Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Filipina Breaking News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Filipina ngumumake manawa Pulo Volcano Taal minangka 'tanah ora ana wong'

Filipina ngumumake manawa Pulo Volcano Taal minangka 'tanah ora ana wong'
Filipina ngumumake manawa Pulo Volcano Taal minangka 'tanah ora ana wong'
ditulis dening Kepala Editor Tugas

The Agensi gunung geni Filipina wis suwe negesake pulo Luzon minangka "zona bahaya permanen," nanging warga desa wis urip lan makarya ing kono wis puluhan taun. Pejabat saiki njaluk peraturan supaya diperketat lan luwih ketat ditrapake ing mbesuke.

Presiden Filipina Rodrigo Duterte wis nyetujoni rencana kanggo ngumumake pulau Luzon, sing bakal dadi omah Gunung geni Taal, 'tanah ora ana wong', kanthi efektif mungkasi kemungkinan tilas warga sing nate bali urip ing kana.

Duterte durung nerbitake keputusan resmi babagan iki.

Cuplikan drone sing difilekke dina Sabtu nuduhake kabeh pulau lan meh kabeh, wiwit saka omah lan kendaraan sing ditinggal nganti vegetasi, kabeh ditutupi abu-abu sing kandel.

Sementara, Sekretaris Dalam Negeri Eduardo Ano wis tugasake pejabat lokal kanggo nyusun rencana relokasi kanggo warga sing terlantar. Dheweke njaluk situs telung hektar kanggo ndandani udakara 6,000 kulawarga sing dievakuasi saka pulau kasebut. Situs kasebut kudu paling sethithik 17 kilometer (10 mil) adoh saka gunung geni kanggo keamanan warga.

"Dheweke urip ing gunung geni kanthi 47 kawah. Pancen mbebayani. Rasane kaya bedhil sing dituding, ”ujare kepala lembaga vulkanologi Renato Solidum.

Volcano Taal tetep ing level ancaman paling dhuwur nomer loro, wiwit wiwit diluncurake tanggal 12 Januari, nuduhake bahaya sing bakal ana, gempa bumi terus-terusan, lan macem-macem pratandha yen magma isih munggah ing ruang vulkanik.

Ora ana korban jiwa sing nyebabake langsung saka letusan kasebut, sanajan atusan wong wis dirawat amarga ngalami ambegan sing ana gandhengane karo awu.

Phivolcs, lembaga pemantau Filipina kanggo gempa bumi, gunung geni lan tsunami, nyathet paling ora 12 gempa bumi minor ing 12 jam dina Senin.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov