Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality News Warta Pecah Puerto Rico tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Gempa gedhe liyane sing nyerang Puerto Rico

Gempa gedhe liyane sing nyerang Puerto Rico
Gempa gedhe liyane sing nyerang Puerto Rico
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Gempa bumi liyane sing ngancurake, kanthi skala awal 6.0, nyerang Puerto Rico dina Setu esuk, nyebabake kerusakan luwih akeh ing pesisir kidul pulau kasebut, ing endi gempa anyar sadurunge nggulingake omah lan sekolah.

Miturut laporan Survei Geologi AS, gempa kasebut tekan udakara 8 mil sisih kidul Indios, Puerto Rico, ing Segara Karibia, kanthi jerone cethek 6.2 mil.

Puerto Rico wis rame karo tembakau sajrone seminggu, kalebu a Gempa bumi 6.4 Dina Selasa sing mateni paling ora siji wong, ngrusak omah-omah lan nilarake sebagian besar pulau kasebut tanpa daya. Gempa susuk gedhene 5.2 diserang ing dina Jumuah awan.

Puerto Rico ngarepake kekuwatan listrik bakal bali maneh ing dina Sabtu lan 95% dipulihake, miturut laporan pihak berwenang lokal, mung sawetara jam sadurunge tremor dina Sabtu.

Otoritas Tenaga Listrik Puerto Rico ujar manawa pemadaman wis dilaporake ing Puerto Rico kidul lan kru menilai kemungkinan kerusakan ing pembangkit listrik.

Laporan Gempa Awal USGS
Gedhene 6.0
Tanggal-wektu · 11 Jan 2020 12:54:45 UTC

· 11 Jan 2020 08:54:45 cedhak pusat gempa

 

Lokasi 17.869N 66.809W
Ambane 10 km
Distances · 13.8 km (8.6 mi) S saka Indios, Puerto Rico

· 15.4 km (9.6 mi) SE saka Gu nica, Puerto Rico

· 18.8 km (11.7 mi) SSE saka Yauco, Puerto Rico

· 25.0 km (15.5 mi) SW saka Ponce, Puerto Rico

· 34.3 km (21.3 mi) SE saka San Germ n, Puerto Rico

Kahanan sing durung mesthi Horisontal: 3.5 km; Vertikal 1.8 km
paramèter Nph = 96; Dmin = 13.8 km; Rms = 1.07 detik; Gp = 63 °
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov