24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Finlandia News Rilis pers Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

26 yuta penumpang plancongan liwat bandara Finavia ing taun 2019

26 yuta penumpang plancongan liwat bandara Finavia ing taun 2019
26 yuta penumpang plancongan liwat bandara Finavia ing taun 2019
ditulis dening Kepala Editor Tugas

2019 dadi taun sing sibuk ing bandara Finavia sanajan pertumbuhan lalu lintas udhara luwih moderat tinimbang taun-taun sadurunge. Total 26 yuta penumpang (+ 4,2%) lelungan ing penerbangan sing dijadwalake lan direncanakake.

Paling taun kepungkur, 21,9 yuta penumpang (+4,9%) liwat Bandara Helsinki, bandara internasional paling gedhe ing Finlandia. Nomer penumpang sing nggunakake bandara liyane Finavia mundhak dadi total 4,2 yuta (+0,6%). Saka bandara sing luwih gedhe, jumlah penumpang mundhak paling akeh ing Bandara Turku (+22,6%), Bandara Helsinki (+4,9%) lan Bandara Rovaniemi (+2,6%). Total 1,5 yuta penumpang (+ 1,5%) nggunakake bandara Finavia ing Lapland ing taun 2019. Jumlah penumpang rada mudhun ing Bandara Oulu (-3,6%) lan Bandara Tampere (-2,5%) amarga nyuda nomer utawa penerbangan.

Nomer penumpang transfer terus tuwuh ing Bandara Helsinki

Nomer penumpang sing pindhah saka penerbangan internasional menyang bandara liyane ing Bandar Udara Helsinki mundhak dadi 16,7 persen. Penerbangan menyang lan saka Jepang, Jerman, China lan Swedia duwe penumpang transfer internasional paling akeh. Taun kepungkur, penumpang transfer internasional yaiku 38,6 persen kabeh penumpang sing liwat Bandara Helsinki.

Total 659 000 penumpang (+18,2%) lelungan ing penerbangan menyang lan saka China ing 2019. Kanggo rute Jepang, jumlah penumpang yaiku 837 000 (+11,2%). Saiki, penerbangan dioperasikake saka Bandara Helsinki menyang sangang tujuan ing China. Bandara Helsinki uga nawakake penerbangan menyang limang tujuan ing Jepang, sing luwih akeh tinimbang tawaran bandara Eropa liyane. Kajaba iku, telung penerbangan mingguan uga wiwit beroperasi menyang Bandara Internasional Daxing sing anyar ing musim gugur pungkasan. Ing wulan Desember, Bandara Helsinki mbukak siji-sijine koneksi langsung Eropa menyang Sapporo, Jepang.

1 644 000 penumpang (-1,6%) lelungan ing rute Swedia, 594 000 penumpang (+15,2%) lelungan ing rute Rusia lan 323 000 penumpang (+9,4%) lelungan ing rute Estonia sing diliwati Bandara Helsinki ing taun 2019.

”Bandara Helsinki isih sukses banget narik penumpang. Penumpang transfer Asia dadi klompok pangguna sing penting ing Bandara Helsinki amarga lokasi geografis Finlandia antara Asia lan Eropa cocog kanggo transfer. Sajrone musim panas 2020, 53 penerbangan mingguan menyang China lan 45 penerbangan mingguan menyang Jepang bakal dioperasikake saka Bandara Helsinki. Plancongan sing lancar lan kualitas layanan pelanggan menehi kauntungan kompetitif. Contone, akeh layanan sing kasedhiya ing basa Cina ing bandara uga ing lingkungan digital, "ujare Petri Vuori, FinaviaWakil Presiden, Pangembangan Sales lan Rute.

Udakara 439 000 penumpang sing plancong menyang Amerika Utara saka Bandara Helsinki ing taun 2019, udakara 103 penumpang luwih saka ing taun 000 (+2018%). Jumlah penerbangan sing ditawakake saka Bandara Helsinki menyang Amerika Utara wis tambah dibandhingake taun kepungkur - kayata, amarga rute anyar menyang Los Angeles sing dibukak ing wulan Maret.

Rute anyar saka bandara jaringan - Lapland tetep dadi tujuan sing apik banget

Kaya taun kepungkur, rute menyang Jerman, Swedia lan Spanyol paling populer nalika kabeh bandara Finavia dianggep. Kanggo bandara jaringan, jumlah penumpang internasional paling dhuwur ing rute Swedia. Ing Bandara Helsinki, rute menyang Jerman paling populer.

Bandara Turku nglajengake pangembangan sing positif amarga jumlah penumpang mundhak dadi 453 000 (+22,6%). Ing Bandara Turku, penerbangan menyang Gdansk, Polandia, duwe jumlah penumpang paling dhuwur ing taun 2019. Pilihan rute langsung Bandara Turku menyang tujuan Eropa ditambahi taun kepungkur. Ing musim panas 2020, penerbangan langsung menyang Kutaisi, Georgia, bakal wiwit dioperasikake saka Bandara Turku.

Ing wulan Desember, Bandara Oulu nggayuh sejuta penumpang taunan kaping papat ing sejarahe. Total, 1,1 yuta penumpang ngliwati Bandara Oulu ing taun 2019, sing kurang luwih saka ing taun 2018 (-3,6%).

Bandara Rovaniemi digunakake 661 000 penumpang (+2,6%) taun kepungkur. Ing bandara, rute internasional sing akeh penumpang yaiku rute saka Rovaniemi menyang London. Sajrone musim salju saiki, Bandara Rovaniemi uga nawakake penerbangan menyang Manchester. Mbukak rute sing paling penting nalika musim salju yaiku ngluncurake penerbangan langsung saka Rovaniemi menyang Istanbul kanggo musim salju ing wulan Desember.

Lor isih apik banget - total 1,5 yuta penumpang (+1,5%) nggunakake bandara Finavia ing Lapland ing taun 2019. Jumlah penumpang sing lelungan ing chartered flight yaiku 309 000 (-8,0%), lan 1 374 penerbangan charter (-6,3%) teka ing bandara Finavia ing Lapland. Nomer penerbangan charter taun kepungkur kena pengaruh bangkrut Thomas Cook lan klasifikasi sawetara penerbangan minangka penerbangan sing dijadwalake. Nomer penerbangan paling dhuwur menyang Lapland asale saka Inggris, kanthi Kittilä, Rovaniemi lan Ivalo dadi tujuan sing paling populer.

Program pangembangan Finavia kanggo bandara Lapland kanggo nambah pengalaman pelanggan lan nambah level layanan rampung kaya sing direncanakake sadurunge wiwitan musim Natal 2019. Program pangembangan kalebu investasi sing udakara EUR 55 yuta kanggo nggayuh pengalaman pelanggan lan ngundhakake level layanan ing bandara Ivalo, Kittilä lan Rovaniemi.

Jasa layanan sing luwih akeh kanggo para penumpang ing bandara

"2019 minangka taun sing tuwuh luwih moderat lan taun sing apik umume: lalu lintas udhara isih tambah kanthi tingkat sing luwih dhuwur tinimbang rata-rata jangka panjang. Ing Bandara Helsinki, kita mbukak Aukio, sing dadi jantung anyar wilayah Non-Schengen, lan Dermaga Barat sing anyar sing nyedhiyakake penumpang pesawat jarak jauh lan pesawat sing akeh.

Finavia kerja terus-terusan kanggo menehi pengalaman pelanggan kelas kapisan kanggo para penumpang. Ing Lapland, kita bisa mbukak ekstensi bandara Rovaniemi lan Kittilä kanggo para pelanggan sadurunge wiwitan musim Natal sing paling rame.

Perlu digatekake manawa pertumbuhan lan pembangunan kita bisa ditindakake kanthi lestari. Kita minangka pelopor pangembangan operasi bandara sing luwih berkelanjutan - kabeh 21 bandara Finavia wis netral karbon, "ujare Petri Vuori.

Finavia tujuane supaya Bandar Udara Helsinki dadi salah sawijining bandara paling apik ing saindenging jagad saka segi layanan lan swasana bandara. 2020 bakal dadi wektu kerja konstruksi ing Bandara Helsinki. Parkir mobil anyar P1 / P2, saiki meh paling dhuwur, bakal dibukak ing musim gugur taun 2020. Pambangunan lawang mlebu bandara anyar lan ruang tekan lan ruang keberangkatan wis diwiwiti kaya sing direncanakake. Rangkaian layanan sing ditawakake ing bandara bakal ditambah amarga toko lan restoran anyar dibukak ing wilayah gerbang nalika musim semi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov