Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Iran Breaking News News Swiss Breaking News Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Kepiye Swiss bisa uga nyegah Perang Dunia 3?

Kedutaan Besar Swiss Iran
Kedutaan Besar Swiss Iran
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Amerika Serikat lan Iran ana ing perang ing minggu iki Perang antara Iran lan AS duweni potensi Perang Dunia Tiga. Iran wis ngancam arep ngrusak Dubai lan Haifa yen AS arep nyerang.

Tanpa presisi lan kerja sama Swiss, iki ora bakal dadi akhir minggu sing apik kanggo kabeh jagad. Mesthi dadi pungkasan kanggo mayuta-yuta sing makarya ing industri plancongan lan pariwisata, lan sing seneng lelungan.

Ora mung masarakat Amerika duwe utang luwih saka "Matur Nuwun kanggo Pamrentah Swiss" lan Duta Besar Swiss Markus Leitner ing Teheran.

Kepiye Departemen Luar Negeri Federal Swiss bisa dikreditake kanggo nyegah Perang Dunia Katelu?

Wangsulane yaiku fasilitasi komunikasi antarane Iran lan AS

Wiwit taun 1980 nalika Kedutaan Besar AS ing Teheran dikuwasani Iran, mung ana siji cara komunikasi resmi lan efektif antara Washington lan Tehran.

Sawijining pejabat Iran ujar manawa saluran mburi sing disedhiyakake dening Swiss iki menehi jembatan sambutan antara AS lan Iran nalika kabeh liyane wis dibakar. "Ing ara-ara samun, malah tetes banyu penting."

Sawetara menit sawise Amerika Serikat mateni Maj. Gen Qassem Soleimani, pamrentah AS pesen karo Iran: "Aja nambah."

Ing dina sabanjure, Gedung Putih lan pimpinan Iran kanthi ati-ati ngganti pesen sing luwih diukur ing antarane mungsuh loro lan beda karo pertukaran tweet lan ancaman resmi sing disiyarake publik.

Seminggu mengko, lan sawise serangan retaliasi sing bisa ditindakake kanthi sengaja dening Iran ing rong pangkalan militer AS sing dianakake Irak, Amerika Serikat lan Iran wis mundur saka diskusi perang.

Kepiye carane iki?

Amarga ora ana hubungan diplomatik utawa konsulat Amerika Serikat karo Republik Islam Iran, pamrentah Swiss sing tumindak liwat Kedutaan Besar ing Tehran dadi Kekuwatan Pelindung Amerika Serikat ing Iran wiwit 21 Mei 1980.

Bagian Kepentingan Asing Kedutaan Besar Swiss nyedhiyakake layanan konsulat kanggo warga AS sing manggon ing utawa lelungan menyang Iran.

Metode komunikasi darurat utama yaiku mesin fax khusus sing dienkripsi ing kamar kedutaan Kedutaan Besar Swiss ing Teheran. Peralatan kasebut dioperasikake ing jaringan Pamrentah Swiss sing aman sing ngubungake kedutaan Besar Tehran karo Menteri Luar Negeri ing Bern lan terus pesen sing padha karo Kedutaan Besar Swiss ing Washington. Mung pejabat paling senior sing duwe akses menyang kertu kunci sing dibutuhake kanggo nggunakake mesin faks.

Duta Besar Swiss Markus Leitner ngirim pesen Presiden Trump kanthi tangan menyang Menteri Luar Negeri Iran Havad Zarif esuk dina Jumuah, miturut laporan ing laporan kasebut. Wall Street Journal nyebutake pejabat AS lan Swiss.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.