24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News wong Pariwisata News Wire Plancongan Warta Pecah Zimbabwe

Merek Presiden diserang serius

Merek Presiden ana ing Serangan serius
mnangagwa
ditulis dening Eric Tawanda Muzamhindo

Kantor Presiden AS Donald Trump diserang serius, nanging crita iki babagan presiden negara liya, Presiden Mnangagwa saka Zimbabwe.

Ing 10 September 2017, aku nulis artikel sing kuwat sing online aku ngutip "Aparat keamanan bisa uga mbusak Mugabe lan garwane"

Tanggepan kasebut aku dipecat dening akeh wong kalebu akademi utama, lan akeh sing takon, apa sing aku weruh sing nyebabake aku nulis artikel kaya ngono, lan yen sampeyan mbukak artikel kasebut, kedadeyan kasebut tanggal 17 Oktober, 2017.

Iki minangka karya analisis lan riset lengkap. Penting, kudu ana ing penasehat politik institusi apa wae.

Aku ngerti sawetara wong sing seneng karo ED sing wis nyabrang. Aku ora yakin apa Mnangagwa yakin apa tegese dadi Presiden negara lan apa regane.

ED Pfee minangka slogan sing digunakake dening Zanu PF lan Zimbabwe Panyengkuyung Presiden Emmerson Mnangagwa minangka tandha kanggo menehi dukungan marang Zimbabwe Pamilihan 2018. Ing ED Slogan Pfee digunakake minangka nyanyian rally lan slogan media sosial minangka #EDpfee.

Ya, politik bisa dadi kotor lan beracun, nanging wong sing ana ing lemah wis akeh ujar, malah sawetara sing ana ing sisih sepi, saiki metu ing ngarep kanggo nyerang. Aku ngramal kahanan sing bakal dadi ahli kelas berat paling dhuwur ing ngarepe dheweke kanggo nyerang dheweke. Iki sejatine bakal teka lan politik ing kuartal pertama taun 2020 bakal kebak prahara lan laut.

Bakal ana akeh gelombang politik lan kapal bakal goyang lan bakal ana sawetara sinyal penting sing bakal nyebabake. Nyatane, penting kanggo nduwe ilmu politik lan pendekatan ilmiah babagan cara ngatasi kahanan kasebut.

Bakal tekan jaman yen bakal angel nahan badai yen ED ora ati-ati. Keprigelan utama aku dudu babagan Zanu PF utawa MDC utawa partai liyane, nanging sing dadi perhatian utama yaiku ”merek Presiden Negara Bagian” sing diserang parah. Aku ora yakin apa ana wawasan utama babagan apa tegese ”Presiden Negara”. Iki sing dakpentingake. Aku ora bakal kuwatir babagan Zanu PF utawa MDC utawa partai politik liyane, nanging sing dadi perhatian utama yaiku "Presiden Negara", sing ateges iki minangka jantung negara. Sapa sing manggoni kursi panas iki, aku ora kuwatir, nanging sing dadi kuwatir yaiku ”merek”.

Mesthi ana sawetara rasa hormat ing kantor merek lan sejatine wis dirusak dening kedadeyan ing lemah.

Nalika ED njupuk kendhali kekuwatan ing 2017, sawise krisis militer, aku ora duwe pengarep-arep, mikir bakal ngganti lanskap politik negara iki. Nyatane, aku ngomong karo sawetara politikus ing pamisahan politik, masarakat sipil, akademisi, pimpinan gereja, siswa, aktivis, pengacara lan tanggepan kaya "ayo menehi dheweke wektu", lan aku yakin dheweke bakal nindakake paling apik

Aku nekani peresmian ED ing stadion olahraga Nasional lan turu ing dina kasebut nalika mikir ing 48/72 jam sabanjure, ED bakal ngumumake pakta utawa sawetara pengaturan, karo mantan Perdana Menteri Zimbabwe, Dr Tsvangirai sadurunge pati. Aku kaget ndeleng wong sing nunjuk kabinet lengkap saka partai PF Zanu.

Iki ED sing salah. Aku nekani fungsi ing arena Glamis, ing ngendi para politisi ganti giliran nyerang lan nyalahake "bob", rujukan marang mantan Presiden pungkasan, Robert Mugabe.

Wis ana politik lan dheweke diserang, kiwa, nengen lan tengah, lan malah sing tresna marang dheweke nyebrang lantai ing ngarep umum lan merek kasebut diserang parah. Pancen pungkasane sedhih. Asante Sana, dheweke gludhug, kanthi harfiah nyerah pamaréntahane liwat surat pengunduran sing obah.

Iki Robert Mugabe kanggo sampeyan. Sejatine akeh sing kaget, amarga Bob ora bakal nampa omong kosong kaya ngono, nanging waktune wis entek. Nalika Mugabe lan garwane, Grace, sing misuwur misuwur kanthi jeneng "Dr. Ora" utawa Gucci, nalika rapat umum ing Kantor Pusat Zanu PF, aku matur marang wong liya yen iki demonstrasi terakhir Mugabe lan apa sing aku saksine nggawe aku menehi kesimpulan yen wong kasebut bakal disingkirake karo pria lan wanita dhewe.

Iki ED sing salah. Dheweke kudune kanthi cepet milih menteri saka oposisi, masarakat sipil, lan akademisi. Kowe ngerti apa? Yen ED nindakake kanthi jujur ​​saiki, dheweke bakal dadi ikon ing bawana Afrika (Warisan). Jebule Menteri Kehakiman lan mantan Sekretaris PF Zanu kanggo perkara hukum, Patrick Chinamasa umuk ujar "chinhu chedu ichi", lan Ketua Sekretaris Presiden saiki lan mantan juru bicara presiden George Charamba sing kaget kabeh wong kanthi nyebrang lantai kanthi terang ujar "chinhu chine vene vacho ichi ”, tegese kabeh sing mlaku, mung dadi penonton, rencana game kasebut ana ing tangane ED lan kanca-kancane.

Sombong saka loro fellas kasebut kudu kuwatir karo ED, manawa wong-wong kaya ngono ora kena didhelikake utawa dilindhungi, iki bakal mbebayani kepresidenan. Wong sing ora duwe prinsip sing bisa adol jiwamu ing piring perak, aja nganti dipercaya sanajan detik utawa menit.

Yen ED bakal menehi telpon kejutan, aku bakal menehi saran apik babagan apa sing kudu ditindakake ing 2017, kanggo mindhah negara kasebut. Fokus ED mesthine minangka warisane. Aduh, kanca-kanca sing duwe kanthong kosong, sing biyen nggabungake kanthi sejatine mlebu lan priksa manawa dheweke dijarah lan ing kene dheweke salah, supaya kabeh masarakat bisa ana ing sekitar dheweke.

"Umume masarakat sekitar ED"

Kru tapinda tapinda sing teka ing pesta, dheweke ora peduli karo apa-apa, uga ora maca babagan kabijakan utawa rencana investasi, sing mung dingerteni yaiku ngisi kanthong lan supaya weteng kebak. Nalika Presiden ana ing bebaya, dheweke mung nyebrang sisih liyane, lan seneng nyerang "Presiden", tanpa masalah. Kru tapinda tapinda minangka kekasih ED, lan dheweke nggawa wong-wong sing wis suwe keluwen. Dheweke kudune nyisihake wektu kanggo sinau babagan gaya kepemimpinan Edgar Lungu ing Zambia. Wiwitane, kabinet Lungu kebak karo wong-wong sing nglawan kekuwatane. Sejatine dheweke ngasilake wong-wong sing berjuang tenan kanggo mesthekake Lungu ora bakal lunga menyang House State, kaya Chishimba Kambwili (Mantan Menteri Informasi), Given Lubinda (Menteri Kehakiman), lan liya-liyane lan Walikota Lusaka, Miles Sampa, lan liya-liyane. Fokuse yaiku 2016 lan warisan. Yen Lungu ora nindakake perkara kasebut, dheweke bakal dadi Presiden paling ringkes sing nate mrentah ing Zambia sawise seda Kepala Negara nalika semana sing tilar donya ing Inggris sawise lara suwe.

Yen Lungu, ninggalake kekuwatan saiki warisane bakal aman. Ayo kula nyedhaki omah, sing ringkes, masarakat ing sekitar Mnangagwa dudu wong sing apik lan pengin ndeleng dheweke ora ana. Sawetara ana sing dijarah, ana sing golek dhuwit dhewe, ana sing dadi backbiter lan yen kapal klelep, dheweke bakal ujar "pasi naye", lan aku bisa kanthi gampang ngerteni kedadeyan iki ing sawetara wong. Ora ana sing penting banget, mula politik. Sapa wae bisa diganti kapan wae.

Slogan 2030 wis ala ”

Iki minangka slogan sing wis ngrusak merek Presiden Negeri. Sejatine wong-wong sing ndhisiki ujar "tenge tichipo" minangka wong sing bakal nggulingake ED lan dheweke ora kerja keras kanggo ngrusak merek dheweke. Fokus ED ora kudu ditindakake ”Chamisa nemesise, nanging warisane. Mnangagwa kudu takon dhewe pitakon kaya ing ngisor iki;

1. Apa sing diomongake wong babagan kepemimpinanku?

2. Kepiye warisane aku?

3. Aku arep kelingan babagan apa?

4. Apa sing daklakoni nganti saiki?

5. Apa iki dispensasi anyar?

6. Apa sing salah nalika aku jabatan?

Bebener sing jujur ​​yaiku merek Presiden Negara Bagian sing diserang serius. Lali babagan kerusuhan ekonomi lan aspek pangembangan sosial politik liyane. Ayo menehi papan apa sing salah? Ana apa?

1. Dheweke nggawa akeh gangster ing sekitare.

2. Dheweke nggawa akeh wong sing durung duwe pengalaman.

3. Dheweke nggawa akeh maling lan rampog ing sakiwa tengene.

4. Dheweke nggawa akeh kru tapinda tapinda.

5. Dheweke seneng banget milih anggota kabinet

6. Gabungan kekuwatane yaiku bunuh diri

7. Tembakan tanggal 1 Agustus salah dietung. Dheweke bisa kanthi gampang ngeculake para demonstran kasebut kanthi gampang ngindhari penembakan.

8. Panganggone akeh banget tentara kanggo warga sipil.

9. punggawa hatisati tambodya tresna marang dheweke.

10. Tim PR dheweke ringkih banget kanggo nglindhungi merek.

Cekakipun, aku mung ngomong ane nzewe dzekunzwa apa anzwa. Sakcepete aku bakal miwiti sawetara artikel babagan cara jaminan negara iki metu saka kabeh masalah kasebut. Mnangagwa duwe kesempatan kanggo ngluwari awake dhewe saka kabeh kekacoan kasebut yen dheweke menehi saran wiwit taun 2017 nalika nulis 10 artikel babagan penasehat lan riset. Kita ora ngombe, mung pengin ndeleng politik lan pembangunan sing progresif.

Aku bakal ngeculake cetakan biru babagan cara nyegah krisis Zimbabwe.

Kejadian Kuwadzana ing ngendi Kepala Negara secara harfiah nyebut bangsane dhewe kanggo sayuran lan kentang minangka tandha jelas ora tanggung jawab lan iki ora kudu dibaleni maneh. Sapa sing menehi saran supaya ujar kasebut ing podium iku bebaya tumrap masarakat lan ora manusiawi. Iki ora kudu dibaleni maneh.

Saiki, aku bisa kanthi aman ujar manawa "tulisane ana ing tembok", nanging ora kasep kanggo ngganti rencana game. Rencana game gampang banget:

1. Rungokake bangsane dhewe.

2. Mbusak penjarah saka Pamrentah.

3. Arah kebijakan sing anyar.

4. Gawe kerangka dialog asli, lan kanggo warisan sampeyan dhewe.

5. Reshuffle lan kabinet kudu kalebu

6. Politik lan pembangunan sing kapisah

7. Nada tulus kudu ditrapake.

8. Panjaluk maneh kritis.

9. Propaganda kudu dicopot.

10. Agenda nasional sing jelas minangka cara maju.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Eric Tawanda Muzamhindo

Sinau sinau Pengembangan ing Universitas Lusaka
Sinau ing Universitas Solusi
Sinau ing Universitas Wanita ing Afrika, Zimbabwe
Tindak menyang ruya
Urip ing Harare, Zimbabwe
nikah