24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah Iran Breaking News News wong Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta Breaking Ukraina USA Breaking News Maneka Warta

Ndhelikake soko? Iran nolak ngeculake kothak ireng pesawat Ukraina sing nabrak

Ndhelikake soko? Iran nolak ngeculake kothak ireng pesawat Ukraina sing nabrak
Iran nolak ngeculake kothak ireng pesawat Ukraina sing nabrak
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Iran ngumumake yen ora bakal ngeculake 'kothak ireng' saka Jet penumpang Boeing 737 Ukraina, sing nabrak cedhak Teheran dina Rebo, ora menyang Ukraina, utawa Boeing.

Nanggepi kacilakan kasebut, Boeing ujar ing sawijining pernyataan manawa siyap "mbantu apa wae sing dibutuhake," nanging kepala Organisasi Penerbangan Sipil Iran ujar manawa Teheran bakal nindakake investigasi dhewe babagan kacilakan kasebut. Dheweke nambahake manawa panguwasa penerbangan sipil Ukraina bakal 'diidini' ana ing acara probe.

Miturut pejabat Iran, penyelidikan babagan kacilakan kasebut isih ditindakake lan durung diputus ing endi kothak ireng bakal dikirim kanggo dianalisis.

Boeing 737 sing dioperasikake Ukraina International Airlines tabrakan sawise budhal saka Bandara Internasional Imam Khomeini ing Teheran dina Rebo, lan mateni kabeh 176 wong ing kapal kasebut. Ukraina wiwitane menehi saran yen kacilakan kasebut amarga kegagalan mekanik, nanging mengko ngilangi pratelan kasebut.

Maskapai Ukraina kasebut ujar manawa pesawat kasebut "kondhisi apik" sadurunge pesawat pungkasan saka Tehran menyang Kiev, Evgeny Dykhne, presiden perusahaan kasebut, marang wartawan ing Kiev. Pesawat kasebut, diterangake minangka salah siji sing "paling apik" ing armada perusahaan, wis ditindakake inspeksi mung rong dina sadurunge.

Presiden Ukraina Volodymyr Zelensky ngajak masarakat supaya ora ngira-ngira apa sing bisa nyebabake kacilakan kasebut. Menteri Luar Negeri Ukraina negesake manawa dheweke wis kontak karo rekane Iran, Mohammad Javad Zarif, lan kalorone negara wis setuju kanggo mengkoordinasi upaya kanggo nemtokake apa sing nyebabake kacilakan "elek" kasebut.

Menteri Luar Negeri Ukraina ngumumake manawa ana sing tiwas nalika kecelakaan Rebo yaiku 82 wong Iran, 11 wong Ukraina, 63 wong Kanada, papat wong Afghanistan, telung wong Jerman, telung warga Inggris lan 10 wong Swedia.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov