Airlines Airport Breaking News Internasional Breaking News Iran Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Pamrentah News Pariwisata transportasi Maneka Warta

Negara sabanjure Iran mbatalake pengunjung China?

Pilih basa sampeyan
Draft otomatis
iranvisitor
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Iran bisa uga dadi negara sabanjure sing nglarang pengunjung China mlebu Republik Islam amarga ancaman virus corona. Saiki, Iran ora duwe kasus virus corona.

Minangka dilaporake ing Press TV Menteri Kesehatan Iran, Saeed Namaki, nuntut supaya pamrentah nyegah mlebu penumpang saka China ing tengah-tengah ancaman epidemi virus corona.

Namaki njaluk pratelan kasebut ing tweet Persia ing dina Jumuah, ujar manawa dheweke wis njaluk Wakil Presiden Pertama Iran, Es'haq Jahangiri, kanthi surat "kanggo menehi informasi marang Menteri Luar Negeri Iran lan Menteri Jalan Raya babagan halt sing bakal dilebokake ing kabeh para turis China (liwat darat, segara lan udhara) nganti luwih dingerteni. ”

"Kabeh markas kesehatan ing pelabuhan negara kasebut wis siyaga banget wiwit wabah Corona," ujare Namaki menyang Press TV.

Menteri kasebut ujar luwih saka 70 siswa Iran sing manggon ing Wuhan, China bakal mulih ing dina ngarep.

Dheweke "bakal dirawuhi ing papan sing cocog kanthi pengawasan lan perawatan lengkap" sajrone rong minggu sawise tekan Iran, ujare. 

Juru bicara Kementerian Luar Negeri Abbas Mousavi, Kamis, pejabat diplomatik Iran nyoba ngupayakake kabeh wong Iran supaya bisa metu saka Wuhan, sing dadi pusat epidemi virus corona.

Wuhan ana ing papan kunci virtual, lan meh kabeh penerbangan ing bandara kutha kasebut dibatalake lan pos pemeriksaan mblokir dalan gedhe sing metu saka kutha. Pejabat berwenang nggawe kunci sing padha menyang luwih saka 10 kutha cedhak Wuhan minangka bagean saka upaya penahanan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.