Breaking News Hong Kong Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Napa Pariwisata Hong Kong kudu rame?

Pilih basa sampeyan
Wis ngunjungi Hong Kong saiki? Nganyari Hong Kong Travel sing kaget
Temokake Hong Kong: Situs web Pariwisata HK resmi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Bisa uga ora ana repes sing luwih apik kanggo njelajah Hong Kong wektu iki, nanging hubungane karo China dadi kutha Tiongkok mbuwang-mbuwang wektu turisme Hong Kong. Saiki, ana 56 kasus virus ing kutha kasebut lan siji tiwas, dibandhingake karo 71 ing Singapura, malah ora cedhak karo 60,000+ sing kacathet ing sisa China. Ora ana kasus sing kalebu pengunjung utawa wong sing makarya ing industri pengunjung.

Persepsi nggawe pengunjung Hong Kong mudhun 50% ing wulan Januari dibandhingake taun sadurunge. Novel radhang paru-paru coronavirus (COVID-19) uga ana ing kutha Tionghoa iki, sanajan ora ana wabah virus sing mbebayani.

Dewan Pariwisata Hong Kong (HKTB) ujar dina Jumuah manawa tamu teka udakara udakara 3.2 yuta wulan pungkasan, nuduhake rata-rata saben dina udakara 100,000, mudhun luwih saka 50 persen saben taun. 

Cacah wong Cina daratan pengunjung, sing nyumbang nganti 80 persen saka total kedatangan kutha kasebut sadurunge wabah penyakit sing saiki dijenengi Covid-19, dadi rata-rata saben dina 750 ing wulan Februari.

Wabah COVID-19 mungkasi mandhiri para pengunjung nalika rame sadurunge Taun Baru amarga sawetara maskapai penerbangan sing nundha penerbangan lan pamrentah Wilayah Administrasi Khusus Hong Kong mbatesi aliran para musafir ing antarane Hong Kong lan daratan kanggo ngatasi panyebaran saka virus anyar, ujare HKTB. 

Rata-rata tekane saben dina mundhak dadi 130,000 ing pertengahan Januari nanging banjur mudhun dadi 65,000. HKTB ujar manawa angka kasebut mudhun nganti ngisor 3,000 nganti saiki ing wulan Februari. 

Peleburan ing para pengunjung mlebu menehi pengaruh gedhe tumrap sektor sing gegandhengan karo konsumsi wiwit katering pariwisata ing Hong Kong lan nambah kasusahan para pengecer lan restoran cilik. 

Para ahli wis ngelingake kenaikan tingkat pengangguran lan penutupan usaha cilik liyane. 

Taun kepungkur pariwisata ing HK mudhun amarga ana demonstrasi sing terus-terusan lan kadang-kadang kasar. Iki saiki dadi sejarah lan kanthi sawetara penawaran paling apik sing ditawakake kutha, pariwisata kudu maju banget.
Kasunyatane, bebaya amarga Coronavirus ing Hong Kong sithik banget kanggo para pengunjung nanging pariwisata kutha saya suwe saya cetha adhedhasar pamahaman, lan iki regane larang kanggo akeh bisnis lan wong sing gumantung karo Dolar Pariwisata.

Nanging, Hong Kong tetep mbukak kanggo pariwisata lan sawetara penawaran perjalanan sing apik. Luwih saka www.discoverhongkong.com

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.