Breaking News Internasional Breaking News Iran Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pembaruan Coronavirus WHO Timur Tengah

Pembaruan Timur Tengah WHO babagan Coronavirus
Nganyari Coronavirus ing Timur Tengah
ditulis dening Saluran Media

Manajer Dr. Dalia Samhouri kanggo siyap darurat lan peraturan kesehatan internasional kanggo wilayah Mediterania Wétan Organisasi Kesehatan Dunia ujar Iran - ing ngendi wakil menteri kesehatan saiki wis sabar - jebule nggoleki influenza nalika ngadhepi wabah Coronavirus.

Iran wis telat nggawe berita utama amarga akeh sebab, apa hubungane karo hubungane tegang karo Amerika Serikat utawa pemilihan parlementer sing anyar sing katon luwih milih para hardliner negara kasebut. Nanging saiki fokuse yaiku warta babagan Coronavirus.

Kanggo sinau luwih lengkap babagan kahanan Coronavirus umume ing Timur Tengah, Jalur Media diajak karo Dr. Dalia Samhouri.

Samhouri nglaporake manawa 9 negara ing wilayah kasebut nglaporake kasus Coronavirus. Dheweke nambahake manawa Iran jebule kudu nyoba tes luwih akeh influenza nalika ngalami kasus kaping pisanan, ujar manawa pengawasan aktif minangka kunci kanggo nangani wabah sing saiki ana ing endi wae lan ing endi wae.

Rungokake wawancara.

Tandha infeksi Coronavirus sing umum kalebu gejala pernapasan, demam, batuk, ambegan ambegan lan napas sing angel. Ing kasus sing luwih abot, infeksi bisa nyebabake radhang paru-paru, sindrom pernafasan akut parah, gagal ginjel, lan uga pati. 

Rekomendasi standar kanggo nyegah panyebaran infeksi kalebu ngumbah tangan biasa, nutupi tutuk lan irung nalika batuk lan wahing, masak daging lan endhog kanthi sak tenane. Aja nganti cedhak karo sapa wae sing nuduhake gejala penyakit pernapasan kayata batuk lan wahing.

Coronavirus iku zoonotic, tegese ditularake ing antarane kewan lan wong. Penyelidikan rinci nemokake manawa SARS-CoV ditularake saka kucing luwak menyang manungsa lan MERS-CoV saka unta dromedary menyang manungsa. Sawetara coronavirus sing dikenal nyebar ing kewan sing durung kena infeksi manungsa. 

Coronaviruses (CoV) minangka kulawarga virus sing akeh sing nyebabake penyakit wiwit saka selesma umum nganti penyakit sing luwih parah kayata Sindrom Pernafasan Timur Tengah (MERS-CoV) lan Sindrom Pernafasan Akut parah (SARS-CoV)Coronavirus anyar (nCoV) minangka galur anyar sing durung dingerteni sadurunge ing manungsa.  

Nganyari paling anyar saka eturbonews ing Coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media