Breaking News Iran Warta Breaking Travel Breaking News US angkara budaya News wong Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Tetep bareng aku! Iran 40 dina sawise tetep dadi Xenophobic

Pilih basa sampeyan
Tetep bareng aku! Iran 40 dina sawise tetep dadi Xenophobic
iranthr
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing taun 2008, kita ngarep-arep duwe inisiatif saka publikasi iki menyang get Iran motivasi karo ide kanggo Peace Through Tourism.

Sawetara dina kepungkur yaiku dina kaping 40 saka konflik kekerasan sedina lan penembakan antarane Iran lan Amerika Serikat lan mudhun pesawat penumpang Ukraina ing Teheran. Akeh wong sing ngelingi dina kasebut ing Iran.

Tentara AS dirawat amarga kerusakan otak ing Amerika Serikat, wong Iran tilar donya, lan 176 penumpang maskapai ilang, umume saka Kanada, mabur ing penerbangan Ukraina Airlines PS752. Apa dheweke kudu dianggep minangka karusakan jaminan?

Suasana ing lurung-lurung ing Iran kalebu xenophobic lan kuat. Iki tegese akeh wong sing ora seneng utawa prasangka marang wong liya saka negara liya lan bangga banget karo awake dhewe. Ekonomi kasebut elek banget, lan sanksi internasional nyebabake kabeh wong ing Republik Islam.

Warga Iran sing ujar marang eTN ing 2008, dheweke seneng karo Amerika Serikat ora bisa entuk visa maneh.

Iki minangka sawetara umpan balik eTurboNews para pamiarsa lan duta besar eTN gegandhengan karo publikasi iki.

Wong-wong ing Iran sing apikan lan apikan banget sedhih babagan kedadeyan kasebut ing Ukrainat, sawetara wong isih nangis. Ukraina Airlines ngluncurake peringatan kasebut.

eTN Reader Mahtab Ghassemzadeh saka Iran ngrambah eTurboNews ujar: "Aku nyoba supaya kenangan wong-wong sing ora bersalah kasebut urip ing salawas-lawase kanthi nulis rong buku, siji kanthi kabeh informasi kabeh penumpang lan kru. Aku ora duwe informasi babagan sawetara anggota kru. Buku liyane minangka geguritan sing dakkarang kanggo para korban sajrone 40 dina kepungkur. Siji diarani STAY WITH ME lan sing liyane diarani FLIGHT Eternal. "

Surat kanggo editor:

Editor eTurbo News sing terhormat:

Aku Mahtab Ghassemzadeh, panulis lan pujangga Iran. Aku seneng banget maca artikel sing wis diterbitake babagan peresmian taman kanggo ngelingake para korban penerbangan Ukrania.

Aku uga pengin ngandhani babagan apa sing ditindakake wong-wong Iran, sing wis nesu banget lan sedhih amarga kedadeyan sing nggegirisi iki, kanggo nuduhake simpati marang para korban pesawat kasebut.

Minangka panulis, aku wiwit aktif miwiti upacara penyalaan lilin lan ngamati partisipasi massa masarakat Iran kanggo nuduhake rasa sedhih babagan kedadeyan sing nggegirisi iki ing saindenging negara.

Aku, uga ewonan wong, ngowahi profil kita ing media sosial dadi warna ireng kanggo nuduhake simpati kita marang korban lan korban sing bisa slamet.

Akeh seniman lan utamane para pujangga mratelakake rasa sedhih kanthi nyipta puisi lan nangis amarga kedadeyan sedih iki.

Aku, wis ketemu akeh wong sing slamet lan miwiti nglumpukake informasi ing buku babagan korban lan kru korban lan nerbitake buku puisi kanthi jeneng Penerbangan Abadi, khusus kanggo bocah-bocah sing dadi korban penerbangan PS752.

Aku uga nerbitake puisi sing didedikake kanggo para korban penerbangan kanthi jeneng Stay with Me.

Minangka panulis, aku nyoba njaga jeneng lan kenangan para korban supaya tetep ana. Muga-muga bisa sukses ing gaweyan iki.

Aku ora duwe jeneng lan informasi babagan sawetara anggota kru sing bakal dilebokake ing buku kasebut. Apa wae informasi babagan anggota kru bakal dihargai.

Mugi sampeyan lan eTurboNews sukses.

Salam sejati,

Mahtab Ghassemzadeh
[email dilindhungi]

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.