Wisata sing Bisa Diakses Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Kenya Breaking News News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Charles Njonjo umur 100 taun nglacak gorila gunung ing Mt. Taman Nasional Mgahinga

Charles Njonjo umur 100 taun nglacak gorila gunung ing Taman Nasional Mt Mgahinga
Charles Njonjo umur 100 taun nglacak gorila gunung ing Taman Nasional Mt Mgahinga
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Charles Mugane Njonjo, Attoney General sawise-kamardikan ing Kenya ing Presiden Jomo Kenyatta, bakal dadi satus tanggal 23 Januari 2020.

Kanggo ngelingi tonggak sejarah iki, centenarian milih ngrayakake ing perusahaan gorila gunung sing wis ngancam ing alas Mt. Taman Nasional Gorila Mgahinga, dununge ing Kulon Kidul Uganda.

Diiringi kulawargane, Njonjo mabur karo helikopter kanggo pengalaman 'kudu dilakoni sadurunge sampeyan mati' ing saben dhaptar ember '.

Kanggo bisa nglacak, Njonjo digawa ing kursi sedan sing diarani lokal 'helikopter' khusus kanggo pelacak cacat, terluka utawa wis tuwa. Sedan regane $ 300 kanggo nyewa lan nyakup tim wolung nganti rolas porter sing ganti nggawa 'pelacak'. Kasedhiya sabuk pengaman lan kursi mobil kanggo kenyamanan ekstra.

Njonjo kudu dagang klambi bergaris ireng merek dagang, arloji emas lan topi bowler sing entuk julukan "Adipati Kabeteshire" kanggo jins lan pelatih sing luwih kasar.

"Aku ing King's College Budo lan lunga ing kana karo King Freddie (Kabaka Edward Mutesa II saka kerajaan Buganda). Aku seneng banget karo Uganda lan apa sing dakwenehake saka sampeyan. Aku begja ndeleng gorila, bocah loro lan loro pria gedhe, "ujare Njonjo sawise diwenehi sertifikat pelacakan nalika sukses nglacak Gorillas ing Taman Nasional Gorga Mgahinga.

Njonjo, pengacara Inggris sing terlatih minangka salah sawijining warga Kenya sing paling berpengaruh lan paling sugih, kanthi katrampilan kanggo bangsawan, sing dikenal kanthi rahasia nggawe diskusi karo pamrentah Israel sing ngidini Komando Israel mlebu ing Kenya nalika krisis sandera 1976 ing Entebbe.

Dheweke nikah karo Margaret Bryson lan bebarengan, dheweke duwe anak papat sing kabeh profesional sing sukses.

Dheweke dadi wong sing paling tuwa sing ngerti nglacak gorila gunung, sawijining prestasi sing kudu ditulis ing Guinness Book of World Records.

Babagan taman

Taman Nasional Gorila Mgahinga lenggah ing mendhung, ing dhuwur antarane 2,227m nganti 4,127m. Kaya jenenge, digawe kanggo nglindhungi gorila gunung langka sing ana ing alas sing kandhel, lan uga minangka habitat penting kanggo kera emas sing meh ngancam.

Uga penting kanggo satwa, taman iki uga duwe pinunjul budaya, utamane kanggo pygmies Batwa pribumi. Suku pengumpul pamburu iki minangka "wong pertama" ing alas, lan pengetahuan kuna babagan rahasia tetep ora ana tandhingane.

Fitur Mgahinga sing paling apik yaiku telung gunung berapi sing tumpeng, yaiku bagean saka Pegunungan Virunga sing luar biasa sing ana ing sadawane tapel wates Uganda, Kongo lan Rwanda. Mgahinga minangka bagean saka Area Konservasi Virunga sing luwih gedhe sing kalebu taman jejer ing negara kasebut. Lereng gunung berapi kasebut ngemot macem-macem ekosistem lan beda-beda biologis, lan pucuke menehi latar mburi sing apik banget.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda