Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kanada Breaking News angkara Warta Pamrentah Iran Breaking News News Keslametan Swedia Breaking News Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

Lima negara nuntut ganti rugi saka Iran amarga Boeing Ukraina sing dikalahake

Lima negara nuntut ganti rugi saka Iran amarga Boeing Ukraina sing dikalahake
Lima negara nuntut ganti rugi saka Iran amarga Boeing Ukraina sing dikalahake
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Menteri Luar Negeri Kanada Francois-Philippe Champagne ngumumake manawa Kanada, Afghanistan, Inggris, Swedia lan Ukraina nuntut Iran mbayar ganti rugi kanggo penumpang Ukraina Boeing 737 jet ditembak dening rudal Iran.

Miturut menteri kasebut, Iran kudu ngakoni tanggung jawab kanggo pesawat sing mudhun lan netepi kewajibane kanggo kulawarga korban tragedi kasebut. Negara-negara ngarepake kompensasi bakal dibayar tepat waktu lan sesuai karo hukum internasional.

Kajaba iku, Champagne njaluk investigasi lengkap lan mandhiri kanggo insiden kasebut.

Kanada, Afghanistan, Inggris, Swedia lan Ukraina uga wis nggawe klompok khusus sing bakal menehi informasi marang sedulur korban babagan proses investigasi lan melu menehi pitulung sing dibutuhake.

Ukraina International Airlines' Boeing 737 penumpang ditembak dening rudal anti-pesawat Iran lan nabrak tanggal 8 Januari ing Teheran. Asile, 176 wong tiwas - 167 penumpang lan sanga anggota awak. Sawise nolak keterlibatan ing kacilakan kasebut lan negesake manawa pesawat kasebut diturunake dening sawetara masalah mekanik, Iran pungkasane ditutupi dening bukti sing ora bisa dibantah lan dipeksa ngakoni tanggung jawab kanggo kedadeyan kasebut: Staf Umum Angkatan Bersenjata Iran negesake manawa "salah" nembak pesawat Ukraina, amarga dheweke "nyasar" kanggo pluru pelayaran.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov