Warta Breaking Travel Warta Breaking Guinea Khatulistiwa News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Katedral Landmark kabakar ing Malabo, Guinea Khatulistiwa

Katedral Landmark kabakar ing Malabo, Guinea Khatulistiwa
ecuatorialguines
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Landmark negara kasebut lan uga obyek wisata ing Malabo, ibukota Guinea Ekuatorial dibakar dina Rebo ing geni sing ora dingerteni.

Katedral St. Elizabeth minangka katedral Katulik Roma sing ana ing Independence Avenue ing kutha Malabo, omah saka Keuskupan Agung Malabo. Iki dianggep minangka greja Kristen paling gedhe ing negara Afrika Kulon. Iki dijenengi sawise St Elizabeth saka Hongaria.

Petugas pemadam kebakaran berjuang kanggo nyebabake nyerang katedral Malabo dina Rebo, amarga geni nyerang bagean bangunan bersejarah kasebut, dianggep minangka gereja Kristen sing paling penting ing Guinea Khatulistiwa.

Puluhan wong padha meneng ing cedhak katedral nalika sore nalika petugas pemadam kebakaran nyemprotake jet banyu menyang struktur sing umure wis pirang-pirang abad.

Ora dingerteni manawa ana wong sing cilaka ing geni kasebut, ing endi geni sing gedhe ngobong bagean saka fasad bangunan kasebut.

Guinea Khatulistiwa minangka negara Afrika Tengah sing kalebu daratan Rio Muni lan 5 pulau lepas pantai vulkanik.

Ibu kota Malabo, ing Pulo Bioko, duwe arsitektur kolonial Spanyol lan dadi pusat industri minyak ing negara kasebut.

Pantai Arena Blanca nggambarake kupu-kupu musim kemarau. Alas alas tropis ing Taman Nasional Monte Alen ing daratan minangka panggenan gorila, simpanse, lan gajah.

Cuthbert Ncube, ketua ing Dewan Pariwisata Afrika nawakake simpati atas jenenge komunitas Plancongan lan Pariwisata Afrika. Dheweke nambah: Equatorial Guinea yaiku, dikenal kanthi jeneng a aman papan kanggo riko, utamane ing Malabo lan Bata.

Guinea Khatulistiwa minangka laladan primata kanthi pasuryan sing dicet, kupu-kupu awan lan serangga sing empuk banget warna-warni kalebu ing bidang fiksi. Ya, Guinea Khatulistiwa duwe reputasi sing misuwur, kanthi sejarah kudeta sing gagal, tuduhan korupsi, grumbulan trafficking, lan ember minyak, nanging ana akeh sing bakal nggawa sampeyan menyang pantai ireng-putih sing apik ing negara iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.