Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta Warta Pecah Zimbabwe

Dr. Walter Mzembi pimpinan Partai Rakyat anyar ing Zimbabwe

mzembibi_1
mzembibi_1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Zimbabwe tilas Menteri Luar Negeri lan Pariwisata Dr. Walter Mzembi wis diangkat dadi pimpinan interim kanggo sing nembe dibentuk Partai Rakyat.

Dr. Mzembi lan sawetara tilas sekutu Mugabe saiki manggon ing njaba Zimbabwe, sawise mlayu saka negara kasebut sawise ngilangi pungkasan Presiden Robert Mugabe saka kekuasaan ing 2017.

Dr. Mzembi wis dadi pimpinan sing diakoni sacara internasional, salah sawijining Menteri Pariwisata sing paling dawa lan sukses ing Afrika. Dheweke nomer loro ing pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO 2018.

Dheweke ngubengi jagad iki lan nggawe kanca ing papan sing mokal.

Dadi, apa sing dikarepake partai iki lan apa bisa nggawe bedane ing negara sing ngadhepi tantangan sing gedhe banget?

Sekretaris Jenderal Partai Lloyd Msipa mbukak TV kanggo mangsuli pitakon iki. Msipa asale saka Vainona, Mashonaland East, Zimbabwe Dheweke sinau Master of Laws (LL.M.) ing Universitas East London lan saiki manggon ing London.

 

Bangsa sing kabagi dhewe ora bakal bisa mandeg. Kabeh kesempatan kanggo nggabungake wong-wong Zimbabwe dibuang-buang pasca kudeta, pamilihan pasca-2018 lan kawicaksanan iki terus-terusan nyasar saka rezim Harare. Piranti sing males ukum banget, retributif, ora sabar sing ora nolak oposisi. Kanggo ndandani ekonomi, kudu ndandani politik luwih dhisik nyawijikake masarakat dhisik lan ngetokake tenaga kolektif kanggo nemokake solusi kanggo tantangan sing saiki digambarake dening saben wong Zimbabwe kanthi fasih.

"Emmerson Mnangagwa kabukten gagal nggabungake negara kasebut lan saiki, Zimbabwe minangka negara sing fragmentasi lan polarisasi tinimbang sadurunge karo birokrasi disfungsional sing dipisahake ing garis-garis faksi sing ngelingake jaman pra-kudeta sing mung dikepengini wedi karo institusional, penindasan, bagean gedhe pamrentahane njaluk ngapura lan menehi dhukungan kanggo partai Rakyat, "ujare Msipa.

Dr. Walter Mzembi pimpinan Partai Rakyat Zimbabwe anyar

layar nembak 2020 01 13 ing 23 48 53

Konstitusi partai kasedhiya kanggo didownload minangka PDF ing ngeklik ing kene 

Pariwisata bisa uga duwe peranan penting ing mbesuk Zimbabwe sing luwih apik. Nalika lelungan lan pariwisata, kabeh wong mikir babagan Dr. Walter Mzembi, salah sawijining mantan menteri pariwisata paling dawa ing Afrika. Urip ing pembuangan ing Afrika Selatan, akeh wong ing antarane pamisahan politik sing takon pitakon kritis iki, sapa Dr.Walter Mzembi?

Waca liyane….

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.