Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Investments News Warta Breaking Singapura Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Airbus lan Otoritas Penerbangan Sipil Singapura mlebu MOU

Airbus lan Otoritas Penerbangan Sipil Singapura mlebu MOU
Airbus lan Otoritas Penerbangan Sipil Singapura mlebu MOU
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Airbus lan Otoritas Penerbangan Sipil Singapura (CAAS) nandatangani Memorandum of Understanding (MOU) kanggo ngaktifake mobilitas udara kutha (UAM) ing Singapura.

MOU ditandatangani dina iki ing Singapore Airshow 2020 antara Jean-Brice Dumont, Wakil Presiden Eksekutif, Teknik, Airbus lan Kevin Shum, Direktur Jenderal Otoritas Penerbangan Sipil Singapura.

Kolaborasi kasebut bertujuan supaya layanan lan platform UAM dadi kenyataan ing lingkungan kutha Singapura, kanthi target kanggo nambah produktivitas industri lan ningkatake konektivitas regional negara kasebut. Minangka bagean saka perjanjian: 

  • Airbus lan CAAS bakal kolaborasi kanggo netepake lan ngembangake layanan UAM wiwitan karo Unmanned Aircraft System (UAS). Para pihak khusus bakal kerja sama kanggo nyadari sistem lan layanan Manajemen Lalu Lintas Tanpa Jangka (UTM) kanggo ndhukung kasus panggunaan awal.
  • Kanggo operasi UAM kaya ngono, kalorone pihak bakal makarya ing pambiyantu panriman, nggawe standar, lan nggawe kerangka kerja sing perlu.
  • Pungkasan, Airbus lan CAAS bakal nyinaoni kelayakan lan persyaratan kanggo layanan UAM luwih lanjut sing kalebu solusi transportasi kargo lan penumpang paling unggul.

MOU iki nggawe kemitraan suwene antarane Airbus lan CAAS. Kolaborasi sadurunge digawe wiwitan ing 2016 kanggo uji coba bukti-bukti UAS ("Skyways"). Airbus lan CAAS banjur mlebu perjanjian karo Badan Keselamatan Penerbangan Uni Eropa kanggo nuduhake lan ningkatake pangembangan standar operasional lan keamanan UAS ing lingkungan kutha.

Skyways diwiwiti minangka proyek eksperimen sing tujuane nggawe sistem pangiriman udara tanpa awak sing aman kanggo digunakake ing lingkungan kutha sing kandhel. Uji coba bukti-bukti kanggo Skyway sukses rampung ing taun 2019 kanthi ngirimake bingkisan ing kampus Universitas Nasional Singapura, lan pangiriman bagean-bagean 3D sing bisa dicithak lan barang-barang bekas menyang kapal-kapal sing berlabuh ing Singapore Working Anchorage Timur.

Maju, Skyways UAS bakal digunakake minangka laboratorium tes mabur kanggo terus teknologi uji coba lan konsep, wiwitane fokus ing konektivitas lan navigasi, sing dadi elemen penting kanggo UTM. UTM minangka enabler kunci kanggo visi Airbus kanggo mobilitas kutha, lan mbukak dalan kanggo solusi manajemen lalu lintas digital. Iki bakal dadi komponen kritis kanggo ngidini pesawat anyar, kayata taksi udara lan UAS, mlebu lan nuduhake langit kanthi aman. 


"CAAS ndhukung pangembangan UAM sing migunani. Cocog karo visi Smart Nation kita, ing endi kita ngarahake teknologi kanthi ngatasi masalah, ngatasi tantangan, lan ngembangake Singapura dadi salah sawijining kutha paling apik ing donya. Mula, kita kepengin kolaborasi karo bisnis kanggo meksa watesan aplikasi. Kolaborasi kaya ngono, kalebu kemitraan CAAS-Airbus sing wis suwe, mbangun kemampuan lan keahlian Singapura kanggo ngaktifake aplikasi UA maju, utamane ing lingkungan kutha kita, "ujare Shum.

Dumont nyathet ing acara kasebut: "Airbus terus-terusan golek cara kanggo nyopir wates anyar kanthi mobilitas udara. Kita seneng banget njupuk langkah sabanjure karo CAAS, mitra sing wis suwe, kanthi visi bebarengan kanggo ngembangake mobilitas udara kutha lan sistem lan layanan UTM sing ndukung kanggo nggawa solusi transportasi sing aman lan andal kanggo wong. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov