24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Kamboja China Breaking News Warta Pamrentah News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Siem Reap nampani Turis Tiongkok kanthi tangan terbuka

Siem Reap nampani Turis Tiongkok kanthi tangan terbuka
topeng2
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pejabat Pariwisata China rumangsa jagad iki lagi rame karo turis Tiongkok lan nggawe lelungan dadi ngipi elek kanggo akeh. Pejabat Cina ngobrol babagan negara sing ora ramah.

Ing Korea Selatan, pratandha wis diwiwiti ing jendela restoran sing ujar, "ora diidini wong Tionghoa." Kasino ing negara kasebut sing nyedhiyakake pengunjung asing ujar manawa ora nampa klompok turis maneh saka China. Luwih saka setengah yuta wong mlebu petisi, diajukake menyang pamrentah, njaluk larangan kanggo pengunjung saka negara cedhak 1.4 milyar.

Perdana Menteri Kamboja Hun Sen dina Selasa ujar manawa langkah-langkah sing diwatesi banget kanggo sawetara negara kanggo ngatasi wabah virus corona anyar sing nyebabake diskriminasi lan panik, sing "luwih mbebayani tinimbang virus corona dhewe", miturut Xinhua.

Sawetara hotel ing (Kamboja sisih Lor Kamboja) Provinsi Siem Reap ora mung nampani turis Tionghoa nanging uga menehi diskon. Masyarakat Kamboja ora mbedakake turis lan investor Tionghoa.

Meh pirang-pirang Chinese dibukak kanggo tujuan bisnis minangka kesenengan taun lalu, miturut laporan kasebut, utawa 936,000 lan 1.08 yuta.

Pengunjung Tiongkok nganggo masker bedah biru cahya nalika tur reruntuhan ing Angkor Wat, sing biasane dikemas karo turis Tiongkok nalika preinan Imlek, nanging sepi minggu kepungkur.

Dina Selasa, luwih saka 300 perusahaan Lao nyumbang luwih saka $ 500,000 ing sawijining acara ing Laos kanggo nyengkuyung perjuangan China nglawan epidemi virus corona anyar lan ing wektu sing padha nampani para tamu Tionghoa.

Perdana Menteri Malaysia, Mahathir Mohamad ujar manawa pamrentah Malaysia bakal menehi pitulung, yen dibutuhake, kanthi wujud barang-barang pangan lan medis kanggo provinsi Hubei, pusat epidemi kasebut, lan wilayah liyane ing China.

Ing Denmark, Kedutaan Besar Cina njaluk koran Jyllands-Posten ing negara kasebut kanggo njaluk ngapura amarga kartun editorial sing nggambarake gendera China kanthi simbol virus tinimbang lintang ing latar mburi abang.

Wong keturunan Tionghoa, nanging dudu saka Tiongkok, uga wis ditemoni reaksi kasar. Ing Sri Lanka, klompok turis saka Singapura - sing mayoritas keturunan Tionghoa - dilarang munggah saka daya tarik lokal Ella Rock amarga penampilane, miturut Tucker Chang, 66, salah sawijining turis. Ora ana wong ing klompok kasebut nduwe riwayat lelungan pungkasan menyang China.

Ing Prancis, menteri urusan luar negeri menehi saran marang sekolah lan universitas supaya nundha pertukaran siswa karo China. Paling ora siji sekolah menengah ing Paris mbatalake undhangan menyang klompok siswa sing bakal teka minggu iki.

Ing Kanada, wong tuwa ing komunitas sisih lor Toronto miwiti petisi sing meksa sekolah supaya siswa sing bubar bali saka China tetep ing omah paling ora 17 dina supaya ora ana kemungkinan nyebarake penyakit iki. Petisi kasebut entuk meh 10,000 tandatangan ing wilayah kasebut, sing nduwe populasi etnis-Tionghoa lan Asia sing akeh.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.