Breaking News Internasional Breaking Sri Lanka News Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News Pengumuman Pers Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Didol tujuan Samudra Hindia: Pantai, budaya, resort mewah kalebu

Pilih basa sampeyan
pulau ropik sing didol: pantai berpasir putih, budaya lan hotel mewah kalebu
Sri Lanka
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Lelungan menyang Sri Lanka iMesthi dadi pilihan sing apik banget nalika milih tujuan plancongan tropis kanthi budaya lan sejarah akeh lan kanggo nyang-nyangan, umume wong ing donya ora bakal mbayangake.

Turis ing Sri Lanka ora mung disambut, nanging dibutuhake banget - lan rega kasebut ditampilake. Kabeh negara minangka tawaran murah lan adol industri pariwisata lan pariwisata global durung nate weruh sadurunge.

Sri Lanka, pulau Samudra Hindia sing misuwur amarga pesisir lan perkebunan teh sing nyebar, wis nyathet penurunan jumlah turis ing taun 2019 sawise pamboman Paskah, nalika 269 wong, kalebu pengunjung, tiwas ing hotel. Miturut data resmi, udakara 40 wong sing tilar donya lan 19 wong sing cilaka yaiku pengunjung manca negara sing beda-beda, kalebu China, Denmark, Spanyol, Inggris, lan India.

Sri Lanka usaha tenanan kanggo ningkatake keamanan lan keamanan lan ora ana alesan kanggo ora nganggep negara iki preinan. Hotel mewah, kaya Grup Hotel Jetwing, kudune dadi pilihan alami kanggo pengunjung sing golek kualitas, keamanan, lan lingkungan sing apik banget.

Kamar sing asale regane $ 420 saben wengi ing salah sawijining hotel paling mewah ing negara kasebut, saiki ditawani udakara $ 100 kanthi sarapan, taktik sing meksa perusahaan kategori ngisor kanggo nawakake kamar udakara setengah rega kasebut amarga ketoke kurang turis.

Menteri Pariwisata Sri Lanka ujar manawa jumlah turis sing teka mudhun mudhun 70 persen sawise serangan kasebut, saka 166,975 turis dadi 37,802 ing antarane wulan April lan Mei.

Ing taun 2019 udakara 1.9 yuta wong ngunjungi pulau kasebut, kanthi mayoritas kunjungan ditindakake sadurunge serangan kasebut, sajrone patang wulan pertama taun iki.

Miturut Otoritas Pangembangan Pariwisata Sri Lanka, pasar paling utama yaiku India, Inggris, China, Jerman, lan Australia.

Wiwit serangan ing wulan April, sing target telung hotel paling mewah ing negara kasebut, jaringan hotel kudu melu perang tarif supaya bisa bersaing ing pasar sing nabrak.

Akomodasi bintang lima ditawakake kanthi tarif bintang telu ing upaya nekat kanggo narik kawigaten para pengunjung, lan sabanjure bisa nyedhot sektor medium lan jarak rendah, ujare Stronach.

Menanggapi penurunan, Presiden Sri Lanka Gotabaya Rajapaksa mrentah supaya rencana promosi kanggo negara kasebut bakal ngrencanakake pulih sajrone limang taun ngarep.

Rajapaksa wis nemtokake target ngasilake bathi regane $ 10 milyar liwat pariwisata ing taun 2025, sawijining target sing kayane cukup ambisius, sanajan pantai Colombo isih kosong.

Sti Lanka nawakake entri gratis visa supaya turis milih papan sing dipilih dadi plancongan.

Rasa ing tetanggan:

Ngumbara Liwat Pantai

Ngluwihi gisik saka Pantai Jetwing, jagad petualangan ngenteni ditemokake. Ana ing dharatan utawa ing jero banyu, Negombo minangka basis sing trep kanggo njelajah pirang-pirang tujuan unik sing nampilake macem-macem warisan pulau tropis kita.

Nalika Negombo dhewe dadi tuan rumah pirang-pirang situs budaya lan sejarah, uga dununge ana ing antarane rong ibukota Sri Lanka. Ibukutha Colombo saiki ditemokake mung setengah jam maneh lan dadi pusat kutha pulau kita sing lengkap karo rame kutha kosmopolitan. Dambadeniya, ing tangan liyane, minangka ibukutha kuno sing dununge adoh saka sisih wétan saka omah kita, kanthi kraton rusak bebarengan karo barang-barang peninggalan liyane sing ditinggalake minangka warisane.

Sing cedhak karo omah, Kuil Angurukaramulla sing ditemokake ing pinggiran Negombo uga duwe patung Buddha gedhe kanthi pirang-pirang mural kuno lan perpustakaan rusak sing diwiwiti luwih saka 300 taun. Nanging Negombo, minangka pusat kegiatan komersial ing sisih Lor-Kulon, terus dadi salah sawijining desa nelayan sing paling misuwur ing Sri Lanka. Nglestarekake artefak kolonial kayata Benteng Walanda, Negombo uga dadi Pasar Ikan Lellama sing misuwur, sing adol sawetara panganan laut sing paling apik sing bisa ditemokake ing Sri Lanka.

Banyu pesisir Negombo uga misuwur amarga seneng banget, ora mung Karang Duwa sing eksotis sing kasedhiya kanggo pengalaman nyilem kanthi warna-warni nanging uga kapal karam Kudapaduwa lan pesawat Angkatan Udara Royal sing wis asri ing segara Katuneriya. Utawa, perairan penduduk kulawarga kita ing Jetwing Lagoon dadi pusat olahraga banyu profesional kanggo jet-ski lan nitih prau sing kebak adrenalin ing antarane aktivitas akuatik liyane sing apik ing perairan Negombo.

Pungkasan, kanggo para penggemar manuk, Pantai Jetwing uga nawakake kunjungan menyang peternakan bakau Muthurajawela lan Cagar Alam Anawilundawa kanggo nemokake sawetara spesies endemik lan migrasi, sing rame ing habitat pulau tropis kita.

Mil lan Mil Saka Segara Pates

Wis mapan ing tengah teluk sing durung tutul ing provinsi wétan Sri Lanka, Sunrise dening Jetwing nampani sampeyan ing perairan murni Passikudah - dikenal nduweni salah sawijining garis pantai cethek paling dawa ing saindenging jagad. Ngadeg ing antarane hotel-hotel ing Passikudah, omah saka keramahtamahan Sri Lanka nampilake salah sawijining kolam paling dawa ing pulau kasebut, ing latar mburi perairan biru bening saka Samodra India sing apik banget. Kanggo petualangan ngluwihi kemewahan ing omah tropis kita, Sunrise dening Jetwing duwe kaluwihan sing beda karo papane sing cocog ing garis pantai timur laut Sri Lanka, menehi sampeyan akses gampang menyang kerajaan kuno Polonnaruwa kanthi reruntuhan arkeologi sing disimpen, lan uga kutha pelabuhan saka Trincomalee, sampeyan bisa uga nyekseni pedunung lumba-lumba lan paus biru ing habitat alami. Yen sampeyan pengin tetep cedhak karo omah, garis pantai penduduk uga dadi istirahat sing ideal kanggo sawetara kegiatan pantai lan olahraga banyu.

Ibukutha Bustling ing Pulo Kita

Bangga dununge ing pesisir kulon Sri Lanka, Jetwing Colombo Pitu nampani sampeyan ing ibukutha Colombo sing rame, kanthi omah mewah lan keramahan Sri Lanka sing dibangun ing papan pendhudhuk sadurunge. Munggah ing ndhuwur kutha saka lingkungan sing apik ing Taman Kayu Manis, omah kutha kita tetep beda karo akeh hotel ing Colombo kanthi warisan kulawarga sing menehi inspirasi sawetara fasilitas lan layanan modern, kalebu bar atap lan kolam tanpa wates. Lan kanthi papan sing cocog ing antarane pusat kutha kosmopolitan lan pinggiran kutha sing mekar, omah kita ing Colombo kontemporer diubengi paling apik ing ibukutha pulau kita. Saka situs bersejarah sing nggawa sampeyan bali menyang macem-macem jaman, menyang pasar sing rame sing nggawe sampeyan dadi tentrem, lan macem-macem pengalaman bersantap lan blanja kanggo mesthekake sampeyan bakal duwe urusan ing ibukutha pulau.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.