah bakal males ukum AS kanggo komandan anti-teror Iran, Letnan Jenderal Qassem Soleimani.

Kasedhiya sawise komandan Iran utama Qasem Soleimani tiwas ing serangan drone ing Baghdad ing dina Jumuah, miturut prentah Presiden AS Donald Trump.

Iran ngancam "dendam parah" amarga tiwase Soleimani.

Iran nembak paling ora 12 pluru balistik menyang Airbase Ain-Assad ing Irak Tengah. Pangkalan kasebut ngemot pasukan Amerika lan Irak. Video iki dilaporake wiwit sawetara menit kepungkur lan nuduhake roket ing langit. (Video)

 

Sistem pertahanan Militer AS ing Erbil ngancurake pirang-pirang rudal balistik sing target Ain Basis udara Al Asad ing Anbar.

A tweet ujar: "Iran ngenteni pasukan kita wiwit narik metu sadurunge nyerang udakara 20 menit kepungkur Basis udara Al Asad ing Irak. Gosip yaiku paling ora ana 20 wong sing mati amarga serangan kasebut. Sanajan ora ana korban jiwa, iki ora bisa dijawab. ” 

Kandidat presiden Demokrat Joe Biden ujar dina Selasa, yen Presiden Donald Trump nambah ketegangan karo Iran mbuktekake manawa dheweke "ora kompeten mbebayani" lan nggawe AS ing ambang perang.

Ngomong ing New York, Biden ujar manawa Trump nggunakake proses nggawe keputusan "sembrono" kanggo mrentah pembunuhan Jenderal Iran, Qassem Soleimani lan wis gagal ngandhani alasane kanggo kongres utawa sekutu AS ing saindenging jagad. Biden ujar manawa Trump malah nawakake "tweets, ancaman lan tantrums" sing mbuktekake manawa presiden Republik kasebut "ora kompeten mbebayani lan ora bisa dadi pimpinan dunya."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.