24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Cote d'Ivoire Breaking News budaya Investments Warta Industri Rapat News wong Olahraga Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Didier Drogba entuk kemenangan pariwisata gedhe ing Côte d'Ivoire

Didier Drogba entuk kemenangan pariwisata gedhe ing Côte d'Ivoire
Didier Drogba entuk kemenangan pariwisata gedhe ing Côte d'Ivoire
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Bintang sepak bola internasional Didier Drogba wis ngewangi papan asale, Côte d'Ivoire, mogok emas kanthi mbantu nglumpukake MOU kanthi komitmen $ 15 milyar kanggo mbalekake proyek pariwisata ing negara Afrika sisih kulon.

Terobosan kasebut dijadwalake sadurunge Forum de l'Investasi Hotelier Africaain (FIHA) sing pengaruh, sing kedadeyan ing Abidjan wulan ngarep (23-25 ​​Maret). FIHA misuwur amarga bisa nggabungake investor anyar karo pangembang, konsultan, kontraktor, hotel lan pamimpin politik.

Mantan Chelsea striker - lan saiki dadi duta besar pariwisata PBB - dadi bagean saka dorongan global sing sukses kanggo ningkatake sukses lan daya tarik ekonomi turis Côte d'Ivoire. Negara kasebut duwe tingkat pertumbuhan PDB udakara 8% ing taun 2019 lan, minangka tujuan, papan iki ana ing nomer telu ing Afrika Sub-Sahara, kanthi 2 yuta pengunjung internasional, ing mburi Afrika Selatan lan Zimbabwe, ndhisiki Uganda, Botswana, Kenya utawa Mauritius (miturut data UNWTO 2018).

Ing banner kasebut, Sublime Côte d'Ivoire, Didier Drogba minangka pemain kunci ing tim bisnis lan pemimpin politik Ivoria sing paling dhuwur, uga tokoh bisnis sing nuduhake pameran dalan menyang Dubai lan Hamburg. Dheweke bali kanthi luwih saka 15 milyar dolar komitmen dana kanggo macem-macem proyek pariwisata, wiwit hotel, resort lan pembangunan pesisir. Kabeh panyengkuyung wis diajak mlebu FIHA.

Philippe Doizelet, Ngatur Mitra Horwath HTL, wis nuntun upaya Côte d'Ivoire. Dheweke ujar: "Iki minangka kaca kosong sing bisa ditulis industri kanthi cara sing paling nyenengake. Akeh sing kudu dibangun - hotel ing jejere pusat budaya lan fasilitas konferensi, antara liya. Pesisir sing apik banget nyedhiyakake kesempatan 'santai' (campuran bisnis lan hiburan). Nglangkungi Abidjan; Pulo Boulay, Bassam lan Jacqueville saiki dadi lokasi sing paling apik. ” Dheweke ndeleng potensial paling gedhe ing proyek 'campuran', nggabungake unit santai, kantor lan ritel kanthi keramahan, khususe hotel bermarkas 2 bintang & 3 lan apartemen sing ditambahi.

Mimpin ambisi negara kasebut supaya pariwisata dadi salah sawijining pilar utama ekonomi, yaiku Menteri Pariwisata Siandou Fofana. Diterangake dening Philippe Doizelet minangka "visioner lan setya banget. Dheweke kerja keras kanggo nggabungake wong lan narik kawigaten para ahli sing paling apik. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov