24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Sri Lanka Perjalanan Plancongan | Tips Plancongan

Ekho Surf Hotel Bentota nawakake gerbang sampurna menyang Sri Lanka

Deal Plancongan eTN
Deal Plancongan eTN
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sri Lanka alon-alon dadi tujuan plancongan global ing sawetara taun suwene sawise kerusuhan. Sanajan negara pulau ukuran pint wis suwe banget ing radar para pelancong sing luwih kuwat, buta turu iki mung nate tangi ing taun 2019 nalika bibliah lelungan lan juru cita rasa Lonely Planet menehi jeneng negara paling apik ing taun kasebut - dasawarsa wiwit pungkasan taun perang sipil.

Turis saka saindenging jagad saiki wis wiwit ngrasakake apa sing wis dingerteni para sing durung ngerti babagan rahasia perjalanan sing paling apik ing wilayah kasebut. Pegunungan sing subur subur disebar karo tambalan perkebunan teh, ibukota pesisir kosmopolitan sing nganggo sejarah kolonial kanthi bangga ing Colombo lan taman nasional sing sugih game sing ngewu-ewu gajah. Kertu draw kasebut, nanging pesisir sing sampurna lan sampurna ing pesisir kertu posa sing apik banget sing dibandhingake karo Asia Tenggara - lan tetanggan sisih lor India - tujuan resor sing paling misuwur, saliyane karo selancar paling apik ing bawana. Lan yen pesisir kulon minangka daya tarik negara, Bentota minangka permata sing paling padhang.

srilhotel

Dumunung kira-kira separo ing antarane Colombo lan Situs Warisan Dunia UNESCO Galle Fort ing rute Expressway Selatan sing apik, kutha kasebut dianggep minangka salah sawijining retret pesisir utama ing negara kasebut. Wiwit jamane dadi papan nginep ing abad kaping 18 kanggo para pelaut Walanda, lan mengko nalika kolonial Inggris nggawe sanitarium ing kene, para pengunjung wis rame ing pinggir wit palem kanggo ngapit pantai emas lan angin segara.

Saiki, Bentota kondhang amarga olahraga banyu lan panganan laut kelas donya tinimbang sanitarium. Mung jarak 90 menit saka ibukutha, popularitas kutha resor saya mundhak, uga kasedhiyan pilihan akomodasi. Iki kalebu saka bungalow pantai sing asor nganti resort bintang lima. Ing sisih ndhuwur skala yaiku EKHO Surf, properti bergaya 96 kamar sing lungguh langsung ing pantai utama Bentota mung sawetara jejak gundhul saka Samodra India.

Dioperasikake dening tim ing mburine Hotel Galle Face sing legendaris ing Colombo, resort kasebut minangka bagean saka koleksi properti bertema pengalaman EKHO sing kalebu ing negara kasebut. Tamu ing kene bisa santai santai ing srengenge ing kebon sing apik lan ndeleng pemandangan sing mandeg lan kolam tropis, nalika awan ing Spa Bali utawa uwal saka panase ing ruangan mewah sing akeh banget, akeh sing ndeleng pemandangan segara sing ora sambung.

Pilihan mangan padha loman. Papat restoran ing restoran kasebut nyedhiyakake cita rasa internasional, kalebu menu sarapan, nedha awan lan nedha bengi ing tandha tangan L'Heritage, dene Fruit de Mer nyedhiyakake sawetara panganan laut sing apik ing Pantai Bentota.

Pancen, daya tarik kutha kasebut ngluwihi trio tropis srengenge, segara, lan pasir. Taman Singkat, daya tarik gaweyan manungsa sing subur sing dirancang dening arsitek lanskap terkenal Bevis Bawa, mbuktekake istirahat sing nyenengake saka kursi santai srengenge. Perjalanan 10 kilometer saka Surf EKHO, kebon kasebut diganti pirang-pirang puluh taun kepungkur dening Beva saka kebon karet dadi taman lanskap sing paling apik ing Sri Lanka. Candhi Buddha sing dihormati Kande Viharaya uga pantes dikunjungi. Dumunung ing sadhuwure bukit ing Distrik Kalutara sing cedhak, iki kalebu salah sawijining patung Buddha sing paling dhuwur ing jagad iki, uga sawetara penasaran liyane kalebu stupa, wit bodhi lan ruang peninggalan, sing dipercaya minangka struktur paling tuwa ing candhi. Mural nyengsemaken sing nggambarake kedadeyan ing jaman Buddha uga nghias tembok.

Tujuan plancongan sing populer liyane kalebu Pusat Perawatan Penyu Laut Kosgoda, ing endi para tamu bisa sinau babagan macem-macem spesies lan mbantu upaya konservasi, penyulingan toddy lokal, ing endi para produsen nduwe katrampilan mlaku-mlaku katrampilan wani-setan, lan mesthine Benteng Galle sing diakoni UNESCO. Kanthi sejarah udakara luwih saka 500 taun, iki minangka salah sawijining wilayah paling penting arkeologi Sri Lanka lan conto langka benteng Eropa sing nampilake gaya bangunan lokal. Sorotan ing kutha bersejarah kasebut wiwit saka bangunan kolonial Walanda sing direnovasi nganti mesjid-mesjid pirang-pirang abad kepungkur lan akeh butik sing terus akeh dioperasikake dening seniman lan desainer lokal.

Tamu bisa nyelehake ing pirang-pirang sisi Sri Lanka sajrone nginep ing EKHO Surf. Saka ski jet lan nitih prau banana ing Pantai Bentota nganti tur pribadi ing sekitar Galle, ana sawetara wong sing mundur ing plisir sing trep iki.

Kanggo ngrameke taun anyar, EKHO Surf ngluncurake Paket Wisata Pantai sing kalebu nedha bengi ing lintang-lintang ing pantai pribadi, potongan panganan lan omben-omben sing dipilih lan diskon spa 15 persen kanggo diskon 25 persen. Nanging, kamar siji lan pindho dipanggoni, wiwit saka USD140 lan USD165 saben wengi. Kanggo informasi luwih lengkap lan kanggo cadangan, kirim ing
[email dilindhungi]

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.