24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Grenada Industri Hospitality News wong Rilis pers Resorts Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Grenada: Kinerja pariwisata Stellar 2019

Grenada: Kinerja pariwisata Stellar 2019
Grenada: Kinerja pariwisata Stellar 2019
ditulis dening Kepala Editor Tugas

2018 minangka taun rekor kanggo Grenada, Carriacou lan Petite Martinique amarga tujuan telung pulau kasebut nampani luwih saka setengah yuta pengunjung ing pesisir. Mbangun pondasi sing kuat iki, didhukung dening hubungan masyarakat sing terus agresif lan upaya pemasaran kanggo narik kawigaten para pamirsa, Grenada njaga momentum pertumbuhan ing taun 2019 sing nyebabake total pengunjung kaping 525,453 kaya dirilis dening Otoritas Pariwisata Grenada (GTA) dina iki.

Kedatangan pengunjung Stayover, sing dianggep minangka pengunjung sing paling terkenal ing babagan belanja ing pulau, yaiku 162,902, kenaikan 1% saka pertumbuhan bumper taun 2018 (10%) saka 160,970 wong sing teka. Kanthi tambahan layanan langsung American Airlines saka Bandara Internasional Douglas Charlotte lan ngelingi manawa salah sawijining hotel paling gedhe ing pulau kasebut, Rex Grenadian, wis ditutup kanggo dianyarake wiwit Mei 2019, iki minangka indikasi sing apik kanggo tuwuh lan tujuan sing dituju. panjaluk karo para wisatawan sing ora wani.

Yen pangsa pasar saya mundhak, mula bakal GrenadaPortofolio akomodasi kanthi tambahan hotel The Royalton Grenada, dijadwalake dibukak tanggal 1 Maret 2020 minangka hotel paling gedhe ing pulau kasebut kanthi 269 kamar. Sandal Grenada kanthi 257 kamar lan Radisson Grenada Beach Hotel kanthi 227 kamar bakal dadi hotel nomer loro lan nomer telu ing pulo kasebut. Tujuan kasebut uga bakal dadi hotel ing Kimpton Kawana Bay hotel sing bakal duwe 220 kamar kanthi konstruksi sing bakal ditindakake ing Grand Anse Beach sing misuwur ing dunya lan 100 kamar bakal kasedhiya ing wulan Desember 2020.

Kedatangan pengunjung pesiar nyumbang 337,940 njaga jumlah solid sawise pertumbuhan rekor 2018 (15%) saka 342,826. Rencana wis kasedhiya kanggo Royal Caribbean Cruise Line (RCCL) kanggo nambah kunjungan saka 19 panggilan pelayaran ing taun 2019 dadi 29 panggilan pelayaran ing taun 2020 karo Selebriti Cruises lan Royal Caribbean International. Kapal pesiar Carnival Fascination Carnival Corporation ngrencanakake 12 panggilan anyar menyang Grenada ing taun 2021.

Grenada nglajengake tuwuhing kapal pesiar kanthi kedatangan pengunjung awal sing saiki ana 24,611. Kanthi nggedhekake marina Camper lan marina Nicholson 160 jubin, kanthi tambahan 90 wis rampung, fasilitas kelas dunia ing Port Louis siyap kanggo tuwuh utama ing sektor kasebut.

Otoritas Pariwisata GrenadaChief Executive Officer, Patricia Maher, negesake manawa prospek wisata apik banget kanggo tujuan kasebut, ora mung kanggo taun 2020 nanging uga sabanjure, kanthi woro-woro Hotel Six Sense bakal dibuka ing taun 2022. Proyek hotel kelas 100 mewah iki kalebu bagean saka loro rencana pangembangan hotel ing La Sagesse ing paroki St. David sing apik. Iki bakal dadi hotel merek Six Sense pisanan ing Karibia. Bubar, tujuan kasebut dijenengi "Top 12 sing kudu ditonton ing taun 2020" ing Asosiasi Pelancongan Agen Perjalanan Inggris (ABTA) Laporan 2020, siji-sijine tujuan Karibia sing kalebu ing laporan tolok ukur global Inggris wiwit taun 2018.

Menteri Pariwisata lan Penerbangan Sipil, Hon. Dr. Clarice Modeste-Curwen, nyathet mitra wisata sing dituju lan anggota sekutu industri ngarep-arep rencana pertumbuhan mbesuk ing saindhenging Grenada, Carriacou lan Petite Martinique kanthi mempertimbangkan kabeh pangembangan anyar ing sektor stayover, cruise lan yachting.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov