Wisata sing Bisa Diakses Dewan Pariwisata Afrika Airlines Airport Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Editorial Warta Pamrentah Investments Kenya Breaking News News wong Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

Laporan Kinerja Sektor Pariwisata Kenya 2019

balalalone
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Liburan ing Kenya! Iki minangka favorit kanggo para pelancong Amerika lan bisnis gedhe kanggo Industri Pariwisata Kenya. Kesaksian kasebut yaiku Laporan Kinerja Sektor Pariwisata Kenya kanggo taun 2019. Laporan kasebut nembé dirilis dening Biro Statistik Nasional.

Wong sing bakal dikreditake sukses 1.6 milyar Dolar Afrika yaiku Najib Balala, Sekretaris Pariwisata kanggo Kenya

Wong Amerika seneng lelungan menyang Kenya amarga AS tetep dadi negara sumber pariwisata barat paling gedhe kanggo Negara Afrika Wétan iki, banjur UK, India, China, Jerman, Prancis, lan Italia.

Ing taun 2019 2,048,334 pengunjung internasional teka ing Kenya, 1,423.971 mlebu ing Nairobi, lan 128,222 ing Mombasa. 29,462 pengunjung teka ing bandara liyane lan 467,179 pengunjung teka kanthi darat.

Ing 2018 total kedatangan kacathet ing 2,025,206 - tegese Kenya nambah 1.167% ing taun 2019

Entri liwat Bandara Internasional Jomo Kenyatta lan Bandara Internasional Moi nyathet pertumbuhan substansial masing-masing 6.07% lan 8.56% dibandhingake karo tuwuhing 1.167%.

Titik entri liyane nyathet penurunan sing paling nyata wates tanah duwe penurunan tekane -12.69%.

Iki minangka indikasi yen konektivitas udara bakal terus dadi pendorong utama pertumbuhan internasional sing teka ing Kenya

Pengunjung saiki pasar saka 1 nganti 20

  1. USA 245,437
  2. Uganda: 223,010
  3. Tanzania: 193,740
  4. UK 181,484
  5. India: 122,649
  6. Cina: 84,208
  7. Jerman: 73,1509
  8. Prancis: 54,979
  9. Italia: 54,607
  10. Afrika Kidul: 46,926
  11. Rwanda: 42,321
  12. Kanada: 41,039
  13. Étiopia: 40,220
  14. Walanda: 37,266
  15. Nigeria: 32,906
  16. Somalia: 32,268
  17. Burundi: 31,218
  18. Australia: 27,867
  19. Spanyol: 26,398
  20. Sudan Kidul: 24,646

Umur para pengunjung:

  • 18-24 11%
  • 25-34 29%
  • 35-44 30%
  • 45-54 18%
  • 55-64 8%
  • 65 lan luwih saka 4%

63.15% kabeh pengunjung plancongan plancongan, 13.5% ing bisnis, 10.5% ngunjungi kanca lan kulawarga,

Pendapatan wisata lan pariwisata Kenya ing taun 2019 yaiku USD 1,610,342,854 sing sehat kanthi
4,955,800 wengi amben didol. Ing taun 2018 statistik nyathet 4,489,000.

Kepiye promosi Destinasi Kenya?

  • Kampanye konsumen Global Online ing Google,
  • Agensi Plancongan Online kayata Zoo Travel
  • Aljazeera lan CNN Online
  • Kampanye pariwara konsumen Digital terus-terusan ing Expedia lan Tripadvisor lan media sosial lan telusuran Google.
  • Kampanye pemasaran gabungan karo asosiasi perdagangan lelungan kayata APTA, SATOA, ATTA, ing pasar utama.
  • Pameran perdagangan plancongan ing pasar Inggris, India, AS lan China nampilake pengalaman lan layanan dening para pemain sektor swasta

Pameran perdagangan lelungan global kalebu MKTE ing Nairobi, ITB Berlin, ITB Asia ing Singapura, WTM London, WTM Africa ing Cape Town, OTM ing India, lan USTOA, USA.

• Kampanye Domestik kanthi tema "TembeaKenyaNaMimi" liwat TV, platform digital lan radio.

• Acara profil penting kanggo kampanye PR global kanggo pengaruh positif ing saindenging papan, kayata Kenya Golf Open, NY Marathon lan Ineos 1:59 Challenge.

• Merek sing digawe anyar - "EmbraceMoreMagic"

Perkembangan positif sing mbantu nambah rawuh kalebu ing 2019:

• Efek sawise nerusake penerbangan ing antarane Paris lan Nairobi ing taun 2018. Air France ing Maret 2019 nambah frekuensi penerbangan saka telu nganti lima minggon. Pasar Prancis uga katon tuwuh amarga wong liya kaya Inggris mudhun.

• Qatar Airways miwiti penerbangan langsung saka Doha menyang Mombasa ing wulan Desember 2018. Iki diarepake kanggo nyedhiyakake macem-macem pasar, Doha minangka pusat koneksi utama.

• Ethiopian Airlines nambah frekuensi penerbangan menyang Mombasa saka siji nganti rong penerbangan saben dina sajrone taun.

• TUI lan Neos ningkatake penerbangan charter menyang Bandara Internasional Moi lan luwih cepet ningkatake liwat Mombasa

• Wiwitane penerbangan langsung antara Nairobi lan New York dening Kenya Airways ing Oktober 2018 nyumbang kanggo tuwuhing pasar Amerika.

Negara kasebut ngalami stabilitas politik sing tetep ing taun kasebut. Lingkungan pariwisata ngalami stabilitas lan akibate menehi kontribusi tumrap pertumbuhan sing kacathet.

Kahanan keamanan tetep stabil ing taun kanthi investasi sing tetep bisa ditindakake dening Pamrentah.
Ana siji teroris nyerang ing hotel Dusit2 ing Nairobi awal taun sing langsung mengaruhi pariwisata.

Bank Dunia menehi rating Kenya kanggo laporan Ease of Doing Business sing nuduhake manawa ing taun 2019, Kenya nambah limang posisi dadi 56 global babagan daya tarik para investor wiwit 61 taun 2018.

Iki wis ditemtokake antara liya, otomatisasi sistem sing nggawe bisnis diwiwiti ing Kenya gampang lan komitmen saka Pamrentah kanggo terus nggunakake kerangka peraturan sing kuat lan ningkatake lingkungan bisnis.

Wutah sing kacathet nanging luwih alon tinimbang target lan iki bisa diarani faktor utama ing antarane:

Serangan teroris Dusit d2 ing Januari 2019 lan mbesukake sawetara tandha lelungan ing endi penasehat diangkat ing taun 2018.

• Taun finansial 2018/19 lan 2019/20 nyuda sumber daya anggaran sing kasedhiya kanggo pengembangan pariwisata lan pemasaran.

• Umume nyuda pertumbuhan global. UNWTO nglaporake manawa pariwisata ing Sub-Sahara Afrika umume tuwuh 1% nganti September taun kasebut lan global, tingkat pertumbuhan saya mudhun saka 6% ing 2018 dadi 4%.

Indikator Global: Kedatangan turis internasional tuwuh 4% ing wulan Januari-September 2019 dibandhingake karo 6% sing kacathet ing 2018, sing selaras karo rata-rata tahunan 4% ing sepuluh taun kepungkur (2008-2018).

Afrika Lor tuwuh 10% dene Afrika Sub-Sahara tuwuh 1% sing padha karo tuwuhing tujuan Kenya. (UNWTO)

Operator Eropa nuduhake turnaround sing kuat ing 2019 sing didhukung dening generasi arus kas sing luwih dhuwur saka kegiatan operasi. Ing Afrika lan Tengah

Lalu lintas wétan, penumpang saya tambah 9.9% saben taun. Amerika nyathet penurunan 2.4% jumlahe penumpang udara sing dipicu dening paningkatan kahanan sosial ekonomi lan politik ing sawetara ekonomi utama wilayah kasebut. (IATA)

Miturut Barometer Pariwisata UNWTO, data sing dilaporake dening 127 tujuan jagad kanggo Januari- September 2019 nuduhake peningkatan kuitansi pariwisata internasional ing saindenging wilayah. 78% (99 tujuan) nyana tambah penghasilan pariwisata internasional dibandhingake karo periode taun kepungkur, dene 22% ngalami penurunan

Travel Independen Gratis nyumbang 36.1% pengunjung internasional menyang Kenya. Iki dadi popularitas amarga:

  • Kebebasan pribadi ora bisa '' kaiket '' karo klompok kanca, kulawarga utawa mitra.
  • Wutah pribadi saka pengalaman petualangan solo.
  • Pengin maksimal '' kula-wektu.
  • Kesempatan kanggo ketemu wong anyar lan asring kekancan.

Sawetara iku jomblo enom sing golek kegiyatan sosial utawa golek pasangan.

• Sawetara wong tuwa sing randha nggunakake menginap hotel utawa pelayaran jangka panjang minangka alternatif mewah kanggo fasilitas perawatan lansia.

Penyedia layanan pariwisata kudu maksimal nggunakake:

• Nawakake paket kaya tur siji-sijine profesional, sing dipersonalisasi

• Mesthekake keamanan, kapercayan lan kapercayan tujuan.

Value for Money

Iki didorong dening macem-macem faktor kalebu:

• Tawaran menit pungkasan ing internet.

• Piranti pilihan rega sing dibuwang para lelungan.

• Maca ulasan online para tamu sadurunge.

Iki nyebabake jinis lelungan sing maksimal. Ana luwih akeh sensitivitas babagan rega lan rating rega tujuan.

Tren taun 2020 lan liya-liyane

27% wong plancongan ngupaya ngunjungi tujuan / negara sing anyar lan meh saprotelon (32%) ngarepake ngunjungi resort utawa kutha anyar kanthi luwih akeh ngulandara ”(ABTA).

Gastronomi saya tambah akeh dadi pengalaman utama turis sing beda karo pengalaman pendukung. Perlu inovasi kanggo gastronomi, nawakake panganan organik & khusus lan mirsani higienis sing dhuwur

Turis pengin keluwesan supaya bisa memesan produk nalika ing tujuan sing beda karo paket sing wis ditemtokake kaku. Saka ngrasakake masakan lokal nganti ngrayakake festival lan preinan daerah, pengalaman lokal bakal dadi sawetara tren turis paling penting sing bisa ditonton. Pengalaman sing luwih cedhak bisa disesuaikan karo kekarepan lan pangarepan klien, mula bisa bali lan nggunakake layanan sing padha maneh.

Penak Liwat Teknologi

Kanggo kalebu wong sing ora duwe kabisan fisik lan intelektual Pariwisata sing diakses luwih saka pirang-pirang penyandang cacat fisik lan intelektual, kanggo nyakup kabeh wong sing duwe kabutuhan mobilitas - kalebu para senior lan bayi ing siklus urip manungsa.

Wisata sing Bisa Diakses Pemindhahan menyang ngarsane omnichannel ngarahake para influencer saka media sosial menyang ruang operator tur, nggunakake komunitas kanggo ngluncurake tur sing dikuratifake lan luwih dipersonalisasi.

Contone yaiku aplikasi Instagramonly sing diarani Six Travel, ing ngendi sampeyan bisa memesan hotel langsung ing Instagram saka crita influencer utawa liwat link ing bio.

Laporan Kinerja Sektor Pariwisata Kenya - 2019 Klik kanggo download 

Kenya minangka negara ing Afrika Wétan kanthi garis pantai ing Samodra India. Iki kalebu savannah, Lakelands, Lembah Great Rift sing dramatis lan pegunungan. Iki uga dadi margasatwa kaya singa, gajah, lan badhak. Saka Nairobi, ibukutha, safari ngunjungi Cagar Maasai Mara, sing misuwur kanthi migrasi wildebeest tahunan, lan Taman Nasional Amboseli, sing nawakake pemandangan 5,895m ing Tanzania. Kilimanjaro.

Hon. Najib Balala minangka anggota saka Komite Penasihat Dewan Pariwisata Afrika 

Sekretaris Pariwisata Kenya, Najib Balala, CEO Doris Woerfel ATB, Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.