Breaking Jamaica News Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Breaking Kuba News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Gempa bumi 7.7 gedhe banget nyerang pesisir Kuba

Pilih basa sampeyan
Gempa bumi 7.7 gedhe banget nyerang Kuba
Gempa Kuba
ditulis dening editor

Apa sing asale dilaporake dening Survei Geologi AS (USGS) minangka gempa skala 7.3, saiki wis direvisi dadi 7.7 sing mogok ing pesisir Cuba.

Ora ana ancaman maneh Tsnuami

Gempa gedhe banget diwiwiti jam 9 23 mil sisih kidul-kulon Niquero, Granma, Cuba, ing jerone 6.2 mil, miturut USGS.

Gempa dirasakake ing Jamaika, Pulo Grand Cayman, lan uga nganti tekan kidul Florida. Bangunan ing Miami dievakuasi amarga ana gempa bumi.

Durung ditemtokake manawa ana karusakan utawa ciloko.

Pusat Peringatan Tsunami Pasifik ora menehi tandha yen dikirim ing wilayah kasebut.

Iki minangka skala gempa skala 7 utawa luwih gedhe ing Karibia wiwit taun 2000.

gempa bumi saiki, saiki wis dianyari kanggo gempa gedhe banget 7.7 ing pesisir Kuba.

Gempa gedhe banget diwiwiti jam 9:23 esuk 95 mil sisih kidul-kulon Niquero, Granma, Cuba, kanthi jerone 6.2 mil, miturut USGS.

Durung ditemtokake manawa ana karusakan utawa ciloko.

Pusat Informasi Tsunami Internasional ngetokake peringatan tsunami kanggo Belize, Honduras, Meksiko, Jamaika, Kuba, lan Kepulauan Grand Cayman sing sabanjure diangkat sawise sawetara jam.

Republik Kuba minangka negara sing kalebu pulau Kuba uga Isla de la Juventud lan sawetara kepulauan suntingan. Kuba dununge ing sisih Karibia sisih lor, ing endi Segara Karibia, Teluk Meksiko, lan Samudra Atlantik.

Pariwisata ing Kuba minangka industri sing ngasilake luwih saka 4.7 yuta wong sing teka lan minangka salah sawijining sumber penghasilan utama kanggo pulau kasebut. Karo iklim sing apik, pantai, arsitektur kolonial, lan sejarah budaya sing beda, Cuba wis suwe dadi tujuan wisata kanggo para turis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.