Breaking News Indonesia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hotel & Resor Investments News Rilis pers Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Tujuan Wisata Indonesia Kelas Dunia ngundang investor

Tujuan Plancongan Indonesia Kelas Dunia ngundang investor
indon
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Saka pantai pasir putih sing apik nganti perairan biru sing bening, warna lan urip ing jero banyu, ditambah 28 titik nyilem ing sacedhake pulau kasebut. Ora nggumunake SEZ Morotai nggawa turis lokal lan internasional menyang gisik.

Zona Ekonomi Khusus (SEZ) Morotai ana ing Maluku Utara, Indonesia, diterangake kanthi siji tembung dadi swarga.

Morotai SEZ tuwuh saka pangembangan wiwitan ing taun 2014. Tahap awal wilayah sing nduwe 1,101.76 hektar yaiku mbangun 300 hektar ing endi 100 pabrik bakal didunungi, 1000 unit perumahan sing ndharat, 200 unit omah utawa wisma, wilayah komersial, mal dalan, pusat bisnis, stadion olahraga sing bakal dikembangake dening Pamrentah Daerah Morotai, 10 Tower Loft Studio kanthi hiburan terpadu, pendhidhikan lan fasilitas kesehatan dadi kutha independen sing nyengkuyung pertumbuhan ekonomi Morotai.

"Saiki wis ana 41 homestay, 6 unit omah gedung, gedung administrator Morotai KEK lan gerbang utama kanthi 14 pilar lan prasarana regional, lan 1 menara Loft studio total 81 unit saka rencana 10 Menara," jarene Basuri Tjahaja Purnama, Presiden Direktur PT Jababeka Morotai minangka manajer lan pangembang Morotai KEK, ing Menara Batavia, lantai 25, Jakarta Pusat-Indonesia,.

Saka fasilitas lan prasarana kasebut, iki ndadekake akeh investor asing nandur modhal bisnis ing KEK Morotai. Sawetara wektu kepungkur ana investor kanggo tanduran pamroses iwak, banjur energi ijo kayata sel surya, mobil listrik lan perawatan banyu.

Jababeka Morotai, anggota saka PT Jababeka Tbk. minangka pangembang kutha, isih tetep mbukak yen ana investor asing sing pengin usaha patungan tujuan wisata kelas internasional. Amarga kaendahan alam sing ditawakake standar internasional lan bisa dibandhingake karo wisata laut negara liya, kayata Maldives-Maldives, Puerto Galera-Philippines utawa Great Barrier Reef-Australia.

"Kita duwe rencana utama babagan prospek lahan sing bisa dibangun, bisnis, perumahan lan komersial," jelas Basuri.

Kajaba iku, ana akeh mupangat sing bisa dipikolehi para investor asing nalika nandur modal ing Morotai SEZ. Diwiwiti saka entuk Izin Tetap Permanen, nampa jenenge, macem-macem insentif wiwit pajak, fiskal lan bea cukai, lan mbantu lisensi bisnis lan perusahaan ing layanan mandheg.

Kanggo insentif pajak, investor asing bakal entuk preinan pajak nganti 100 persen. Wektu menehi preinan pajak gumantung karo regane investasi sing diinvestasikan ing Morotai SEZ.

Kanggo luwih lengkap, bukak https://www.jababekamorotai.com/invest/

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.