Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Filipina Breaking News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Peringatan Tsunami Volcanik: Bandara Manila ditutup

Peringatan Tsunami Volcanik: Bandara Manila ditutup
volt
ditulis dening Juergen T Steinmetz

ManilaNinoy Aquino Internasional Bandara ditutup nganti ora diwartakake maneh. Bandara paling gedhe ing Filipina ditutup Minggu wengi jam 6.30 sore sawise Jeblugan dramatis gunung geni paling aktif nomer loro ing Filipina dina Minggu nyebabake peringatan kemungkinan "tsunami vulkanik" lan mbutuhake puluhan ewu wong dievakuasi.

Udakara 5 persen tsunami dibentuk saka gunung geni lan udakara 16.9 persen korban jiwa vulkanik kedadeyan saka tsunami.

Tsunami vulkanik bakal kedadeyan ing Filipina,

Penutupan Bandar Udara Manila sauntara adhedhasar pengumuman resmi saka panguwasa bandara lan Otoritas Penerbangan Sipil Filipina.
Penerbangan PAL sing teka ing ngisor iki wis dialihake menyang Clark:
PR 721 London - Manila
PR 421 Haneda - Manila
PR 331 Xiamen - Manila

Philippine Airlines mbatalake penerbangan ing ngisor iki, kanggo keamanan penumpang maskapai.
CANCELED INTERNATIONAL Flowers
Jan 12, 2020
PR 100 Manila - Honolulu
PR 101 Honolulu - Manila
PR 104 Manila - San Francisco
PR 105 San Francisco - Manila
PR 110 Manila - Guam
PR 116 Manila - Vancouver
PR 117 Vancouver - Manila
PR 114 Manila - San Francisco
PR 115 San Francisco - Manila
PR 102 Manila - Los Angeles
PR 103 Los Angeles - Manila
PR 126 Manila - JFK New York
PR 469 Seoul Incheon - Manila
PR 419 Busan - Manila
PR 737 Bangkok - Manila
PR 307 Hong Kong - Manila
PR 310 Manila - Hong Kong
PR 311 Hong Kong - Manila
PR 312 Manila - Hong Kong
PR 424 Manila - Tokyo Haneda
PR 509 Manila - Singapura
PR 512 Singapura - Manila
PR 732 Manila - Bangkok
PR 360 Manila - Beijing
PR 595 Manila - Hanoi
PR 537 Manila - Denpasar Bali
PR 733 Bangkok - Manila
PR 529 Manila - Kuala Lumpur
PR 535 Manila - Jakarta
PR 895 Taipei - Manila

CANCELED FLOWTS DOMESTIC
Jan 12, 2020
PR 2136 Bacolod - Manila
PR 2137 Manila - Bacolod
PR 2138 Bacolod - Manila
PR 2818 Davao - Manila
PR 2823 Manila - Davao
PR 2824 Davao - Manila
PR 2788 Puerto Princesa - Manila
PR 2529 Manila - Cagayan de Oro
PR 2530 Cagayan de Oro - Manila
PR 2146 Iloilo - Manila
PR 2825 Manila - Davao
PR 2808 Davao - Manila
PR 2198 Manila - Laoag
PR 2199 Laoag - Manila
PR 2988 Tacloban - Manila
PR 2819 Manila - Davao
PR 2820 Davao - Manila
PR 2147 Manila - Iloilo
PR 2148 Iloilo - Manila
PR 2860 Cebu - Manila
PR 2863 Manila - Cebu
PR 2864 Cebu - Manila
PR 2880 Cebu - Manila

Yen sampeyan dadi penumpang sing kena pengaruh kanthi pesenan sing dikonfirmasi, sampeyan duwe pilihan kanggo nggawe utawa mbalekake tiket sampeyan sajrone 30 dina saka tanggal penerbangan asline kanthi mbayar ulang lan mbayar biaya layanan. (Biaya prabédan tarif bakal dibatalake, yen nggawe ulang ing kelas kabin sing padha.)

tsunami minangka ombak segara sing amba, utawa uga dikenal minangka gelombang laut seismik. Dhuwur banget lan dhuwur lan duwe kekuwatan ekstrem. Tsunami dibentuk nalika ana kenaikan lemah lan cepet sawise nyelehake. Saka iki, kolom banyu ditekan munggah ing ndhuwur rata-rata segara. Tsunami vulkanik bisa nyebabake jeblugan kapal laut sing kasar.

Dheweke uga bisa disebabake kaldera ambruk, gerakan tektonik saka kegiyatan vulkanik, gagal flank dadi sumber banyu utawa aliran piroklastik ngeculake menyang segara. Nalika gelombang kasebut digawe, gerakane ing arah vertikal lan entuk kecepatan sing luwih gedhe ing banyu sing luwih jero lan bisa nganti kacepetan nganti 650 mph. Ing banyu cethek, isih bisa nganti 200fm. Dheweke lelungan liwat rak bawana lan nabrak dharatan. Kekuwatan iki ora mudhun nalika tekan dharatan, ana energi sing akeh banget nalika banyu bali menyang sumber.

Ledakan dramatis ing gunung geni paling aktif nomer loro ing Filipina dina Minggu nyebabake peringatan kemungkinan "tsunami vulkanik" lan mbutuhake puluhan ewu wong dievakuasi.

"Yen sampeyan nyoba nylametake negara kasebut, aku saranake arep lunga ing kene Philippines, nanging kabeh penerbangan ditundha amarga Taal Volcanokegiatan anyar ", turis sing tweet.

Ing wayah awan Senin lahar sing lemah wiwit mili metu saka gunung berapi Taal - sing dununge udakara 70km (45 mil) kidul ibukutha Manila.

Iki sawise ngasilake abu sing gedhe banget sing nyebabake evakuasi sawetara wong 8,000 saka wilayah kasebut. Taal minangka gunung geni paling aktif nomer loro ing Filipina.

Iki minangka salah sawijining gunung geni paling cilik ing donya lan paling ora ana 34 letusan let suwene 450 taun.

Gunung berapi Taal mlebu kerusuhan sing kuat… sing maju dadi letusan magmatic jam 02:49 tekan 04:28… iki ditandai karo sumbering lava sing lemah disertai gludhug lan petir, ”ujare Institut Vulkanologi lan Seismologi Filipina (PHIVOLCS) ing pratelan.

Ash tiba ing sawetara wilayah sing cedhak karo para warga lan pengunjung menehi saran supaya nganggo topeng protèktif.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.