24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara budaya Warta Pamrentah Warta Breaking Lesotho News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Garwane Perdana Menteri Lesotho ngadhepi tuduhan merjaya tilas garwane

Garwane Perdana Menteri Lesotho ngadhepi tuduhan merjaya tilas garwane
Wanita pertama Lesotho, Maesaiah Thabane
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Surat perintah penahanan kanggo garwane Perdana Menteri Lesotho ditanggepi nalika dheweke mlayu saka negara kasebut, sawise nolak nglaporake menyang polisi kanggo takon babagan rajapati mantan garwane, Lipolelo.

dina iki, LesothoWanita pertama, Maesaiah Thabane, bali menyang kerajaan Afrika sisih kidul cilik, sawise lolos saka negara kasebut ing wulan Januari. Pejabat polisi Lesotho ujar manawa dheweke ndhelik ing tangga teparo Afrika Kidul sadurunge bali nyerah marang panguwasa.

Dheweke "dipilih saka tapel wates" karo Afrika Selatan, dina Selasa, sawise ana pengaturan antarane pengacara lan polisi, ujare juru bicara kepolisian Mpiti Mopeli.

Dheweke saiki diarep-arep ngadhepi tuduhan merjaya tilas garwane Perdana Menteri Thomas Thabane, Lipolelo - sing ditembak mati ing njaba omah ing ibukutha Maseru, rong dina sadurunge diresmekake ing taun 2017. Pasangan kasebut melu proses perceraian sing ora apik nalika semana Rajapati Lipoleo.

Serangan kasebut wiwitane disalahake karo pria bersenjata sing ora dingerteni, pungkasane, surat perintah penahanan diterbitake kanggo Maesaiah Thabane, 42 taun, tanggal 10 Januari sawise dheweke ngilang.

Miturut Komisioner Polisi, Holomo Molibeli, bocah umur 42 taun kasebut bakal turu ing wayah wengi lan bakal didakwa kanthi resmi ing pengadilan, Rebo.

Thomas Thabane dhaup karo garwane sing saiki udakara rong wulan sawise seda Lipolelo.

Ana sawise perdana menteri umur 80 taun ditakokake panguwasa sawise diduga nggunakake ponsel kanggo komunikasi karo wong ing lokasi pembunuhan kasebut.

Perdana menteri umur 80 taun kasebut, sing ditakokake dening pihak berwenang sawise diduga nggunakake ponsel kanggo komunikasi karo wong ing lokasi pembunuhan kasebut, ngumumake wulan pungkasan yen dheweke berencana mundur sawise partai dhewe ujar manawa dheweke wis ora ana maneh pas kanggo timbal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov