14 Pemberontak Abu Sayyaf entuk nyawa nyulik wisatawan

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Camp Bagong Diwa (eTN) - Pengadilan khusus dina Kamis ngukum ukuman umure 14 wong militan saka al-Qaeda sing nggandhengake kelompok teroris Abu Sayyaf amarga penculikan 2001 turis taun 20 ing resor pantai ing Palawan, jaringan TV Filipina laporan ABS-CBN News.

Siji sandera dipotong lan dipateni wong telu nalika episode kasebut misuwur. Warga Amerika Serikat kalebu wong sing tiwas.

Print Friendly, PDF & Email

Camp Bagong Diwa (eTN) - Pengadilan khusus dina Kamis ngukum ukuman umure 14 wong militan saka al-Qaeda sing nggandhengake kelompok teroris Abu Sayyaf amarga penculikan 2001 turis taun 20 ing resor pantai ing Palawan, jaringan TV Filipina laporan ABS-CBN News.

Siji sandera dipotong lan dipateni wong telu nalika episode kasebut misuwur. Warga Amerika Serikat kalebu wong sing tiwas.

Sekawan tersangka dibebasake pengadilan nanging mung siji sing diluncurake kanggo dibebasake amarga telung terdakwa liyane isih diadhepi kasus penculikan liyane.

Pamrentah Amerika Serikat nampi keputusan kasebut. "Iki ngirim pesen kuat babagan mobilitas penegak ukum Filipina kanggo ngatasi kegiatan teroris liwat sistem keadilan pidana.

Iki nuduhake manawa aturan ukum ditrapake ing Filipina ing kasus terorisme, ”ujare Robert Courtney, Departemen Kehakiman AS atase ing kedutaan Besar AS ing Filipina, dikutip situs web koran Daily Inquirer Filipina.

Klompok Abu Sayyaf nyerang resor Dos Palmas ing Puerto Princesa City ing Mei 2001 lan dadi sandera sekelompok turis sing banjur digawa prahu menyang pulau Basilan sisih kidul sing resah, nyebabake pambangunan 13 wulan dibantu para penasihat militer AS.

Wong-wong bersenjata kasebut nyandhet sandera Amerika sing lair saka Peru, Guillermo Sobero, dene misionaris AS Martin Burnham lan telung sandera liyane ditembak mati nalika pasukan Filipina nyoba nyerang sarang para penculik ing wulan Juni 2002.

Abu Sayyaf disalahake amarga serangan teroris paling parah ing Filipina, kalebu bom feri Februari 2004 ing Manila sing ngorbanake luwih saka 100 wong.

adnkronos.com

Print Friendly, PDF & Email