Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Czechia News Rilis pers Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

17.8 yuta penumpang maskapai ngliwati Bandara Prague ing taun 2019

17.8 yuta penumpang maskapai ngliwati Bandara Prague ing taun 2019
17.8 yuta penumpang maskapai ngliwati Bandara Prague ing taun 2019
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Adhedhasar asil operasi paling anyar, Bandara Prague nangani total 17,804,900 penumpang ing 2019. Iki tegese udakara luwih saka sayuta penumpang liwat bandara tinimbang ing taun 2018, sing nggawe rekor sejarah liyane lan kenaikan 6% saben taun. Saindhenging taun iki, 71 maskapai penerbangan nyedhiyakake koneksi reguler saka Prague menyang total 165 tujuan, sing 15 saka jarak jauh. Bandara kasebut nglaporake paningkatan jumlah penumpang sing signifikan uga ing rute jarak jauh, umume 10.9%. Tren positif iki mesthine bakal dilanjutake ing taun 2020, sajrone rong tujuan jangka panjang liyane bakal ditambahake ̶ menyang Chicago lan Hanoi. Cara tradisional, rute paling sibuk ing taun kepungkur yaiku menyang Inggris lan penumpang sing paling akeh padha menyang London. Peningkatan paling gedhe saka taun-taun ing jumlah penumpang sing ditangani yaiku menyang Antalya.

 Sajrone taun kepungkur, total 154,777 lepas landas lan pendaratan ditindakake (gerakan penerbangan) ing Bandara Václav Havel Prague. Sanajan jumlah penumpang saya akeh, jumlah gerakan pesawat mudhun taun kepungkur, yaiku 0.5 persen. Alesan utama asil iki yaiku faktor beban penumpang sing luwih dhuwur (pemanfaatan kapasitas) lan panggunaan jinis pesawat kanthi kapasitas lelenggahan sing luwih dhuwur.

"Tambah 6% saka jumlah penumpang sing ditangani sing dilaporake taun kepungkur minangka asil sing apik. Kanthi asil kasebut, kita rada ngluwihi prediksi sing digawe ing wiwitan taun 2019. Sebab-sebab kenaikan terus kalebu jumlah sambungan jarak jauh sing luwih dhuwur lan kapasitas sing luwih dhuwur, uga luwih akeh frekuensi menyang kutha-kutha Eropa sing paling sibuk, kayata London , Amsterdam lan Moskow, ” ujare Vaclav Rehor, Ketua Dewan Direksi, Bandara Prague. "Kanggo taun iki, kita uga prédhiksi luwih akeh jumlah penumpang, nanging, bakal ngatasi wates kapasitas operasi kita. Kita bakal ngluncurake sawetara proyek pangembangan penting langsung ing terminal. Sayange, pangowahan kasebut bisa uga nyebabake pengendara penumpang sementara, nanging bakal nyebabake bandara sing luwih modern lan luwih gampang yen wis rampung, ” nambahake Vaclav Rehor ing prospek taun 2020.

Sasi paling sibuk ing taun 2019 yaiku Agustus kanthi 1,996,813 penumpang sing ditangani. Rata-rata saben dina ing Bandara Prague meh 49,000 penumpang lan dina paling rame yaiku dina Jumuah, 28 Juni 2019, nalika jumlah penumpang 70,979 dilayani sajrone sedina. Rute anyar sing dibukak ing taun 2019 kalebu rong rute jarak jauh lan sawetara sambungan menyang kutha-kutha Eropa. Tujuan ing ngisor iki ditambahake menyang peta penerbangan langsung saka Prague: Billund, Bournemouth, Florence, Kharkhiv, Chisinau, Lviv, Moscow / Zhukovsky, New York / Newark, Nur-Sultan, Perm, Pescara, Stockholm / Skavsta, lan Zadar.

Nomer penumpang sing paling akeh nggunakake layanan langsung rutin menyang Inggris, Italia, Rusia lan Spanyol, lan adhedhasar asil operasional, papan nomer lima dijupuk dening Prancis. London negesake jabatan kasebut minangka tujuan paling sibuk ing taun 2019, banjur Paris, Moskow, Amsterdam lan Frankfurt. Nalika ndeleng angka taun-taun, Antalya (Turki) nglaporake kenaikan paling dhuwur. Yen dibandhingake karo taun 2018, jumlah penumpang sing plancongan menyang plancongan sing populer iki saka Prague saya mundhak 41%. Tujuan liyane kanthi paningkatan penumpang paling dhuwur yaiku Amsterdam lan Doha, ibukutha Qatar.

 

Hasil Operasional Bandara Prague ing taun 2019:

 

Jumlah Penumpang: 17,804,900 Pangowahan saben taun: +6.0%

Jumlah Gerakan Penerbangan: 154,777 Ganti Taun-taun -0.5%

 

 

Negara TOP: Jumlah Penumpang Pangowahan saben taun

1. Inggris 2,169,780  + 5.2%
2. Italia 1,466,156  + 9.2%
3. Rusia 1,257,949  + 5.0%
4. bongso Spanyol 1,228,850  + 3.2%
5. Prancis 1,170,847 + 10.4%

 

Tujuan TOP (kabeh bandara): Jumlah Penumpang Pangowahan saben taun

1. London 1,352,837  + 5.4%
2. Paris   850,956  + 3.9%
3. Moscow   847,451  + 2.9%
4. Amsterdam   759,109  + 9.9%
5. Frankfurt   527,851  + 0.6%

 

Tujuan sing tambah akeh penumpang: 

 

Tambah Peningkatan Tujuan Peningkatan%

1. Antalya  + 86,668 + 41.0%
2. Amsterdam  + 68,244   + 9.9%
3. Doha  + 59,811 + 42.5%

 

Carriers Anyar ing 2019:

 

Maskapai Israel Arkia

Syarikat Penerbangan SCAT

SkyUp Airlines

SunExpress

Airlines

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov