Breaking Maldives News Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Mewah News Pariwisata Maneka Warta

Cina lan Australia nusuk ing Maladewa

Pilih basa sampeyan
Cina lan Australia nusuk ing Maladewa
hulmale
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata minangka industri paling penting ing Maladewa. Tuduhan loro wong Tionghoa lan pengunjung Australia dina iki minangka warta sing ora dikarepake. Kayane korban dudu turis.

Serangan kasebut kedadeyan ing Pulo Hulhumale, cedhak ibukota Male. Korbane kondhisi stabil.

Hulhumalé minangka pulau sing direklamasi sing dununge ing sisih kidul Atol Mal Utara, Maladewa. Pulo buatan kasebut direklamasi maneh kanggo nggawe lahan anyar sing dibutuhake kanggo memenuhi tuntutan pembangunan industri, industri lan komersial sing ana lan mbesuk ing wilayah Malé. 

Pamrentah wis janji bakal nambah keamanan ing negara Samudra Hindia sing kondhang amarga bungalo lan resort mewah.

Polisi uga nyelidiki keaslian video sing disebarake ing media sosial ing ngendi ana wong topeng ngaku tanggung jawab kanggo serangan kasebut, miturut laporan kasebut.

Iki dudu kedadeyan sing ngganggu pisanan ing negara sing ana 400,000 wong, sing manggon ing luwih saka 200 pulau, sing nduweni turisme minangka industri paling gedhe. 

Maladewa netepi undang-undang syariah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.