Breaking News Internasional Warta Breaking Travel China Breaking News Warta Pamrentah Industri Hospitality Laos Breaking News Warta Industri Rapat News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Menteri Luar Negeri China lan ASEAN nganakake rapat darurat virus corona ing Laos

Menteri Luar Negeri China lan ASEAN nganakake rapat darurat virus corona ing Laos
Menteri Luar Negeri China lan ASEAN nganakake rapat darurat virus corona ing Laos
ditulis dening Kepala Editor Tugas

The Asosiasi Bangsa-bangsa Asia Tenggara (ASEAN) lan China ngrencanakake nganakake konferensi darurat, sing bakal diwiwiti tanggal 20 Februari ing Laos, kanggo ngrembug babagan sing anyar viruscorona wabah.

Miturut sumber diplomatik, rapat darurat para menteri luar negeri ASEAN dimaksudake kanggo nuduhake informasi lan ningkatake koordinasi antarane China lan blok 10 negara kanggo nglawan virus kasebut.

Coronavirus anyar kasebut sepisanan dideteksi ing China, sing korban tiwas wis ngluwihi 1,000, lan nyebar menyang meh kabeh negara Asia Tenggara. Kasus tambah akeh ing wilayah kasebut, sing gumantung banget karo perdagangan lan aliran pariwisata karo China. Bangsa-bangsa wis njupuk langkah-langkah kayata matesi lelungan, sanajan bisa nyebabake pengaruh ekonomi wabah kasebut.

Sanajan ASEAN lan Beijing duwe panemu sing beda babagan sawetara masalah, kayata klaim teritorial ing Laut China Selatan, dheweke duwe kepentingan umum kanggo nyurung tanggepan global kanggo penyakit kasebut lan ngupayakake nyuda kuwatir masarakat.

Menteri Luar Negeri ASEAN nganakake mundur tahunan saben wulan pungkasan ing Vietnam, negara sing dadi ketua asosiasi taun iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov