Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Pembaruan Coronavirus: Singapura nambah Tingkat Wabah Penyakit dadi Oranye

Pembaruan Coronavirus: Singapura nambah Tingkat Wabah Penyakit dadi Oranye
Menteri Kesehatan Singapura Gan Kim Yong
ditulis dening editor

Dipuntedahaken sawetara kasus novel viruscorona tanpa ana gandhengane karo kasus sadurunge utawa riwayat lelungan menyang daratan China, dina iki, Jumuah, 7 Februari 2020, Singapura ngunggahake Kondisi Sistem Respon Wabah Penyakit (DORSCON) saka level Kuning nganti Jingga.

Pengumuman iki minangka konfirmasi 3 kasus anyar dina iki, kabeh ora ana gandhengane karo kasus sadurunge utawa lelungan menyang daratan China. Iki ndadekake total kasus sing dikonfirmasi dadi 33.

Cara Singapura ngatasi wabah kaya novel kasebut viruscorona dipandu dening DORSCON. Sistem kode warna - sing kalebu kategori Ijo, Kuning, Jingga, lan Abang - nuduhake kahanan saiki. Iki uga nuduhake apa sing kudu ditindakake kanggo nyegah lan nyuda pengaruh infeksi.

DORSCON Oranye tegese penyakit kasebut dianggep parah lan nyebar kanthi gampang saka wong liya nanging durung nyebar wiyar lan lagi nahan.

"Iki dudu pisanan sing bener-bener ngganti level DORSCON lan tekan DORSCON Orange," ujare Profesor Asosiasi Kenneth Mak, direktur layanan kesehatan medis, Kementerian Kesehatan (KKM).

"Ing kesempatan sadurunge (yaiku) gegayutan karo wabah influenza H1N1 sing nyata-nyata kedadeyan ing pirang-pirang negara, kita uga nindakake perkara sing padha."

Draft otomatis
grafik

KKM nglaporake manawa kanthi efek langsung, sekolah bakal nundha kegiatan antar sekolah lan eksternal nganti pungkasan preinan Maret. Iki kalebu game sekolah nasional, perjalanan sinau. lan kemah. Kabeh sekolah lan guru uga bakal terus ngetrapake langkah-langkah sing wis diumumake kayata rakitan adhedhasar kelas.

"Aku ngerti manawa warga Singapura cemas, prihatin, lan durung akeh sing durung ngerti babagan virus iki," ujare Menteri Kesehatan Gan Kim Yong ing acara pidato media ing dina Jumuah awan.

"Ana informasi anyar sing muncul saben dina, kita ngarepake yen iki mbutuhake wektu kanggo ngrampungake, bisa uga pirang-pirang wulan, urip ora bakal mandheg nanging kita kudu nindakake kabeh pancegahan sing dibutuhake lan urip."

Dheweke nambah: "Kita bakal nindakake sing paling apik kanggo ngatasi kahanan kasebut lan njaga keamanan wong Singapura. Amarga kita luwih ngerti babagan penyakit kasebut lan ngerti yen sejatine, prilaku kasebut mirip banget karo bentuk influenza liyane, kita menehi kesempatan kanggo menilai maneh risiko sing ana hubungane karo infeksi iki menyang populasi lan banjur nyuda DORSCON manut, banjur pungkasane bali menyang normal. ”

Menteri Pembangunan Nasional Lawrence Wong, sing uga ana ing pengarahan kasebut, ujar manawa panguwasa bisa uga kudu nggunakake strategi sing beda adhedhasar cara mekar virus kasebut.

"Ana skenario liyane - sing kanthi cara (Prof Assoc) nyebutake: Amarga yen sampeyan ndeleng kahanan saiki, angka kematian ing China 2 persen nanging ing sanjabane propinsi Hubei, angka kematian virus iki 0.2 saben sen Jarak iki luwih murah tinimbang SARS (sindrom pernafasan akut parah), "jarene Pak Wong.

"Lan yen angka kematian tetep kurang utawa malah terus mudhun, gumantung saka bukti lan gumantung kepiye evolusi, mula aku nganggep ana masalah sing beda banget lan kita uga kudu nimbang cara sing beda."

Dheweke nambah: "Dadi, iki minangka rong skenario babagan kahanan sing bisa kedadeyan. Sampeyan isih wayahe ngandhani saiki strategi apa, nanging aku mung nuduhake kemungkinan kepiye kedadeyan ing mbesuk. "

Kanthi "postur risiko sing saya dhuwur" saka DORSCON Oranye, MOH ujar manawa bakal ngenalake langkah pencegahan anyar.

"Kita wis ngrencanakake skenario sing kalebu panyebaran komunitas," ujare MOH.

Penyelenggara acara gedhe kudu ngati-ati, kayata ngayahi skrining suhu, mriksa gejala pernapasan kayata watuk utawa irung sing bisa ngombe lan nolak mlebu wong sing ora sehat. Wong sing ora sehat, nalika cuti utawa duwe riwayat lelungan menyang daratan Tiongkok saiki ora melu acara kasebut.

KOH uga ngajak para panitia supaya mbatalake utawa nolak acara skala besar sing ora penting. Ing papan kerja, perusahaan kudu mrentahake karyawan supaya njupuk suhu kanthi rutin lan mriksa manawa ana gejala ambegan.