Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Plancongan Bisnis budaya Warta Breaking Czechia Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News tanggung jawab News Wire Plancongan Maneka Warta

Overtourism dudu coronavirus: AIRBNB sumelang ing Eropa

Pilih basa sampeyan
Draft otomatis
Airbnb
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing wektu sing padha, pimpinan pariwisata ing endi wae ing jagad iki tanpa turu ing virus corona kanggo mungkasi pariwisata ing wilayah kasebut, Prague, Amsterdam, Barcelona, ​​Berlin, Bordeaux, Brussels, Krakow, Munich, Paris, Valencia lan Wina lagi ana ing perang. kanthi AIRBNB minangka mungsuh sing nyebabake pariwisata gedhe. Kutha kutha Eropa iki mlebu surat sing njaluk Komisi Eropa nganyari undang-undang kasebut minangka bagean saka pertempuran kanggo ngontrol lalu lintas pariwisata menyang tujuane.

Prague, kayata, wis gagal ngatur situs sewa liburan lan upaya sing padha sadurunge gagal entuk dhukungan saka anggota parlemen.

Prague ngembangake kampanye kanggo nggawe rem ing Airbnb lan situs web sewa liburan liyane, sing jarene ngunci warga lokal menyang pasar omah lan ngganti wajah lingkungan.

Kutha-kutha Eropa gabung karo tujuan turis liyane sing misuwur ing saindenging jagad, kalebu Hawaii, ing ngendi legislatif nglarang nyewa preinan kanthi luwih gedhe.

Ibu kota Ceko minggu iki nyetujoni rencana sing njaluk pangubahan legislatif sing ngidini pejabat lokal mbatesi sewa singkat, nambah koleksi pajak lan meksa platform AIRBNB kanggo nuduhake rincian liyane babagan pangguna, kalebu jumlah tamu sajrone nginep. Kutha iki kerja sama karo pamrentah nasional lan bakal nyoba nyurung pangowahan liwat parlemen taun iki.

Mirip karo apa sing sejatine ditrapake ing wilayah liyane kaya kutha Hawaii Prague uga ngatasi krisis perumahan amarga apartemen dijupuk saka pasar dening para pamilik sing melu nyewa jangka pendek, nggambarake tren sing tuwuh ing saindenging Eropa.

Airbnb mbantah pratelan manawa sistem kasebut kakehan pasar perumahan lan nolak warga lokal. Juru bicara perusahaan Kirstin Macleod ujar manawa panelitian ing Pusat Analisis Ekonomi lan Pasar Ceko ing taun 2018 nyimpulake manawa akomodasi Airbnb padha karo 1.8 persen pasar sewa Pragues.

Panaliten liyane ing taun sing padha karo Institut Perencanaan lan Pengembangan Prague, Nanging, nyimpulake manawa seperlima apartemen ing distrik Kota Tua ibukutha lan 10 persen ing wilayah sekitar didhaptar ing situs sewa liburan .. Udakara 80 persen dhaptar kalebu kabeh apartemen, miturut panelitian.

Yen amandemen dilalekake ing Republik Ceko, platform jinis Airbnb kudu menehi informasi rinci babagan kotamadya babagan unit sing digunakake ing bisnis kasebut, nuduhake data host dhasar lan jumlah tamu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.