Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Indonesia Israel Breaking News Jepang Breaking News News wong Warta Breaking Korea Selatan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Apa para turis Jepang nyebar Coronavirus ora ngerti?

Draft otomatis
coronindo
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Wong Jepang wis positif tes penyakit coronavirus (COVID-19) ora suwe sawise bali saka kunjungan menyang Indonesia, penyiar publik Jepang NHK nglaporake.

Iki minangka kaping pindho pengunjung bali saka Indonesia menyang Jepang lan didiagnosis kena Coronavirus. Sadurunge wong Tionghoa bali lan ngalami virus.

Miturut Organisasi Kesehatan Dunia lan panguwasa Indonesia, ora ana virus ing Indonesia. Tujuan wisata sing populer ing Bali ora ana kasus virus corona. Apa kabegjan kasebut — utawa tes ala? Iki minangka pitakon takon minggu kepungkur dening Berita Kebijakan Luar Negeri.

Pengunjung Jepang sing bali saka Hawaii, AS menyang Jepang seminggu kepungkur uga ngalami virus lan Hawaii bebas saka COVID-19 miturut Pejabat Kesehatan Hawaii. Wiwit periode nyebarake virus, saya tambah saka 2 nganti 4 minggu lelungan kaya turis Jepang iki lan turis liyane saka Korea Selatan sing ngunjungi Israel bubar, bisa uga nyebar virus tanpa ngerti.

Miturut laporan NHK, pamrentah metropolitan Tokyo ngumumake dina Setu yen wong kasebut, warga Tokyo sing umur 60-an, kena infeksi virus coronavirus.

Wong kasebut, anggota staf fasilitas perawatan senior, ngunjungi institusi kesehatan tanggal 12 Februari sawise ngalami "gejala kaya hawa dingin", nanging bali ing omah dina sing padha amarga ora didiagnosis ngalami radang paru-paru. Dheweke bali kerja ing omah senior tanggal 13 Februari. Dheweke ngenteni 14 Februari ing omah lan banjur dilaporake menyang Indonesia kanthi plancongan kulawarga tanggal 15 Februari. 

Laporan NHK ora nemtokake tujuane pria kasebut ing Indonesia.

Wong kasebut dirawat ing rumah sakit nalika bali menyang Jepang tanggal 19 Februari amarga angel ambegan, lan diarani "kondhisi serius".

Rilis pers saka Pusat Kontrol Penyakit Infeksi Corona ing Novel Tokyo ing situs web pamrentah metropolitan Tokyo negesake manawa warga Tokyo umur 60-an wis positif nandhang penyakit iki lan mula gejala kasebut kedadeyan tanggal 12 Februari. 

Nanging, rilis kasebut ora nyebutake riwayat lelungan menyang Indonesia, mung ujar manawa wong kasebut ora duwe sejarah lelungan menyang China sajrone 14 dina sadurunge gejala kasebut. Kondisi pasien kalebu "serius".

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.