24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Iran Breaking News News wong Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Ukraina Maneka Warta

Ukraina International Airlines ngluncurake peringatan kanggo korban serangan Iran

Ukraina International Airlines miwiti nggawe pangeling-eling kanggo korban serangan Iran
Ukraina International Airlines miwiti nggawe pangeling-eling kanggo korban serangan Iran
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Dina Senen tanggal 17 Februari, jam Boryspil Internasional bandara, Ukraina International Airlines ngluncurake pambangunan taman ing memoriam para korban ing pesawat penumpang UIA sing ditembak dening teroris Iran tanggal 8 Januari 2020, liwat Teheran.

Kanggo mengeti wong-wong sing kelangan nyawa ing langit Iran, Ukraina Internasional ngatur upacara resmi mbikak watu pertama taman peringatan kasebut. Upacara dirawuhi para kulawarga lan kanca-kanca almarhum; Vadym Prystaiko, Menteri Luar Negeri Ukraina; Oleksiy Danilov, Sekretaris Dewan Keamanan Nasional lan Pertahanan Ukraina; perwakilan diplomatik negara-negara sing kelangan wargane - Ibu Melinda Simmons, Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotensi Kerajaan Inggris Raya lan Irlandia Lor menyang Ukraina; Pak Andreas Edevald, Konsul, Sekretaris nomer loro Kedutaan Besar Kerajaan Swedia menyang Ukraina; Pak Sardar Mohammad Rahman Oghli, Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotentiary Republik Islam Afghanistan menyang Ukraina; perwakilan resmi Kedutaan Besar Kanada & Misi Polisi Kanada ing Ukraina - uga tim Ukraina Internasional lan Bandara Internasional Boryspil, salah sawijining pendiri lan anggota dewan, Sky Charity Fund Safe Sky, pejabat pamrentah, lan pimpinan sipil Ukraina.

"Aku pengin sujud ing kasusahan amarga korban penerbangan PS752, - ujar Vadym Prystaiko, Menteri Luar Negeri Ukraina. - Mesthi ora nate kedadeyan. Mesthi ora bisa kedadeyan ing jagad iki yen undhang-undhang ukum ditetepake minangka regane paling gedhe. Kita ngupayakake kabeh kanggo mbalekake keadilan lan menehi tanggung jawab marang pihak sing duwe tanggung jawab. Kita bakal njaluk ganti rugi kanggo tragedi iki. "

"Dina iki, 40 dina suwene 176 korban jiwa ing langit Iran," ujare Yevhenii Dykhne, CEO Ukraina Internasional. - Kanggo menehi tandha tanggal iki lan menehi pakurmatan marang korban PS752 Tehran - penerbangan Kyiv, kita ing Ukraina Internasional mutusake nggawe taman peringatan kasebut. Matur suwun sanget kanggo kabeh wong sing wis nuduhake momen kasebut karo kita lan ndhukung kita ing wektu sing angel. "

Pungkasane, maskapai kasebut berencana nggawe monumen sing digawe sawise asil kontes terbuka ing antarane para pematung Ukraina.

"Sapa wae sing nyedhiyakake urip kanggo penerbangan minangka bagean saka kulawarga kerabat. Ing tanggal 8 Januari, kulawarga iki ngalami kerugian, - ujar Pavlo Riabikin, CEO saka Boryspil International Airport State Enterprise. - Kita sungkawa bebarengan karo kanca lan kolega saka Ukraina International, kulawarga almarhum, lan kabeh jagad. Kita rumangsa penting kanggo njaga memori korban kacilakan penerbangan paling gedhe ing Ukraina. ”

Kajaba iku, pimpinan sipil Ukraina nggawe dana amal Aman Sky kanthi tujuan kanggo nglumpukake dana kanggo kulawargane wong-wong Ukraina sing wis tilar donya, ngandhani masarakat babagan investigasi penyebab tragedi kasebut, lan miwiti langkah-langkah penting babagan keamanan lan keamanan penerbangan sipil ing Ukraina lan global.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov