24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Bangladesh Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality News tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Negara endi sing paling gumantung karo pariwisata kanggo lapangan kerja?

Negara endi sing paling gumantung karo pariwisata kanggo lapangan kerja?
Negara endi sing paling gumantung karo pariwisata kanggo lapangan kerja?
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Ahli wisata wis nganalisa jumlah proyek pariwisata sing kasedhiya ing luwih saka 170 negara ing saindenging jagad kanggo ngandhakake pirang-pirang pekerjaan sing digawe kanggo saben 100 turis sing ngunjungi.

Ing taun 2019 1.5 milyar tamu turis internasional kacathet, sacara global, lan kita ngarep-arep bakal weruh persentase lelungan ing taun 2020, kanthi kenaikan 4% ing taun kepungkur. Turis sing ngunjungi negara ngasilake panjaluk supaya bisa digawe proyek anyar - turis butuh restoran, bar lan obyek wisata sing bisa dikunjungi, mula papan kasebut butuh staf.

Dadi negara-negara endi sing nggawe paling akeh tugas pariwisata kanggo saben 100 wong sing ngunjungi?

Negara-negara sing nggawe lapangan kerja paling akeh saben 100 turis 

Negara  Pakaryan saben turis Pakaryan saben 100 turis 
Bangladesh 9 944
India 2 172
Pakistan  2 154
Venezuela  1 101
Ethiopia  1 99
Madagaskar  1 93
Philippines 1 83
Guinea  1 77
Libya 1 68
Nigeria 1 66

Bangladesh kasedhiya ing papan utama amarga duwe paling akeh lapangan kerja sing kasedhiya kanggo saben turis sing tekane - mung kurang saka 1,000 (944) lapangan kerja sing kasedhiya kanggo saben 100 turis sing teka, iki padha karo sangang lapangan kerja kanggo saben turis. 

Sanajan ana jurang sing gedhe antara rangking pertama lan nomer loro, India ngetutake Bangladesh kanthi luwih saka 25,000,000 (26,741,000) lapangan kerja sing kasedhiya - iki padha karo rong lapangan kerja sing kasedhiya kanggo saben turis sing ngunjungi. India minangka salah sawijining pasar pariwisata metu paling cepet ing saindenging jagad amarga akeh wong India sing lelungan wiwit cilik.

Benua sing paling akeh kerjaan saben turis

Saka 10 negara paling dhuwur kanthi lapangan kerja paling akeh saben turis, lima negara kasebut dununge ing bawana Afrika. Étiopia rangking nomer lima amarga nduwé akèh pagawéan sing kasedhiya kanggo saben turis - ing taun 2018 ana 924,000 lowongan wisata. 

Guinea ana ing posisi nomer wolu kanthi 77 lapangan kerja sing kasedhiya kanggo saben 100 pengunjung, lan Libya mburine 68 kerja lan Nigeria kanthi 66. 

Pariwisata nyedhiyakake lapangan kerja sing paling dibutuhake - lan umume, pariwisata minangka pendhukung tuwuh kerja lan ekonomi sing sehat. Ing 2017, 1 saka 5 kabeh lapangan kerja anyar sing digawe ing saindenging jagad iki amarga panjaluk pariwisata.

Nalika negara-negara ing Afrika - kayata Afrika Selatan lan Mauritius - duwe lingkungan turis paling sibuk, negara kaya Gabon isih ngalami tantangan ing pasar pariwisata.    

Pangowahan persentase ing proyek pariwisata ing saindenging jagad 

Ing 2013, Islandia mung duwe pitung lapangan kerja sing kasedhiya kanggo saben 100 turis sing ngunjungi, nanging ing 2018 iki mundhak dadi 15, tambah 109% - karo akeh turis sing ngunjungi landmark lan atraksi kayata Blue Lagoon lan Lampu Lor, ora kaget yen pariwisata ing kene katon tambah akeh kasedhiyan kerja.

Grenada saiki duwe sangang lapangan kerja sing kasedhiya kanggo saben 100 turis, nanging ing taun 2013 mung ana limang lapangan kerja kanggo saben 100 wong - tuwuhing wong sing ngunjungi pulau-pulau Karibia sing kurang dikenal bisa uga amarga rega mundhak ing tujuan populer kayata Barbados lan St Lucia . Antarane Januari lan Juni 2019, Grenada nyumurupi 300,000 (318,559) pengunjung.   

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov