24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Investments News Rwanda Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Pandhuan kanggo Trekking Gorila ing Afrika

Pandhuan kanggo Trekking Gorila ing Afrika
tur gorila1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Trek gorila ing Afrika, pengalaman liar mung ora umum, sing dianggep petualangan ember. Afrika minangka panggenan gorila gunung sing kaancam, gorila dataran rendah wetan, lan gorila dataran rendah sisih kulon. Sekilas babagan kera kasebut ing alam liar nalika ana ing safari gorila ing Afrika, akeh sing kenangan terus kenangan. Safari gorila ing Afrika ngenalake sampeyan menyang alas kanggo lelungan gorila gunung lan gorila dataran rendah wétan.

Endi tujuan kanggo trekking gorila ing Afrika

Trek gorila ing Afrika biasane ditindakake ing Uganda, Rwanda, lan Republik Demokratik Kongo (DRC). Apike, saben tujuan gorila nawakake pengalaman unik lan kunjungan menyang loro utawa kabeh telung negara ora nate nuwun sewu. Uganda, Rwanda, lan DRC nawakake para turis ing safari gorila ing Afrika kesempatan kanggo ndeleng gorila gunung nalika ana ing habitat asmane. Pengalaman ajaib ora dilalekake ing safari trekking gorila ing Afrika. Saiki, ana udakara 1063 gorila gunung sing isih ana ing planet bumi lan mung ana ing telung negara kasebut.

Uganda

Trek gorila ing Uganda mung ditindakake ing Taman Nasional Bwindi Impenetrable lan Taman Nasional Gorila Mgahinga. Taman Nasional Bwindi lan Mgahinga Gorilla dununge ing Southwestern Uganda lan dadi tuan rumah meh setengah saka kabeh 1063 gunung gorila sing dibanggakake jagad saiki saengga ndadekake Uganda dadi tujuan utama gorila. Taman Nasional Bwindi Impenetrable didegake ing taun 1991 lan ditetepake minangka Situs Warisan Dunia UNESCO ing taun 1994. Pembentukan utamane kanggo nglindhungi gorila gunung lan saiki, dheweke bangga dadi omah kanggo 459 gorila gunung. Taman iki dununge ing area 331sq.km sing umume kalebu alas udan tropis. Trea gorila ing Taman Nasional Bwindi Impenetrable ditindakake ing salah siji saka patang wilayah kasebut; Ruhija, Rushaga, Nkuringo, lan Buhoma. Saben wilayah trekking gorila kasebut duwe klompok gorila sing wis ana udakara 20 lan kalebu; Oruzongo, Bitukura, Natal, Kyaguriro, Nshongi, Kahungye, Katwe, Nkuringo, Kutu, Busingye, Mubare, Habinyanja, Bushaho, Bikingi, Bweza, Mukiza, Mishaya, Mucunguzi, Rushegura, lan Rwingi.

Kulawarga gorila Nyakagezi minangka siji-sijine klompok gorila sing wis ditemtokake kanggo trek gorila ing Taman Gorila Mgahinga. Kanggo pengunjung kanthi rencana trek gorila ing papan sing kurang rame, Taman Nasional Mgahinga minangka alternatif paling apik. Taman Nasional Mgahinga Gorilla dununge ing area 33.7sq.km lan dadi taman paling cilik ing Uganda. Iki dadi bagean saka Area Konservasi Virunga (VCA) sing uga ngliputi Taman Nasional Volcanoes ing Rwanda lan Taman Nasional Virunga ing DR Kongo. Taman Nasional Bwindi Impenetrable lan Taman Nasional Gorga Mgahinga kabeh ana ing sangisoré pangurus Otoritas Margasatwa Uganda (UWA).

Nginep ing endi wae ing Taman Nasional Bwindi lan Mgahinga

Pondok mewah ing Taman Nasional Bwindi Impenetrable kalebu Chameleon Hill Lodge, Clouds Mount Gorilla Lodge, Buhoma Lodge, Mahogany Springs Lodge, Gorilla Forest Camp, Gorilla Safari Lodge. Pondokan jarak menengah ing Taman Nasional Bwindi Impenetrable kalebu Camp Nkuringo Gorilla, Silverback Lodge Bwindi, Gorilla Mist Camp, Gorilla Valley Lodge, Engagi Lodge Bwindi, lan Camp Lake Kitandara Bwindi. Pondok anggaran ing Taman Nasional Bwindi Impenetrable kalebu ing Camp Camp Buhoma Komunitas, Camp Wagtail Eco Safari, Camp Hutan Broadbill, Gift Lodge Alam, Bwindi View Bandas.

Pondok mewah ing Taman Nasional Mgahinga Gorilla kalebu Gunung Gahinga Lodge. Pilihan tengah yaiku Manya Hotel Kisoro, Traveler's Rest Hotel Kisoro lan alternatif anggaran yaiku Amajambere Iwacu Community Camp lan Kisoro Tourist Hotel.

Cara menuju Taman Nasional Bwindi lan Mgahinga Gorilla

Taman Nasional Bwindi Impenetrable lan Taman Nasional Gorga Mgahinga bisa dituju nganggo dalan utawa liwat udara. Kanthi dalan, para turis ing safari trekking gorila Uganda bisa miwiti lelungan menyang Taman Nasional Bwindi Impenetrable utawa Taman Nasional Mgahinga saka Bandara Internasional Entebbe utawa hotel / papan dununge ing Kampala. Nyopir menyang Taman Nasional Bwindi lan Mgahinga bisa uga nggawa sampeyan udakara 9-10 jam nganggo kendaraan safari 4 × 4 drive sing nyaman. Sampeyan bakal liwat Masaka-Mbarara-Kabale menyang Bwindi utawa Kisoro menyang Mgahinga Gorilla National Park. Wiwit saka Taman Nasional Queen Elizabeth (Mweya) liwat Kihihi-Buhoma, suwene udakara 3 jam. Ora nglampahi wektu suwene ing dalan, sampeyan bisa miwiti plancongan saka Kigali liwat wates Katuna utawa Chanika lan sampeyan terus menyang taman sing disenengi sing bisa udakara 3-4 jam.

Utawa, sampeyan bisa milih layanan penerbangan wiwit saka Bandara Internasional Entebbe utawa Kajjansi Airfield nganti Kihihi utawa bandara Kisoro.

Trek gorila ing Rwanda

Pengunjung ing safari Rwanda bisa nglacak gorila gunung ing Rwanda mung ing Taman Nasional Volcanoes. Taman iki didegake ing taun 1925 lan nguwasani area udakara 160sq.kms. Iki minangka tujuan gorila sing apik kanggo dipertimbangkan kanggo trek gorila ing Afrika. Papan dununge 10 klompok gorila sing wis biasa kalebu Hirwa, Bwenge, Agashya (Kelompok 13), Amahoro, Susa A, Karisimbi (Susa B), Kwitonda, Uganda, Umubano, lan Sabyinyo.

Nginep ing Taman Nasional Volcanoes

Pilihan akomodasi sing kasedhiya kanggo nginep ing Taman Nasional Volcanoes kalebu Sabyinyo Silverback Lodge, Hotel Butik Lima Volcanoes, Lodge Mountain Gorilla View, Bisate Lodge, (Luxury); Hotel Muhabura, Villa Gorilla, Kinigi Guesthouse (Anggaran); Da Vinci Gorilla Lodge, Gorilla Volcanoes Hotel, La Palme Hotel, Hotel Best View, Mountain Gorillas Nest Lodge, Le Bambou Gorilla Lodge (Mid-Range).

Cara njaluk Taman Nasional Volcanoes

Taman Nasional Volcanoes ana ing Provinsi Lor Rwanda, udakara 2-3 jam perjalanan saka ibukutha Kigali. Kanggo lelungan sing sukses, sampeyan butuh kendaraan safari 4 × 4 sing apik lan nyaman kanggo mbantu sampeyan tekan Taman Nasional Volcanoes.

Trek gorila ing DR Kongo

Trek gorila ing DR Kongo dianakake ing rong taman nasional; Taman Nasional Virunga lan Taman Nasional Kahuzi Biega. Taman Nasional Virunga lenggah ing sisih Wétan DRC lan madege ing taun 1925 utamane kanggo menehi perlindungan menyang bagean gorila gunung. Saiki, wilayah sing dilindhungi 7800sq.km iki bangga dadi omah kanggo luwih saka 300 gorila gunung sing dadi salah sawijining tujuan gorila sing luar biasa kanggo dikunjungi trekking gorila ing Afrika. Diatur dening Panguwasa Taman Nasional Kongo bebarengan karo Institut Congolais Pour la Conservation de la Nature.

Taman Nasional Virunga kalebu 8 kulawarga gorila sing wis biasa lan kalebu Lulengo, Humba, Bageni, Mapuwa, Munyaga, Nyakamwe, kulawarga gorila Rugendo lan kulawarga gorila Kabirizi.

Carane njaluk Taman Nasional Virunga

Taman Nasional Virunga ditemokake ing Wétan DR Kongo, udakara 32kms Kulon Goma. Sampeyan bisa ngatur transportasi karo panguwasa taman utawa nyopir liwat Bunagana Southwestern Uganda.

Taman Nasional Kahuzi Biega minangka tujuan sing ideal kanggo dikunjungi ing DR Kongo lan Afrika umume kanggo trekking gorila dataran rendah sisih wétan. Didegaké ing taun 1970 lan papan jembaré udakara 6000sq.kms. Taman iki kalebu 12 kulawarga gorila, sanajan mung 4 sing wis ditemoni yaiku Mpongwe, Chimanuka, Mugahuka, lan Bonnani. Taman Nasional Kahuzi Biega udakara 30km drive saka Kutha Bukavu.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi Afrika kanggo trekking gorila

Trek gorila ing Afrika bisa ditindakake kapan wae ing taun kasebut miturut kondhisi cuaca sing nyenengake. Kanggo pamula, musim kemarau dianggep minangka wektu paling apik kanggo ngunjungi Afrika kanggo trekking gorila. Kaloro musim kemarau biasane dialami ing Afrika; antarane wulan Juni, Juli, Agustus, September, lan Desember, Januari, Februari. Ing wulan sing garing luwih disenengi kanggo trekking gorila ing Afrika amarga dadi mangsa nalika udan deres lan habitat isih luwih garing.

Sampeyan uga bisa nglacak gorila ing Afrika nalika musim udan utawa udan. Wulan udan / udan taun ing Uganda, Rwanda lan DRC ana ing wulan Maret, April, Mei, lan Oktober, November. Akeh udan sing dialami sajrone wulan kasebut lan akeh panganan kanggo gorila bisa dipangan.

Apa sing dikarepake ing trek gorila?

Ing trek gorila ing Afrika, dina sampeyan diwiwiti kanthi esuk, sarapan lan jam 7:00, sampeyan bakal diarepake ing kantor pusat taman kanggo menehi arahan babagan pedoman sing ditemtokake kanggo trekking gorila. Ringkesan ditindakake dening pejabat taman utawa pandhuan park ranger. Sampeyan bakal dialokasikan klompok gorila kanggo trek lan jam 8:00, sampeyan bakal miwiti telusuran kanggo kulawarga gorila sing ditugasake ing klompok 8 pengunjung lan pandhuan parker parker bakal nuntun sampeyan. Sawise sampeyan nemoni kulawarga gorila, sampeyan bakal nemoni gaib sak jam, motret lan ngerti polah tingkahe. Ing trek kanggo ndeleng gorila kemungkinan sing luwih dhuwur sampeyan bakal teka spesies liya; manuk, primata lan tanduran.

Aturan lan peraturan trek gorila

Sadurunge budhal ing trek gorila nyata, pejabat taman bakal menehi informasi babagan pengunjung babagan aturan lan peraturan trek gorila sing wis ditemtokake. Aturan / langkah-langkah keamanan kasebut utamane kanggo njaga keamanan sampeyan lan uga kesehatan gorila amarga kena penyakit infeksi manungsa. Sawetara aturan lan peraturan sing kudu ditindakake ing trek gorila ing Afrika kalebu;

  • Kanggo trek gorila gunung ing Uganda, Rwanda, lan DRC, sampeyan kudu umur 15 taun utawa luwih.
  • Aja lunga trekking gorila yen sampeyan lara.
  • Tutup tutuk yen kudu watuk lan irung nalika bersin.
  • 8 pengunjung ditugasake nglacak kulawarga gorila sing wis biasa.
  • Jarak 7-8 meter kudu dijaga adoh saka gorila.
  • Kamera senter ora diidini nalika njupuk gambar gorila.
  • Tindakake swarane tetep ringkih nanging aja takon-takon.
  • Aja mangan, ngrokok utawa ngombe ing cedhak utawa ana gorila.
  • Ninggalake habitat kaya sing sampeyan temokake utawa ing negara sing luwih apik.

Biaya ijin gorila

Uganda ngetokake ijin gorila kanggo para trekker kanthi $ 600 kanggo warga asing, $ 500 kanggo warga asing lan Warga Afrika Wétan ing Shs.250,000. Iki dikarepake bisa nganti 30th Juni 2020 lan saka 1st Juli, saben ijin gorila bakal dipikolehi $ 700 yen sampeyan dudu warga asing, $ 600 kanggo warga asing lan Warga Afrika Wétan ing Shs.250,000. Ijin Gorilla ing Uganda bisa dipikolehi liwat tim reservasi utawa langsung liwat tim reservasi ing Uganda Margasatwa Uganda (UWA).

Ing Rwanda, ijin trekking gorila didol kanthi rega $ 1500. Pengunjung ing gorila Rwanda Safari bisa ngamanake idin liwat tim reservasi utawa langsung karo Rwanda Development Board (RDB). Ing DR Kongo, ijin gorila bisa dipikolehi $ 450 lan bisa dipesen liwat tim reservasi utawa panguwasa Taman Nasional Virunga.

Apa sing kudu dikemas kanggo trekking gorila ing Afrika?

Sukses gorila trekking safari in Afrika mbutuhake sampeyan nggawa kanthi tepat. Ing dhaptar kemasan sampeyan, luwih dhisik kudu dipikirake barang-barang penting lan kalebu ing antarane sepatu bot hiking anti banyu, daypack, obat serangga, jaket udan utawa poncho, kamera tanpa senter, kaos lengan panjang, ijin gorila, visa sing pas, paspor, sweter, kacamata hitam , kit sepindah, jedhing, topi, clono dowo, resep obat anti malaria, sarung tangan gardening, kaos kaki.

Ing kesimpulan, trek gorila ing Afrika minangka pengalaman sing apik banget. Uganda, Rwanda, lan DRC minangka telung negara ing Afrika sing pengin dipikirake para pelancong nalika ngunjungi pengalaman gorila ing Afrika.

Source: www.junglesafarisuganda.com/

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.