Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman Warta Pamrentah Warta Mewah News Resorts Keslametan transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Gempa Bumi: Apa turis aman ing Kepulauan Cayman?

cayman
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sepira amane para pengunjung ing Kepulauan Cayman sawise gempa 7.7 saiki?

Surga wisata Kepulauan Cayman guncang dening efek gempa skala 7.7 sing asale 80 km ing sisih lor-wetan saka George Town, miturut Layanan Informasi Pemerintah. Informasi paling anyar babagan kahanan ing Kepulauan Cayman sawise gempa bumi lan Industri Pariwisata lan Pariwisata Pulau Cayman kacarita.

Katon minangka keajaiban kanggo Kapuloan Cayman.

Kamera pantai ing a Cayman Kepulauan resort pas gempa kasebut nuduhake para tamu, renang, plancongan. Saiki, pantai katon sepi kajaba 2 nom-noman. Ora ana resort lan hotel sing nglaporake kerusakan utawa cilaka

Otoritas Bandara Kepulauan Cayman operasi kaya saiki, nanging terminal bandara dievakuasi lan penerbangan diganggu nalika gempa dina Selasa awan. Kabeh fasilitas bandara diperiksa amarga kerusakan kalebu landasan pacu, celemek lan dalan pajeg. Sawise dikonfirmasi manawa ora ana kerusakan ing terminal bandara, operasi penerbangan terus kaya biasane.

Gempa Bumi: Apa turis aman ing Kepulauan Cayman?
Kerusakan dalan ing Kepulauan Cayman

Sawetara bisnis ing George Town milih nutup awal sawise gempa awan awan iki.

Juru bicara Otoritas Air ujar manawa perusahaan kasebut entuk akeh laporan babagan pemadaman lan timnya menilai masalah kasebut lan bakal nganyari maneh.

Sekolah pamrentah bakal ditutup dina Rebo. Sekolah kasebut ditutup kanggo ngidini pambiji struktural, miturut Hazard Management Cayman Islands.

Papan perlindungan Palang Merah ing Huldah Avenue, George Town dibukak jam 6.30 sore.

Perdana Menteri lan Gubernur awan iki muncul ing CIGTV kanggo negesake manawa ancaman tsunami wis kliwat. Perdana Menteri Alden McLaughlin, "Aku ngerti wong-wong kuwatir banget lan kuwatir lan wis ana kerusakan struktural kalebu ing omahku dhewe," jarene.

"Kanthi rasa matur nuwun sanget sing dakkandhakake manawa ora katon kaya ana sing lara lan kita ora bisa nanggung sing paling ala yen bisa dadi cobaan sing nemen."

Dheweke ujar, "Aku ngerti yen iki acara sing medeni tenan kanggo kita kabeh ing pulau kasebut ing tahap iki, ana risiko tsunami sing kurang, nanging warga disaranake pindhah menyang lantai loro utawa luwih dhuwur minangka pancegahan."

Dheweke nambahake manawa masarakat kudu ngerti babagan ancaman gempa susulan.

Gubernur negesake manawa ana kerusakan struktural kanggo Cayman Brac lan Grand Cayman. Dheweke ujar manawa petugas pemadam kebakaran lan pekerjaan umum nanggapi kedadeyan kasebut.

Perdana Menteri Alden McLaughlin ujar kanthi ringkes ing buletin kasebut, "Kita nindakake kabeh cara kanggo njaluk informasi menyang publik kanthi akeh forum media kaya sing bisa."

Dheweke ujar situs web Manajemen Bahaya www.caymanprepared.gov.ky minangka sumber informasi resmi sing paling apik.

Cayman Airways nundha kabeh layanan sing ora penting ditanggepi sedina iki. Kantor tiket ing Grand Cayman, Cayman Brac lan Little Cayman, uga pusat panggilan Cayman Airways Reservations, bakal ditutup nganti dina Rebo.

Kabeh operasi penerbangan bakal dilanjutake dina iki lan sesuk kaya sing dijadwalake, miturut siaran pers CAL.

Kapuloan Cayman, sawijining Wilayah ing Luar Negeri Inggris, kalebu 3 pulau ing Laut Karibia sisih kulon. Grand Cayman, sawijining pulo paling gedhe, misuwur amarga resort pantai lan macem-macem situs nyilem lan snorkeling.

Cayman Brac minangka titik peluncuran sing populer kanggo wisata mancing laut jero. Little Cayman, sawijining pulau paling cilik, kalebu satwa sing beda-beda, wiwit saka iguana meh nganti ke laut, kayata boobie sikil abang.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.