Airlines Ngeculake Warta Arab Saudi Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Coronavirus: Ora mesthi ing Timur Tengah

Pilih basa sampeyan
Coronavirus: Ora mesthi ing Timur Tengah
lenga
ditulis dening Saluran Media

Langkah-langkah sing ditindakake kanggo mungkasi panularan virus nyuda lelungan lan perdagangan internasional, lan ing jangka panjang bisa mengaruhi pertumbuhan ekonomi lan permintaan minyak global.

Ekonomi Arab lan pasar finansial diarep-arep bakal kena pengaruh banget yen virus corona sing ditemokake ing China ing Desember terus nyebar kanthi cepet.

Kasus-kasus sing dikonfirmasi pisanan ing Timur Tengah ditemokake ing Uni Emirat Arab tanggal 29 Januari, nalika papat anggota kulawarga Tionghoa sing wis teka plancongan seminggu sadurunge saka Wuhan, kutha sing dadi pusat wabah kasebut, didiagnosis viruscorona.

Mohammed Al Sabban, mantan penasihat senior menteri minyak bumi Saudi, marang The Media Line manawa warta virus kasebut ngganggu pasar finansial lan nyebabake kuwatir babagan perdagangan global lan pertumbuhan ekonomi.

"Sanajan iki dudu kaping pisanan ekonomi global ngalami akibat saka penyakit kaya ngono, sing iki diwiwiti ing China, ekonomi paling gedhe nomer loro sawise Amerika Serikat lan driver utama transaksi perdagangan lan finansial ing donya," Al Sabban nerangake.

Virus virus Wuhan nyebabake ketidakpastian lan kebingungan babagan rega apa wae komoditas lan layanan, kalebu minyak, bakal kena pengaruh, jarene.

"Kita nemokake yen pas virus corona nyebar - lan nyebar menyang negara liya - pasar global kena pengaruh lan mudhun banget. Penurunan paling gedhe yaiku ing pasar minyak, amarga China minangka importir minyak paling gedhe ing saindenging jagad, konsumen paling gedhe nomer loro sawise Amerika Serikat, ”ujare Al Sabban.

Dheweke nambahake manawa kerusakan gedhe sing nyebabake pasar Tionghoa, kahanan ekonomi sing meh stagnan ing kono lan isolasi akeh propinsi kasebut saka jagad iki wis nyebabake permintaan minyak bumi.

Panjaluk minyak Cina mudhun paling ora 20% sajrone minggu kepungkur, ujare, lan "panyebaran virus terus-terusan tegese luwih akeh kerusakan ing macem-macem pasar global, utamane pasar minyak."

Rega minyak tekan level paling murah ing luwih saka setaun tanggal 3 Februari. China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec) sing ana ing Beijing, sing nyaring paling gedhe ing Asia, nglereni produksi wulan iki udakara 600,000 barel saben dina.

Mohammed Yasin, kepala petugas strategi ing Abu Dhabi Capital, marang The Media Line manawa ekonomi China akeh banget, panyebaran virus corona nyebabake kejatuhan kegiatan ekonomi global, kalebu konsumsi lan ekspor.

"Harga minyak wis kena tekanan," ujare Yasin.

"Brent [minyak mentah] lan WTI [West Texas Intermediate, loro utama pathokankanggo tuku ing saindenging jagad] terus mudhun amarga pasar ngarepake penurunan kegiatan ekonomi saka Tiongkok lan permintaan minyak, "jlentrehe. "Dadi impor [minyak] China bakal mudhun."

Nanging, Yasin nyathet rapat rencana Organisasi Negara-negara Pengekspor Minyak (OPEC) ing kana para pejabat bakal ngrembug babagan rekomendasi kanggo ngethok produksi saben dinane 600,000 barel supaya bisa stabilake pasar miturut permintaan sing dikarepake saka China sajrone rong nganti telu sabanjure wulan

"Durung disetujoni, mula rega minyak mudhun udakara $ 50 kanggo WTI lan $ 54 kanggo minyak mentah Brent," jarene.

Yasin nerangake manawa permintaan petroleum mudhun, ekonomi negara endi wae sing gumantung ing ekspor bakal langsung ngalami tekanan lan ngalami defisit anggaran.

"Sing diarepake yaiku tuwuhing perusahaan lan PDB ing ekonomi kasebut bakal saya alon, sing bakal dibayangke karo kinerja perusahaan publik lan penurunan pasar ekuitas," ujare.

"Kita ora percaya manawa iki langsung serius, amarga umume asil [finansial] sing dilaporake kanggo kuartal kaping papat, nalika ora ana virus corona," ujare. "Rilis asil kanggo kuartal pertama 2020 bakal diwiwiti ing wulan April, dadi yen virus iki bisa ditahan sajrone rong nganti telung minggu sabanjure, kita bisa ngomong babagan kerusakan ing kuartal pertama lan bisa entuk kuartal nomer loro lan katelu. ”

Yen coronavirus terus nyebar luwih saka telung minggu tambahan, Yasin ngramal penurunan utama PDB ing China, mudhun saka tingkat tahunan 6% sing diarepake dadi 5% sing diarepake, lan pangurangan PDB ing kabeh negara sing gumantung ing minyak ekspor menyang China utawa ngimpor barang saka kana.

"Efek liyane sing ana ing wilayah [Arab] iki gegayutan karo negara-negara sing gumantung karo turisme Tiongkok, kayata Mesir," ujare. "Penerbangan menyang lan saka China saiki winates, sing mengaruhi maskapai penerbangan lan pariwisata, lan mulane belanja konsumen. Akeh turis Tionghoa sing wis ngunjungi wilayah kasebut lan mbuwang dhuwit ing pasar kita. ”

Mazen Irshaid, ahli finansial sing adhedhasar ing Amman, sing nulis kanggo sawetara media Arab, ujar marang The Media Line, sanajan para eksportir minyak dilukai, "iki dudu kasus kanggo negara-negara pengimpor minyak kaya Yordania, lan bentuke beda banget . Amman ngimpor udakara 90% kebutuhan energi; regane… lagi mudhun amarga rega minyak global mudhun. ”

Irshaid nambahake manawa virus kasebut terus nyebar, perdagangan antara negara-negara Arab lan China bakal nandhang sangsara, uga pasar saham Arab, sing pungkasane bakal nyumbang kanggo pertumbuhan ekonomi global.

Pertama dilaporake: dening Saluran Media
Panganggit: Dima Abumaria
Sumber asli: https://themedialine.org/by-region/coronavirus-a-blow-to-some-arab-economies-but-not-all/

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media