Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Industri Rapat News wong tanggung jawab Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

ATM: Istirahat santai cekak kanggo nyuda 38% pengunjung ing Arab Saudi ing taun 2024

ATM: Istirahat santai cekak kanggo nyuda 38% pengunjung ing Arab Saudi ing taun 2024
ATM: Istirahat santai cekak kanggo nyuda 38% pengunjung ing Arab Saudi ing taun 2024
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Pengunjung Saudi Arabia diprediksi bakal nambah 38% saka 15.5 yuta ing taun 2019 dadi 21.3 yuta ing taun 2024, miturut riset anyar, sing ditugasake dening Pasar Perjalanan Arab (2020), sing ana ing Pusat Perdagangan Dunia Dubai wiwit tanggal 19 - 22 April 2020.

Peningkatan permintaan iki bakal didorong dening akeh warga GCC sing pengin ngunjungi kerajaan kanthi istirahat kutha utawa mini break. Iki uga bakal disengkuyung dening para pelancong bisnis sing nambah perjalanan kerja kanggo njelajah penawaran pariwisata Kerajaan sing akeh utawa rawuh ing salah sawijining acara olahraga utawa budaya.

Nggawe tren iki, data saka Colliers nerangake manawa luwih saka 21.3 yuta pengunjung kira-kira bakal ngunjungi negara kasebut ing taun 2024. 

Danielle Curtis, Direktur Pameran ME, Pasar Plancongan Arab, ujar: "Nalika Arab Saudi terus nyuda katergantungan minyak, paningkatan pariwisata teka dadi instrumental ing diversifikasi ekonomi negara, lan ing ATM, kita nyekseni pertumbuhan iki, kanthi total peserta pameran saka Kerajaan nambah 45% taun-ing-taun antarane 2018 lan 2019.

"Kanthi ambisi kanggo nambah pariwisata mlebu dadi 100 yuta ing taun 2030, Arab Saudi ora pengin dianggep mung tujuan religius kanggo komunitas Muslim ing saindenging jagad, utawa tujuan perusahaan minangka salah sawijining negara paling sugih ing donya. Iki nduwe pemandangan sing apik banget, kanthi macem-macem wilayah lan macem-macem penawaran pariwisata kanggo para plancongan. "

Selaras karo jumlah pariwisata sing saya akeh, industri hotel global entuk minat sing luwih anyar ing Arab Saudi kanthi sawetara merek internasional lan regional sing pengin nggedhekake ngarsane Kerajaan Inggris.

Miturut data paling anyar saka STR, 79,864 kamar hotel diarepake bisa ditambahake ing inventaris Kerajaan sing ana ing taun 2025, kanthi mayoritas kamar (34,270) ing Makkah, disusul karo Jeddah lan Riyadh kanthi 14,525 lan 11,632 kamar anyar.

Hotel-hotel ing Riyadh dadi saksi taun sing kuwat ing taun 2019, kanthi RevPAR mundhak 5.2% sawise kenaikan pendhudhukan 9.2% lan penurunan ADR -3.6%. Ing Q4, RevPAR Riyadh tekan 529.33 SAR - paling dhuwur wiwit 2014.

"Nalika pasokan anyar iki bisa uga menehi tekanan kompetitif kanggo kinerja hotel ing saindenging negara, panganggone angka pangunjung ing patang taun sabanjure diajab bakal terus ningkatake tingkat pendhudhukan ing taun 2020 lan luwih saka iku," ujare Curtis.

Sawise ngenalake visa turis anyar, sing ngidini para pengunjung saka 49 negara njaluk visa e-visa utawa nampa visa nalika teka - Kerajaan wis nggawe strategi turisme rong tahap sejajar karo Vision 2030.

Tahap siji - 2019-2022 - bakal fokus kanggo narik kawigaten para pengunjung kaping pisanan kanggo nemokake Arab Saudi, utamane, pesisir, gurun, gunung lan situs warisan kayata Dir'iyah uga tanggalan acara olah raga lan budaya. Nalika, tahap loro - 2022-terus - bakal fokus ing pembangunan lengkap proyek giga kayata NEOM lan Proyek Laut Abang.

Nguripake pariwisata metu, pasar pariwisata metu Arab Saudi dijangka bakal luwih saka US $ 43 milyar ing taun 2025, miturut data paling anyar saka Renub Research. Nalika preinan kulawarga saiki lagi nguwasani pasar, populasi Z sing saya akeh, sing akeh dipengaruhi karo gambar tujuan - yaiku gastronomi, petualangan, budaya utawa pengalaman unik umume, bisa uga ngganti gaya iki. 

Ngarep-arep menyang ATM 2020, para peserta pameran Saudi sing bakal nyorot apa sing bakal ditawakake Kerajaan Inggris lan pembangunan sing apik, kalebu Komisi Pariwisata lan Warisan Nasional Saudi, SAUDIA lan flynas, lan liya-liyane, kanthi NEOM nggawe debut. Paviliun Saudi bakal ngenggoni meh 2,300 hektar ruang pendirian taun iki, tambah 20% dibandhingake taun kepungkur.

Curtis nambahake: "Nalika perusahaan tur tujuan GCC lan tujuan pariwisata katon bisa narik pangsa pasar KSA sing luwih gedhe, ATM 2020 bakal ngenalake KTT Pariwisata Arab Saudi minangka bagean saka seri forum & jaringan anyar acara kasebut. Sesi kasebut bakal mbahas apa tujuan sing ditindakake kanggo narik kawigaten para pengunjung saka pasar kunci iki uga nyedhiyakake acara jejaring informal kanggo para pembeli saka Arab Saudi lan peserta pameran. "

ATM, sing dianggep profesional industri minangka barometer kanggo sektor pariwisata Wétan Tengah lan Afrika Lor, nampani meh 40,000 wong ing acara taun 2019 kanthi perwakilan saka 150 negara. Kanthi luwih saka 100 peserta pameran debut, ATM 2019 nampilake pameran paling gedhe saka Asia.

Ngadopsi Acara kanggo Pertumbuhan Pariwisata minangka tema pertunjukan resmi, ATM 2020 bakal nggawe sukses edhisi taun iki kanthi sesi seminar sing mbahas babagan pengaruh acara pariwisata ing wilayah kasebut nalika menehi inspirasi ing industri perjalanan lan perhotelan babagan generasi sabanjure. saka acara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov