Dewan Pariwisata Afrika Breaking Jamaica News Breaking Thailand News Warta Breaking Travel Breaking News US China Breaking News Warta Pamrentah Hak-hak manungsa Pitakonan News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK Maneka Warta

Coronavirus: Nuju lelungan lan tantangan pariwisata

Pilih basa sampeyan
Ancaman virus corona kanggo lelungan lan pariwisata: Sapa sing nantang tantangan kasebut?
bartletttarlow
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pusat Manajemen Ketahanan lan Krisis Global berkembang kanthi cepet dadi organisasi anyar lan penting kanggo industri pariwisata lan pariwara global nalika ana tantangan.

Kepemimpinan lan koordinasi dibutuhake kanggo nglindhungi industri global iki, lan Pusat siyap bisa digunakake karo kabeh wong, nanging ndhesek saiki wayahe tumindak.

UNWTO imenehi pratelan umum banget dina iki, CEO WTTC Gloria Guevara virus corona ditangani nalika ngobrol karo eTurboNews jarene aja mbatalake penerbangan, aja nutup bandara, CEO ETOA Tom Jenkins ujar: Wedi Coronavirus minangka pencegah pariwisata. Ing Dewan Pariwisata Afrika mangsuli pitakon manawa sampeyan isih kudu lelungan menyang Afrika?  CEO PATA Mario Hardy yakin ana akeh informasi sing salah lan ujar: Pemasar tujuan lan pariwisata kudu nduwe peran kritis kanggo mbenerake informasi sing salah babagan lingkungane wabah Novel Coronavirus sing nyebabake bisnis lelungan lan pariwisata ing saindenging Asia.

Saiki Pusat Resiliensi Pariwisata Global lan Pusat Manajemen Krisis njaluk tumindak dening sektor swasta, akademisi, sektor publik, lan agensi multilateral kanggo tumindak saiki, amarga kahanan nglindhungi Bumi Antroposen ora sabar karo Wektu.

Wong ing mburi Pusat, Menteri Bartlett mung 3 dina kepungkur, ujar ancaman-ancaman pandemi global pungkasan lan kedadeyan bencana alam sing asring nambah kebutuhan a Dana Ketahanan Pariwisata Global.

Industri pariwisata lan pariwisata global ngupayakake ngatasi krisis virus corona sing lagi ana.

Krisis virus corona terus-terusan bisa uga dadi tantangan paling gedhe sing bisa diadhepi industri booming iki. Mungkasi luwih saka milyar wong lelungan bakal dadi akibat pungkasan lan ngancurake rezeki sing mayuta-yuta kerja ing industri plancongan ora ana gandhengane.

Pelancong Tionghoa dianggep paling potensial ing plancongan sajrone 20 taun kepungkur. Saiki, negara-negara nutup wates karo pengunjung, maskapai, sepur, lan kapal Tionghoa sing mandheg nyedhiyakake tujuan ing China. Pamrentah Tiongkok ngarantina jutaan warga supaya mandheg rute lelungan domestik sajrone musim lelungan paling rame, Taun Baru Imlek.

Salah sawijining organisasi global, Pusat Ketahanan Pariwisata lan Manajemen Krisis Global sing dipimpin dening Edmund Bartlett lan Dr, Taleb Rifai njupuk pendekatan langsung sing dibutuhake.

Edmund Bartlett minangka Menteri Pariwisata kanggo Island Island of Jamaica, sawijining wilayah sing gumantung karo Dollar pariwisata sing kuat.

Bartlett katon akeh dadi pemain global. Bebarengan karo mantan Sekretaris Jenderal UNWTO, Dr. Taleb Rifai, dheweke nggawe Pusat Ketahanan Pariwisata lan Manajemen Krisis Global sing bermarkas ing Jamaika. Sajrone mung setaun pusat iki mbukak stasiun satelit ing saindenging jagad.

Pusat kasebut njaluk tumindak dening sektor swasta, akademi, sektor publik, lan agensi multilateral kanggo tumindak saiki, minangka kahanan nglindhungi Bumi Antroposen ora sabar karo Wektu.

Planet lan bangsa manungsa ngadhepi pirang-pirang tantangan. Tantangan kasebut global lan serius - perubahan iklim, produksi panganan, populasi akeh, epidemi. pembusukan spesies liyane, penyakit epidemi, pengasaman samodra.

Manungsa wis ana mung 200,000 taun, nanging pengaruh kita marang planet iki saengga para ilmuwan ing saindenging jagad kasebut njaluk periode sejarah ing Bumi dijenengi 'Antroposen'- umur manungsa. Pangowahan sing saiki ditindakake wis nyebabake akeh alam ing lingkungan kita. Penting, supaya masarakat ngerti pengaruh sing diduweni. Nulungi kita mbujuk organisasi liyane supaya nyritakake sing sejatine.

Umume manungsa 200,000 taun tekan siji milyar lan mung 200 taun nganti pitung milyar. Kita isih nambah tambahan 80 yuta saben taun lan nuju nganti 10 milyar ing pertengahan abad. 

Ancaman virus corona wis meningkat dadi level krisis sawise wara-wara saka Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) sing wingi virus kasebut saiki dadi 'darurat kesehatan masarakat sing dadi perhatian internasional.

Deklarasi darurat WHO muncul amarga tambah akeh korban jiwa lan infeksi sing ana hubungane karo virus kasebut.

Menteri Jamaika ujar: "Nalika wilayah Amerika Latin lan Karibia durung nglaporake kasus virus corona, mung logis manawa virus kasebut bisa uga tekan pesisir wilayah kasebut sawayah-wayah, amarga nyebar geografis saiki lan lintasan. ”

Bartlett nambahake: "Kanggo kabeh tujuan, ancaman virus corona saiki dadi darurat global - sing mbutuhake reaksi global sing ora terkoordinasi kanggo ngemot pandemi iki.

Industri pariwisata lan pariwisata, utamane, ana ing posisi sing angel banget lan ngadhepi kemungkinan paling gedhe kejatuhan ekonomi sing signifikan saka krisis kesehatan global sing muncul.

Iki amarga rong sebab utama.

Siji, ancaman virus corona wis nyebabake rasa wedi banget kanggo lelungan global. Loro, China minangka pasar pariwisata metu paling gedhe lan paling larang ing donya. Kanthi latar mburi iki, industri pariwisata lan pariwisata global dijaluk nduweni peran penting kanggo mbentuk upaya tanggapan global.

Ing titik iki, fokus utama tanggepan global tumrap ancaman virus corona yaiku kanggo nyegah paparan luwih saka wilayah sing saiki kena pengaruh uga kanggo ngisolasi wong sing kena infeksi saka populasi sing ora kena infeksi.

Kanggo ngrampungake target loro kasebut, mbutuhake mobilisasi sumber daya manungsa, teknologi lan finansial sing penting kanggo nggawe sistem sing dipercaya kanggo ngawasi ngevaluasi lan ngisolasi risiko, utamane ing macem-macem titik mlebu.

Investasi gedhe dibutuhake banget kanggo golek teknologi kesehatan modern kanggo nampilake risiko, nindakake riset vaksin, kanggo ngembangake kampanye pendhidhikan umum lan kanggo njamin informasi lan informasi nyata-wektu bareng lan koordinasi ing wates.

Kita ngapresiasi tumindak cepet saka pejabat kesehatan Tiongkok sing wis nyusun rumah sakit coronavirus 1000-ranjang sajrone patang dina lan sing wis nuduhake kerja sama karo negara liya kanggo nyegah panyebaran global. Saiki kita njaluk kabeh entitas pendanaan sektor publik lan swasta sacara global kanggo ndhukung macem-macem inisiatif darurat sing dikembangake lan digunakake kanggo ngatasi pandemi virus corona sing ngancam keamanan manungsa lan ekonomi global.

RUU Internasional Hak-hak manungsa Artikel 13 Pranyatan Universal saka Hak-hak manungsa diwaca: (1) Kabeh wong duwe tengen kanggo kebebasan gerakan lan papan dununge ing wates negara. (2) Kabeh wong duwe tengen ninggalake negara apa wae, kalebu negarane dhewe, lan bali menyang negarane. Hak kasebut saiki ana ing ancaman.

Makarya ing Pasar Pariwisata Global

Dr. Peter Tarlow saka Pariwisata sing luwih Aman wis makarya karo Hon. Menteri Bartlett babagan keamanan lan keamanan pariwisata wiwit pusat iki diadegake.

Dr. Tarlow ujar ing webinar saiki: Yen ana wektu kanggo ngganti sheet ing kamar hotel saben dina, saiki uga. Yen ana wektu kanggo Boeing lan Airbus ngidini hawa seger menyang pesawat tinimbang muter ing udara sing padha, mula saiki. Lali topeng, nanging aja nggunakake bantal lan kemul ing pesawat, aja kakehan wong, ngumbah tangan lan ora salaman, njupuk Vitamin C, turu cukup, ngombe banyu akeh.

Sesi webinar online sabanjure direncanakake dina Kamis lan kasedhiya kanggo kabeh wong sing pengin melu layar komputer.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.