24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Austria Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Jerman Breaking News Warta Pamrentah Iran Breaking News News Warta Breaking Qatar Rusia Breaking News Keslametan Teknologi transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Turki Breaking News Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

Transkrip: Ukraina Airlines ngandelake Lufthansa lan maskapai penerbangan liyane sadurunge ngresiki PS752 kanggo pesawat ing Tehran

Ukraina Airlines negesake: PS752 dibebasake kanggo lepas landas ing Teheran tanggal 8 Januari, amarga Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines, Qatar Airways, lan Aeroflot uga budhal saka Teheran lan sekitar wektu sing padha karo penerbangan Ukraina International PS752 dijadwalake mangkat Kyiv.

Ing pratelan sing dipikolehi dening eTurboNews, Ukraina International Airlines ngakoni yen dheweke melu maskapai liyane. Iki ditulis ing konferensi pers 11 Januari ing Kyiv. "Maskapai saka saindenging jagad mabur ana ing kana sadurunge lan mabur ana ing kana. Sayange, kita bisa ujar manawa pesawat kita ing papan sing salah ing wektu sing salah. Iki bisa uga pesawat liyane sing operasi nalika semana ing bandara Tehran. "

eTurboNews ujar manawa operator liyane kasebut uga kudu tanggung jawab amarga nabrak kasebut lan nempatake penumpang dhewe ing bebaya banget.

Dina iki uga otoritas penerbangan Iran kanthi resmi negesake manawa rong misil nembak penerbangan Ukraina International Airlines awal wulan iki sing mateni kabeh wong sing numpak kapal.

sawise eTurboNews diterbitake artikel wingi babagan ancaman tuntutan hukum sing ditindakake kelas ing Kanada, Ukraina Airlines nanggapi transkrip konferensi-konferensi tanggal 11 Januari.

eTurboNews nerbitake transkrip iki tanpa diowahi lan tanpa komentar: 

"Aku Yevhenii Dykhne, Presiden Ukraina International Airlines (UIA). Aku bangga karo statusku, bangga karo status presiden perusahaan, sing suwene 27 taun, mesthi ngamanake keamanan penerbangan penumpang minangka prioritas utama.

"Wiwit wiwitan, kita yakin ora ana kesalahan pilot utawa kesalahan teknis pesawat kasebut liwat kesalahan perusahaan; kita mriksa awake dhewe nglanggar kabeh peraturan internal, mriksa awake dhewe lan dadi yakin manawa ana faktor eksternal. "Nalika dijadwalake konferensi warta dina iki, kita duwe agenda liyane. Kita pengin menehi pitutur marang kowe babagan apike telung dina iki tumrap kita. Nyatane, mung telung dina kanggo kita, aku ora ngerti, kaya telung minggu utawa telung wulan - dadi akeh kedadeyan, dadi beban kanggo saben anggota staf krisis sing ngatur gaweyan karo sedulure penumpang sing almarhum, kanthi kulawarga anggota kru sing kita tresnani.

"Nanging esuk iki, pesen saka Tehran ngganti agenda kita. Aku bisa uga ujar manawa kita ngerti iki bakal kelakon, nanging kita lega nampa informasi dina iki, amarga ora kalebu spekulasi manawa perusahaan kasebut nindakake kesalahan nalika masalah keamanan. Kita lan perusahaan sing aman, perusahaan sing andal lan paling akeh, aku ora wedi ujar manawa, personel sing nduweni kualifikasi ing saindenging Ukraina lan karo kita - sing ora asring banget ing Ukraina - kanthi pusat teknis dhewe ing Bandara Boryspil . Kita duwe saben kesempatan kanggo ngamanake prioritas utama - keamanan.

"Sajrone telung dina iki, pusat krisis perusahaan wis nindakake akeh pekerjaan. Pakaryan lagi ditindakake ing negara-negara sing penumpange numpak jetliner kita. Ing Kanada, sawijining pusat wis siyap lan mlaku kanggo kerja sama karo para sedulur sing dadi korban. Ing Iran, pusat khusus digawe ing kantor perwakilan kanggo interaksi karo kulawarga sing tiwas ing kacilakan kasebut. Hotline diluncurake, sing wis digunakake dening sedulur - Eropa lan Ukraina. Perusahaan kasebut kerja kanthi kapisah karo sedulur saka kru awak.

"Nanging, aku yakin manawa njupuk agenda anyar, kita kudu ngrampungake pitakon sing asring ditakoni: kenapa maskapai kasebut nggawe penerbangan menyang Tehran?

Napa maskapai kasebut ora mandheg operasine?

Aku pengin ujar manawa, babagan cara kerjane, sing jelas lan dingerteni kanggo kita minangka profesional penerbangan sipil, ora mesthi jelas karo masarakat umum. Penerbangan penerbangan sipil dileksanakake adhedhasar ijin sing diterbitake dening rong negara: penerbangan sing digawe, ruang sing biasane diatur dening agensi pamrentah, layanan penerbangan, lan layanan penerbangan negara sing duwe bendera maskapai kasebut makaryakke penerbangan.

"Nalika pesawat kasebut lunga saka Bandara Boryspil, maskapai kasebut ora duwe informasi babagan ancaman apa wae.

Nalika metu saka bandara Tehran, bab sing padha lan maskapai kasebut ora duwe informasi, lan ora ana keputusan babagan administrasi sing tanggung jawab. "Contone, sajrone ketegangan antarane India lan Pakistan, Otoritas Penerbangan Sipil Pakistan ngumumake mandheg menyang penerbangan menyang ruang udara Pakistan. Kajaba iku, kabeh maskapai ing saindenging jagad iki tundhuk marang sarat kasebut kanthi maksimal. Ana aturan prilaku internasional sing wis ditemtokake ing bidang penerbangan sipil, kepiye tumindak maskapai.

"Aku pengin nggunakake pamirsa internasional sing wiyar lan amba iki kanggo ngaturake ucapan sungkawa atas jenenge UIA Airlines lan kanggo aku dhewe kanggo kabeh penumpang lan kabeh sedulur penumpang sing lagi mabur ing saindenging jagad iki. Kita durung bisa kontak karo kabeh wong

. Matur suwun sanget. Kita ngrasakake rasa sedhih banget bebarengan karo sedulur penumpang lan sedulur staf, kru sing dikasihi.

"Aku pengin Wakil Presiden maskapai kanggo Operasi Penerbangan menehi komentar babagan omonganku lan tumindak maskapai kasebut nalika pesawat saka bandara Teheran.

Iki babagan apa? Iki ana gegayutane karo kasunyatan manawa saiki, sanajan ing pratelan sing diandharake Iran dhewe, kita ngerti manawa kru kita tumindak independen lan piye wae ora kaya sing bisa ditindakake. Ihor, critakake apa sing kedadeyan ing langit liwat bandara Teheran sadurunge, sajrone lan sawise pesawat, lan kepiye kru - penting. ”

00: 09: 40;

Ihor Sosnovsky: “Sugeng siang! Ihor Sosnovsky, maneh, Wakil Presiden Ukraina International Airlines. Aku wis kerja ing UIA 27 taun, luwih saka 20 wong sing tugas operasi penerbangan. Aku kerja ing UIA wiwit dina kaping pisanan, aku bangga.

"Perusahaan kasebut duwe rekor keamanan sing apik banget wiwit Nopember 1992. Kita ngupayakake kanthi maksimal babagan profesionalisme masarakat, keamanan sosial, lan nggawe swasana sing bisa digunakake kanthi nyenengake lan nyenengake. Tembung gedhe - wong nggawe prabédan - malah luwih penting ing pesawat kasebut; dheweke duwe makna sing beda, sing luwih cerah lan, ing kokpit, luwih cetha.

"Dadi, sampeyan pengin ngrungokake maneh jeneng-jeneng saka wong-wong sing ana ing kokpit Penerbangan 752: Kapten Volodymyr Gaponenko kanthi jam penerbangan 11,600, Oleksiy Naumkin - pilot instruktur / instruktur, pengalaman mabur 12,000 jam, lan pilot Serhii Khomenko, sing duwe wektu penerbangan 7,600 jam.

"Para pramugari sing ana ing kapal kalebu Kateryna Statnik, sing wis mabur karo UIA suwene 6 taun setengah, Valeriia Ovcharuk - 3 taun 8 wulan, Ihor Matkov ngladeni 11 setengah taun menyang UIA. Dheweke wis sukses lolos ing kompetisi dadi pilot lan mesthine bakal melu kursus pelatihan ing musim semi. Banjur ana Yuliia Solohub - 1 taun 8 wulan, Mariia Mykytiuk - 2 taun 8 wulan, Denys Lykhno - 1 taun lan 7 wulan.

Aku nyathet angka kasebut lan ewonan jam penerbangan supaya sampeyan ngerti manawa wong-wong kasebut nggawe atusan lepas landas lan pendaratan saben taun, kalebu ing bandara Tehran, sing pesawat UIA wis mabur kaping lima seminggu suwene luwih saka limang taun. "

Dadi pesawat kasebut ing dina iku ora anyar kanggo staf UIA. Iki minangka penerbangan biasa lan rutin saka Tehran menyang Kyiv. Wong-wong teka ing pesawat kasebut, nyiyapake, nampa ijin kanggo miwiti mesin, metu saka lapangan udara miturut ijin pengendali lalu lintas; sawise ndharat, dheweke terus mlaku ing udara, bertentangan karo sing dicritakake wong-wong Iran - yen dheweke ora bisa komunikasi.

Wong-wong mau langsung mlaku ing udara, nglaporake 'Ayo!' kanthi swara sing tenang banget, nampa ijin luwih lengkap kanggo nindakake penerbangan lan nerusake kanthi ketat miturut idin saka kontrol lalu lintas.

"Ing jaman informasi, aku mikir, pancen ora masuk akal nyoba ndhelikake, mula yen sampeyan nguripake ponsel saiki, aktifake aplikasi radar penerbangan, sampeyan bisa ndeleng lokasi, menyang nomer loro, saben pesawat sampeyan pengin. Umumé, sampeyan uga ora butuh recorder data penerbangan utawa cathetan swara kokpit sing dienteni.

Ing lapangan, isih ana komunikasi karo layanan kontrol lalu lintas udhara, sing nuntun para kru, sing bisa nuduhake lan mbuktekake bener tumindak kru kasebut nanging aplikasi Flight Radar nuduhake kabeh sing kedadeyan nalika pesawat.

Punapa panjenengan kersa masang sawetara slide? "Slide iki nuduhake lepas landas saka bandara Teheran kanthi maskapai sing beda nalika dinane mlaku. Garis biru yaiku kita. Iki penerbangan Qatar sing nengen nengen, iki penerbangan KK. Saiki kita bakal nuduhake kabeh penerbangan iki sing wis dileksanakake dina iki sadurunge mlebu landhesan.

Elinga manawa pesawat kasebut pancen ana ing jalur rute, banjur wiwit muter nengen, lan sawise iku, kita pamitan. Iki minangka lintasan kabeh pesawat liyane sing budhal saka bandara Tehran ing dina kasebut. "Apa aku bisa slide sabanjure?

Iki, miturut informasi, PS 752 mangkat saka tanggal 2 November nganti 8 Januari. Iki kabeh penerbangan, maskapai, sing wis digawe wiwit iku. Abang menehi tandha gerakan pesawat lan ora ana penyimpangan rute sing bisa diindhot.

"Apa aku bisa slide sabanjure? Babagan ketinggian penerbangan. Iki minangka lintasan penerbangan maskapai, profil dhuwur penerbangan. Kanthi warna abang, kita bisa ndeleng pesawat 752 maneh tanggal 8 Januari. Elinga yen sampeyan ora butuh intelijen kanggo nggawe slide iki: iki minangka app Radar Penerbangan sing paling umum, sing bisa sampeyan bukak banjur priksa kabeh tembunge nganti kaping pindho.

"Apa aku bisa slide sabanjure? Iki minangka tabel penerbangan sing digawe dina sadurunge. Yen sampeyan ndeleng jeneng lan nomer penerbangan, wektu budhal, priksa - kita miwiti jam 2:42, Qatar diwiwiti jam 2:09 sadurunge. [00:15:22 video ngganggu sawetara detik]….

[00:15:37]… babagan mati bandara, utawa njupuk dolanan ing sisihane, ora preduli ing endi. Pilot ora ngerti, dheweke ora bisa ngerti amarga ora ana peringatan. Bandara iki biasane digunakake; dudu urusan pilot penerbangan sipil kanggo ngerti sapa sing nembak gambar, saka endi lan target apa.

"Lan slide liyane. Iki minangka tabel penerbangan sawise kita. Siji jam patang puluh menit mengko, lan siji jam telung puluh wolu menit sawise kita, rong perusahaan Iran mundur banjur bandara terus beroperasi kanthi normal, kayane ora ana kedadeyan apa-apa.

"Dadi, kanggo mungkasi kabeh obrolan iki, aku ora pengin ujar kanthi banter, nanging aku kudu ngomong. Aku pengin ujar manawa aku gabung karo Presiden negara kita, Pak Zelensky, ing panjaluk supaya panguwasa Iran kanthi lengkap, tanpa ngakoni apa sing kedadeyan, tanpa ana 'nanging', 'bersyarat' lan liya-liyane ... amarga dheweke kudu tanggung jawab penuh amarga apa sing kedadeyan karo para kawula, kabeh diajeni, profesionalisme lan kualitase.

[00:17:56 - presenter ing Ukraina ngundang para wartawan supaya takon lan nerangake prosedure] [00:18:48 - pitakon saka reporter:]

“Pak Nanging, apa kompensasi sing dikarepake Ukraina? Mungkin sawetara jumlah wis kasebut? Kajaba iku, Pak Sosnovsky - Iran ngerti babagan peningkatan konflik militer kasebut. Napa langit ora ditutup? Apa sampeyan mikir Napa dheweke ora? Apa dheweke kudu mbayar ganti rugi? Apa masalah moneter utawa dheweke nggawe keputusan sinis babagan eskalasi? Kepiye sampeyan ndeleng apa sing kedadeyan? Matur nuwun. ”

[00:18:27 - Dykhne:] "Matur nuwun kanggo pitakon sampeyan. Saiki kita, minangka perusahaan, melu proses ukum sing wajib kanggo ngrampungake akibat saka bencana iki. Mula, sayang, aku ora bisa menehi komentar babagan pangarepan ganti rugi, babagan pambayaran asuransi marang penumpang.

Sing dakkerteni yaiku, kita lagi nggarap akeh masalah kanthi pitung yurisdiksi, lan kabeh proses ukum kita bakal ditindakake. Saiki, aku ora bisa ngandhani babagan iki, nuwun sewu. ”

[00:20:50 - Dykhne:] "Aku yakin bencana iki ora bakal nyebabake pengaruh bencana ing operasi rutin maskapai kasebut. Perusahaan bakal operasi kaya biasane. Kita bakal ngatasi kesulitan ekonomi sing disebabake dening bencana iki; kita wis mriksa iki lan ngerti sejatine.

Mula, aku yakin manawa dalan sing dawa sing kudu kita lakoni bakal ditliti luwih dhisik dening wong-wong sing ditugasake ing pusat krisis supaya ora mengaruhi kerja rutin perusahaan. Kapindho, aku yakin manawa dina kaping wolu Januari bakal ganti ing perusahaan.

Kita bakal terus urip kanthi beban bencana iki. Kita ora bakal bisa ngowahi apa sing kedadeyan, ngganti cara sing dirasakake. Mula, aku yakin manawa kita bakal luwih kuwat psikologis lan bakal luwih ngormati lan nresnani karyawane tinimbang sadurunge. ”

[00:22:40 - Sosnovsky:]

"Kanggo pitakon sampeyan, aku mikir ana sistem manajemen risiko ing perusahaan, yaiku, kanthi gampang, pesawat paling aman yaiku sing ngadeg tinimbang mabur, lan pilot sing paling aman yaiku sing ana ing pawon.

Mula, supaya pesawat bisa mabur, sampeyan kudu ngoperasikake, lan bisa uga bisa mabur, amarga kita kudu golek dhuwit lan entuk bathi: sawise kabeh, kita minangka perusahaan komersial. Nanging sistem iki ngidini sampeyan mutusake ngendi sampeyan ora bisa mabur. Ya, yen kita ana ing zona abang, kita mesthi ora bakal mabur ing kana. ”

[00:23:21 - Sosnovsky:] “

Pancen. Ora, saiki kita duwe barang sing apik banget. Ing babagan pelatihan staf, aku saiki bisa ujar manawa ora mung ora bakal ngowahi apa-apa, nanging bakal nyoba terus nindakake apa sing ditindakake. Ing babagan nentokake endi sing kudu mabur.

Iki minangka sistem integral, sing ditemtokake dening perusahaan kanthi sakabehe, kalebu keamanan, staf lapangan, staf teknis, staf penerbangan; iku ora gampang, mula kita ora bakal ngowahi apa-apa. Kita bakal terus nindakake apa sing kita lakoni. ”

[00:24:13 - Dykhne:]

"Iki minangka kahanan tundha rutin sing gampang banget. Ana koper sing akeh banget lan barang sing digawa ing pesawat iki. Mula, kapten pesawat kasebut, sawise nemtokake bobot pesawat ing pesawat lan weruh bedane, njupuk keputusan kanggo mbongkar sawetara barang saka kompartemen barang. Mula penerbangan kasebut ditundha. ”

[00:24:52 - Dykhne:]

“Deleng, kita ora bisa nerbitake informasi babagan wong sing saiki ora mlebu pesawat. Amarga saiki digunakake kanggo kegiyatan hukum tartamtu sing ditindakake dening lembaga penegak ukum sing nyelidiki teori kacilakan. Apa sing dicritakake Iran dina iki - kita durung duwe bukti dokumenter babagan kasebut. Versi serangan teroris sing isih ana isih dianalisis karo aparat penegak ukum lan saiki lagi rapat karo wong-wong mau, nyedhiyakake informasi sing relevan, pernyataan babagan kedadeyan kasebut, sing penumpang mabur nalika lan saka endi, nalika dheweke mabur menyang Tehran, karo kita utawa ora karo kita, kenapa dheweke ora melu pesawat: kabeh informasi sing kita duwe, wis diwenehake menyang lembaga penegak ukum, mula kita saiki ora duwe hak menehi komentar babagan iki. Yen versi iki ditolak dening aparat penegak ukum minangka ora valid, informasi iki mesthi bakal kasedhiya. ”

[00:26:05 - pitakon saka reporter:] “

Apa sampeyan pesen apa sing pungkasan saka pilot menyang layanan dhasar? Kajaba iku, nalika sampeyan pancen ngerti manawa iki pancen dudu masalah teknis, mesthi dudu kesalahan kru, amarga sampeyan bisa nampa informasi sadurunge Iran nerbitake pernyataan kasebut lan bisa uga sadurunge Perdana Menteri Kanada Justin Trudeau nerbitake pernyataan kasebut? Matur nuwun. ”

[00:26:13 - Dykhne:] "Kita duwe akeh spesialis sing serius lan berkualitas ing perusahaan kita (kita minangka perusahaan gedhe). Mula, lumrahe, kita wis simulasi kahanan kanggo awake dhewe, apa wae pilihan sing bisa kedadeyan. Kanggo awake dhewe, kita mesthi wis nggawe kesimpulan, dhisik; mesthi ana faktor eksternal. Analisis kita ngilangi kabeh skenario liyane.

Mula, kita wis mesthi wiwit wiwitan. "Ana pratelan manawa ora ana kontak karo pesawat kasebut. Nganti ngerti saka anggota komisi investigasi sing makili perusahaan ing Tehran, dheweke krungu karo kupinge dhewe babagan komunikasi kru karo pengontrol lalu lintas, nalika komunikasi karo pengontrol lalu lintas diteliti, minangka bagean saka investigasi, kita mesthi weruh manawa kita bener. Yaiku, kita ora bisa ngrungokake pesawat. Pesawat kita keprungu dening bandara Tehran. Kita yakin manawa dialog karo bandara ditindakake nganti detik pungkasan. Nganti detik paling pungkasan. Idin diwenehake kanggo rute kasebut; idin diwenehake kanggo giliran, lan liya-liyane. Dadi kabeh iki ana ing file investigasi saiki. Lan kabeh dokumen kasebut bisa uga kasedhiya ing wektu sing tepat. "

[00:28:30 - pitakon saka para rawuh:] "Apa pesen pungkasan?"

[00:28:31 - Dykhne:] "Ya, aku ora bisa menehi komentar babagan saben dialog ing dialog pilot amarga kita ora duwe bukti dokumenter. Kita duwe tembung saka karyawan telu kita. Kajaba iku, kita yakin kejujuran lan benere ing perkara iki. Ihor, sampeyan pengin nambah apa? ”

[00:29:20 - Sosnovsky:] "Aku mung pengin nambah: Tembung kasebut, sejatine minangka frasaologi dhasar: 'banjur, tambah dhuwur lan ganti.' Dheweke mangsuli 'tambah dhuwur lan bali.' Yaiku. Iku tegese ora bakal ana komunikasi luwih lanjut sawise iku, mung yen ana kedadeyan sing rusak. Ora ana cara liya. ”

"[00:29:30 - pitakon saka reporter:]" Halo. Arman Nazaryan, Saluran TV Kyiv. Kahanan kasebut angel banget. Untunge, paling ora kita ngerti sapa sing kudu disalahake.

Dheweke dhewe wis ngakoni. Aku ngandhani iki amarga aku ora pengin pitakonku kaya-kaya ana rasa salah saka Ukraina. Kita kabeh ngerti, ya, apa sing kedadeyan. Nanging, kita ngomong babagan sedane wong, babagan tragedi.

Mula, aku ora bisa ngrampungake masalah iki. Perusahaan sampeyan dadi korban keputusan, nganti pimpinan tartamtu. Kabeh wong ngerti babagan konflik ing Iran, bener? Wong Amerika ngerti manawa ana bebaya kaya mengkene; Iran mesthi ngerti yen nganti tartamtu. Ukraina, aku yakin, uga ngerti babagan iki - manawa Iran ora aman.

Marang kita, apa sampeyan ora mikir manawa Presiden Ukraina Volodymyr Zelensky lan Menteri Luar Negeri Ukraina tanggung jawab amarga ora mutusake larangan, kayata, mangkat saka utawa penerbangan menyang Ukraina? Matur nuwun. ”

[00:30:20 - Dykhne mangsuli:] "Pendapatku dhewe. Aku percaya manawa panguwasa negara Ukraina tumindak miturut aturan kasebut.

Ana cukup informasi sing ora diidini mabur menyang zona iki, kaya sing sampeyan pikirake, lan iki dikonfirmasi saka apa sing dituduhake Ihor marang kita ing slide kasebut.

Maskapai saka saindenging jagad mabur ana ing kana sadurunge lan mabur ana ing kana. Sayange, kita bisa ujar manawa pesawat kita ing papan sing salah ing wektu sing salah. Iki bisa uga pesawat liyane sing operasi nalika semana ing bandara Tehran.

Bukak app Radar Penerbangan lan sampeyan bakal weruh manawa ruang udhara ing Teheran mbukak. Kabeh maskapai sing beroperasi ing kana saiki wis mabur. Mula, iki dudu keputusan pribadi. Ana praktik internasional sing wis ditemtokake kanggo nemtokake iki. Kaping pisanan, ditemtokake dening negara sing ngatur ruangan udhara.

Yen kita ngomong babagan kapan lan sapa sing bisa ngerti saka media apa sing kedadeyan ing kana, kita mesthi ora ngerti. Aku ngira manawa akeh wong ing Ukraina sing ora ngerti apa sing kedadeyan ing kana. Ana informasi babagan serangan menyang pangkalan AS ing Irak. Nanging, sapa sing ngerti, saka ngendi lan kepiye? Maksudku, penerbangan sipil ora ana gandhengane karo kabeh iki lan ora ana gandhengane karo peraturan. Dadi aku, iki mratelakake panemume pribadi, dakkira iku salah pamarentah, apa maneh kita. ”

[00:32:50 - pitakon ing basa Ukraina] [00:33:20 - Dykhne mangsuli:] "Aku angel menehi komentar babagan iki amarga rong sebab. Kaping pisanan, wong-wong kita ora mung anggota tim, nanging uga 42 wong saka Ukraina. Nganti dheweke bali menyang Ukraina, kita bakal ora menehi komentar babagan penyelidikan sing lagi ditindakake. Muga-muga alesan sing wis jelas sampeyan, muga-muga.

Kita, mesthi nampa informasi saka masarakat. Iki sebabe dheweke melu kerja ing komisi iki. Kita mesthi nyathet kabeh perkara sing aneh lan penyimpangan ing tugas komisi iki. Nanging saiki kita ora bakal menehi komentar. "

"Babagan mayate korban korban kacilakan menyang kulawargane. Mayit kasebut ana ing papat rumah sakit sing beda. Miturut informasi, nganti saiki, para ahli medis ora duwe alat lan peralatan sing dibutuhake. Dheweke saka Iran, lan sedulure ana ing kana. Menteri Luar Negeri Ukraina ngupayakake supaya bisa nggawa mayat wong-wong Ukraina sing tiwas bali menyang Ukraina. Kajaba iku, ana pangarep-arep manawa dheweke bakal bali bareng karo pesawat kargo sing nggawa komisi kasebut lan saiki ana ing Iran.

Iki minangka pesawat kargo, nduweni kapasitas, nanging kita ora ngerti kepiye siap siyap kanggo ngrampungake kabeh formalitas, urusan organisasi, suwene wektu apa. Untunge, iki pisanan kita ngalami kahanan iki. Kajaba iku, pengalaman kedadeyan liyane kaya iki ora meh padha yen kita bisa nggawe kesimpulan lan ujar manawa yen mangkono, mula. Saben negara duwe cara dhewe-dhewe, lan Iran minangka negara rumit. ”

[00:36:30 - Sosnovsky:] "Miturut aturan investigasi sing diusulake dening ICAO, partai sing nindakake penyelidikan, ing kasus iki, negara sing kedadeyan, Iran, kudu ngirim laporan tambahan sajrone telung puluh dina. Yaiku, kira-kira, sajrone wulan, tanggal 8 Februari. ”

[00:37:09 - pitakon ing basa Inggris, sing banjur diterjemahake menyang basa Ukraina:] Wartawan saka CNN - "Kayane sampeyan wis jelas yen pejabat Ukraina lan pejabat Iran gagal menehi peringatan marang maskapai penerbangan babagan kemungkinan bahaya ing langit, kenapa sampeyan kudu percaya yen dheweke bakal luwih apik ing mbesuk? Apa ora ana kewajiban maskapai kanggo nindakake riset dhewe utawa uga nderek laporan media yen ana bebaya utawa serangan udara anyar ing wilayah kasebut? Banjur dumadakan Presiden nggawe peringatan sing jelas yen dheweke ngarepake ganti rugi saka Iran. Yen Iran ora bakal mbayar, apa maskapai kasebut bakal menehi ganti rugi kulawarga para penumpang? ”

[00:35:15 - Dykhne:] "Kita dipercaya karo institusi penerbangan sipil internasional. Iki minangka lembaga internasional sing disertifikasi ing saben negara. Dheweke ngetutake aturan sing padha. Ing Ukraina, ing Iran, ing Eropa, ing Amerika Serikat. Mula, kita ora bisa mbantah tumindake badan-badan kasebut nganti institusi internasional mbantah tumindak kasebut.

"Dadi maskapai kasebut beroperasi kaya sing sadurunge, miturut aturan internasional. Minangka kanggo kompensasi: Aku ngerti manawa Presiden ngobrol babagan negosiasi antar pemerintah babagan masalah iki, sing maskapai bisa uga ora dadi subyek. Mesthi wae, kita ndhukung jabatan Presiden kita.

Kabeh ganti rugi, pembayaran asuransi, sing ditemtokake miturut ukum, sing dadi tanggung jawab maskapai, bakal digawe miturut kabeh aturan internasional lan perjanjian asuransi sing ana. Lan kita njupuk masalah iki kanthi tanggung jawab serius; kita ngerti tanggung jawabe marang penumpang.

Kita bakal netepi kanthi lengkap. "

[00:40:10 - Sosnovsky ing basa Inggris:] "Aku pengin nambah jawaban iki yen sampeyan pengin - Halo? Aku mung pengin nambah babagan pitakon sing sampeyan takon. Wangsulane kaya ngene. Kita percaya karo pamrentah Iran, mula kita mandheg mabur. ” [Wartawan CNN takon:] “

Napa sampeyan kudu dipercaya ing mbesuk, kenapa… ”[Sosnovsky ing basa Inggris terus, ngganggu wong sing takon:]" Ora ana diskusi babagan masa depan, kita mandheg mabur. Kita mandheg mabur liwat wilayah Iran ... Saiki, kita mandheg mabur menyang Iran, lan kabeh rute liyane, coba ujar manawa Dubai, kita wis ganti rute, lan ora mabur liwat negara Iran. Dadi, kita bakal ngomong babagan kepercayaan ing mbesuk. "

[Wartawan CNN takon:] "Apa kabijakan sampeyan kudu diganti?"

[Sosnovsky ing basa Inggris nerusake, ngganggu sing takon:] "Wis ganti… wis diganti… wis ganti…"

[Wartawan CNN takon:] "Apa sampeyan kudu nindakake riset sing sampeyan kenal, sanajan mung ngetutake laporan media babagan serangan rudal ing wilayah kasebut?"

[Sosnovsky ing basa Inggris:] "Kita bakal nindakake kanthi pasti, nanging kanggo nindakake, kita kudu nganalisa risiko, kita mesthi bakal priksa."

[Wartawan CNN takon:]

"Nanging apa sampeyan bakal nindakake perkara kanthi persis padha yen sampeyan bisa nindakake maneh, kanthi kabeh perkara sing sampeyan kenal?" [Sosnovsky ing basa Inggris:] "Kita kudu nindakake prelu."

[Wartawan CNN takon:] "Aku takon apa keputusan sing padha bakal mabur dina iki, amarga kahanan sing padha?"

[Sosnovsky ing basa Inggris:] "Kaya sing sampeyan ngerteni, apa sing dakkandhakake. Kita wis mandheg mabur menyang Iran adhedhasar kapercayan marang dheweke. Aku ngira iki jawaban amarga kita wis ngowahi kabijakan. "

[00:41:40 - pitakon ing basa Ukraina] [00:41:41 - Jawaban Dykhne:]

"Sampeyan mung krungu komentar saka Wakil Presiden Operasi Penerbangan. Dheweke nembe nuduhake kabeh rute sejarah standar kita. Penerbangan iki kalebu ing rute rute sejarah, lan ora ana penyimpangan.

Menapa malih, nalika lalu lintas penerbangan wis ditemtokake, pisanan, ing area bandara, rute kasebut tekan lan budhal ditemtokake dening bandara Teheran lan dipasang ing sistem khusus. Yaiku, ana rute tartamtu sing dadi bandara sing tanggung jawab.

Lan penerbangan kita minangka salah sawijining rute sing ditemtokake bandara lan dioperasikake ing jangkoan prentah sing ditampa saka pengontrol lalu lintas, sing nembe dibahas. Ana kontak, ana komunikasi karo kontrol lalu lintas, kontroler menehi instruksi babagan cara nerusake rute kasebut; iki pancen instruksi standar sing meh padha kanggo saben lepas landas saka Tehran.

Dadi bisa uga ora ana sisindiran babagan pangowahan rute. Matur nuwun. ”

[00:43:27 - pitakon saka pamirsa, kanthi ora jelas, banjur presenter ujar:] "Nuwun sewu, juru basa ora bisa ngrungokake sampeyan lan kanca-kancamu ora bisa ngrungokake sampeyan. Dadi, mangga angkat tangan sadurunge, ora prelu mbengok. Tulung… Oke, aku menehi mikropon saiki. ”

[00:43:46 - Sosnovsky:] "Aku uga krungu. Aku mikir aku bakal njawab sadurunge sampeyan ngobrol. Aku ora duwe hak kanggo ngandhani apa sing dikandhakake. Kanggo saiki. Ora adil, ora bener. Ngenteni sedhela. Mung amarga materi investigasi, aku ora duwe hak kanggo ujar. Aku mung mangsuli wong kasebut yen ana fraseologi standar kanggo nyopot lan ninggalake wilayah lapangan udara, sing ditindakake kru kasebut. "

[00:44:14 - reporter:] "Iran mbayangake manawa pesawat kasebut ganti rute, lan mula…"

[00:44:16 - Sosnovsky:] "Sepisan maneh, pesawat kasebut wis beda, kita bisa ndeleng ing aplikasi Radar Penerbangan. Sampeyan ndeleng ing aplikasi Radar Penerbangan. ”

[00:44:16 - wong sing nonton:]

"Iki ora bener!"

[00:44:19 - wartawan verifikasi pitakonane:] "Aku njaluk komentar; dheweke negesake manawa kursus kasebut diganti, mula pesawat kasebut ditembak mudhun. ”

[00:44:21 - Sosnovsky:

“Coba priksa maneh gambare, aku njaluk tulung.

Metu standar saka lapangan udara Tehran yaiku 7,000 kaki ing garis lurus. Sawise ngliwati ketinggian 6,000 kaki, biasane, ing Iran, sampeyan bakal menehi kursus sawetara titik. Yen sampeyan ndeleng kabeh skema sadurunge, mesthi wis suwene limang taun.

Skema iki ora beda karo sing sadurunge. Sawise nyebrang 6,000 kaki, pesawat kasebut pindhah menyang titik metu sing cocog menyang rute. [Presenter wiwit ngobrol, nanging Sosnovsky ngganggu dheweke.] Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa ndeleng maneh gambar iki, sadurunge, lan kabeh giliran.

Iki kabeh giliran, wiwit tanggal 2 November 2019. ”

[00:45:01 - pitakon saka para rawuh:] "Dadi laporan Iran ora dikonfirmasi, kursus ora diganti?"

[00:45:08 - Sosnovsky:] "Aku ora ngomong kaya ngono. Nyuwun pangapunten. Aku ora ujar manawa kursus kasebut ora diganti. Ana sawetara perkara sing durung dikonfirmasi. Ora. Aku ujar manawa durung dikonfirmasi wiwit wiwitan yen tuduhan Iran tegese kanggo kabeh media ... manawa kru kasebut ora ngubungi kabeh wiwit lepas landas. Ya wis mesthi. ”

[00:45:28 - pitakon saka para rawuh:] "Dadi, apa kursus kasebut diganti utawa ora?"

[00:45:29 - Sosnovsky:] "Sepisan maneh. Sampeyan bisa ngerti manawa kursus diganti. Wis diowahi 15 derajat dadi sisih tengen, sing kudu dituju, miturut prentah pengendali lalu lintas. ”

[00:45:40 - presenter nganggo basa Ukraina]

[Wartawan takon:] "Aku duwe pitakon. Kaping pisanan, apa swasana ing perusahaan saiki? Kepiye rasane wong? Yaiku pitakon kaping pisanan. Lan nomer loro, apa sampeyan wis ngerteni penurunan nomer penerbangan saka maskapai sampeyan? Yen mangkono, apa sampeyan bakal njaluk ganti rugi saka Iran minangka unsur kerusakan, lan pinten? "

[00:46:08 - Dykhne mangsuli:] "Wis telung dina, mula kita ora bisa netepke adol. Sepira kira-kira, kapercayan penumpang bisa uga wis goyang. Aku mikir manawa pesen saka panguwasa Iran saiki mesthekake manawa kita bener babagan keamanan penerbangan. Lan muga-muga para penumpang tetep duwe kapercayan sing cukup marang kita.

Kanggo menehi ganti rugi, aku ora siyap ngrembug masalah kasebut saiki. Iki minangka prekara ukum, sing bakal ditindakake ing pirang-pirang konsultasi karo pejabat negara Ukraina. Ora dening perusahaan dhewe. ”

[00:47:30 - swara sing ora jelas saka pamirsa:]

[00:47:32 - Dykhne nerusake:] Staf perusahaan kita, mesthi sedhih, kaya kabeh wong Ukraina. Aku ngira iki ora mung kasusahan lan ora mung kasusahan kita. Nanging, staf sing wis biasa, dilatih lan ngerti cara nindakake tugas kanthi bener. Lan pangarep-arepku supaya musibah iki bakal nambah kohesi lan patriotisme ing perusahaan, saengga bisa nambah gaweyan ing kabeh aspek.

[00:48:14 - pitakon:] "Apa sampeyan menehi katrangan, yen sampeyan wis ngrencanakake… uga, muga-muga mayat bisa digawa bali nganggo pesawat kargo? Apa kabeh badan kasebut utawa mung badan korban Ukraina? ”

[00:48:29 - Dykhne:] "Aku ora bisa ngandhani kepiye kahanane. Aku ora ngerti. Maksudku, aku ora ngerti kepiye… komisi sing bakal ditindakake ing kana…

Maksudku, bakal diputusake ing papan kasebut. Ing Iran. Aku ngerti yen kuwi niat asli. Ateges pesawat kargo kasebut dikirim menyang kana. Lan ana pangarep-arep, yen kabeh informasi diproses kanthi cepet lan Iran siyap nyerah mayat para korban, Ukraina siap njupuk.

Yen pesawat kargo Ukraina nggawa kabeh mayat menyang Ukraina, minangka perusahaan maskapai, kita siyap ngeterake menyang kutha-kutha sing ana sanak korban saka Kyiv. "

Klik kanggo ndownload transkrip kasebut dadi PDF

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.