Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Rilis pers Warta Breaking Singapura Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Emirat bakal ngluncurake layanan menyang Pulau Pinang liwat Singapura

Emirat bakal ngluncurake layanan menyang Pulau Pinang liwat Singapura
Emirat bakal ngluncurake layanan menyang Pulau Pinang liwat Singapura
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Emirat dina iki ngumumake rencana ngluncurake layanan saben dina anyar saka Dubai (DXB) menyang Bandar Udara Internasional Pulau Pinang (PEN), liwat Singapura (SIN), wiwit 9 April 2020.

Penerbangan Emirat menyang Penang bakal dadi layanan sing ana gandhengane karo Singapura, saéngga para penumpang bisa lelungan kanthi gampang ing antarane rong kutha kasebut nalika ngrasakake layanan pemenang penghargaan maskapai kasebut.

Pulau Pinang bakal dadi tujuan nomer loro Emirat ing Malaysia sawise ibukutha, Kuala Lumpur, sing saiki maskapai nganggo telung penerbangan saben dina lan dadi rute sing wis diwiwiti wiwit taun 1996. Penerbangan kasebut bakal dioperasikake karo pesawat Emirates Boeing 777-300ER ing konfigurasi telung kelas, nawakake wolung suite pribadi ing Kelas Pertama, 42 kursi santai ing Kelas Bisnis lan 304 kursi jembar ing Kelas Ekonomi.

Rute anyar kasebut ngidini para pelancong saka kutha-kutha Lor ing Malaysia bisa ngrasakake sambungan terus saka Dubai menyang tujuan ing Eropa, Amerika Utara lan Timur Tengah. Penerbangan kasebut bakal dioperasikake kanthi wektu kaya mangkene (kabeh kaping lokal):

Penerbangan No.   Saka / tekan   Wektu budhal   Wektu tekane  
EK348   Dubai / Singapura   02: 30   14: 05  
    Singapura / Pulau Pinang   15: 35   17: 15  
EK349   Pulau Pinang / Singapura   22: 20   23: 50  
    Singapura / Dubai   01: 40   04: 55  

Dumunung ing pesisir Lor-kulon Malaysia, negara kasebut kalebu bagean daratan uga sawijining pulau, disambungake karo rong dalan paling dawa ing Malaysia. Pulau Pinang minangka kutha paling gedhe nomer loro ing negara kasebut lan misuwur amarga warisan lan arsitektur sing akeh, masarakat multikultural sing sregep, hiburan modern lan pilihan ritel, masakan uga kaendahan alam ing pesisir lan bukit. Kutha iki minangka papan Warisan Donya UNESCO lan macem-macem papan wisata. Kejabi daya tarik para turis, Pulau Pinang uga dianggep dadi pusat ekonomi ing Malaysia, dadi perdagangan lan kutha industri sing penting lan narik kawigaten para pelaku bisnis ing saindenging jagad.

"Pulau Pinang minangka pusat utama pariwisata, lelungan bisnis, uga pariwisata medis lan tambah akeh lelungan mlebu kanthi konsisten karo akeh pengunjung ing negara kasebut. Kita wis nglayani Malaysia liwat penerbangan menyang Kuala Lumpur luwih saka 20 taun, kanthi layanan saben kaping telu, lan introduksi penerbangan menyang Pulau Pinang bakal mbantu kita supaya bisa entuk akeh kebutuhan para plancongan lan plancongan bisnis, uga menyang Malaysia. Kita uga seneng yen penerbangan kebebasan kaping lima antarane Pulau Pinang lan Singapura bakal nyambungake rong kutha suster lan nambah konektivitas kanggo para penumpang ing Asia Tenggara, "ujare Adnan Kazim, Kepala Pegawai Komersial ing Emirat.

Pelanggan ing kabeh kelas kabin bisa ngarep-arep fitur utama industri lan tingkat kenyamanan nalika lelungan karo Emirat, saka kru kabin multinasional, kalebu warga negara Malaysia, nganti luwih saka 4,500 saluran hiburan audio lan visual sing dikarepake saka film paling anyar, musik lan game ing sawijining es sistem, uga panganan sing inspirasi regional lan omben-omben gratis. Kulawarga uga wis kepenak nyedhiyakake produk lan layanan khusus supaya bisa lelungan tanpa repot karo bocah-bocah.

Layanan anyar iki uga bakal ngidini Emirates SkyCargo, divisi kargo Emirat Arab, kanggo nawakake kapasitas kargo nganti 15 ton sajrone pesawat kasebut, menehi bisnis Malaysia kesempatan kanggo nambah ekspor kayata produk elektronik lan komponen kalebu semikonduktor, laptop, konsumen liyane produk; suku cadang kanggo industri liyane kalebu penerbangan, minyak lan gas uga energi terbarukan. Barang-barang sing asring diimpor ing Malaysia kalebu obat-obatan, barang-barang fashion, barang sing bisa rusak kalebu barang-barang panganan lan kembang seger. Rute kasebut uga bakal ndhukung kesempatan impor lan ekspor kanggo Singapura, sing nyambungake jagad liwat Dubai lan antarane Singapura lan Pulau Pinang.

Emirates SkyCargo wis nggampangake perdagangan antarane Malaysia lan saindenging jagad wiwit taun 1996. Sajrone taun finansial pungkasan, operator kasebut ngangkut udakara 23,000 ton kargo ing rute menyang lan saka Kuala Lumpur, 17% mundhak saka taun sadurunge.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov