Media perusahaan AS sengaja sensor berita kasebut

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Media perusahaan ing AS seneng nganggep awake dhewe minangka laporan warta resmi sing paling akurat dina iki. Motto New York Times "kabeh warta sing cocog kanggo dicithak" minangka conto sing jelas saka perspektif iki.

Print Friendly, PDF & Email

Media perusahaan ing AS seneng nganggep awake dhewe minangka laporan warta resmi sing paling akurat dina iki. Motto New York Times "kabeh warta sing cocog kanggo dicithak" minangka conto sing jelas saka perspektif iki. Nanging kanthi liputan media perusahaan sing saya fokus ing sawetara update selebriti, warta saka sumber pamrentah "resmi", lan tindak pidana lan bencana sing sensasional, justifikasi awake dhewe sing paling pas wis ora valid maneh ing AS.

Kita kudu nambah pangerten babagan sensor ing AS. Definisi kamus kontrol pamrentah langsung kanggo warta minangka sensor wis ora cukup. Media perusahaan swasta ing AS kanthi nyata nutupi lan / utawa kanthi sengaja nyensor akeh berita penting saben taun.

Tema umum crita sing paling disensor ing taun kepungkur yaiku erosi sistemik hak asasi manungsa lan kebebasan sipil ing AS lan jagad iki. Media perusahaan ora nggatekake kasunyatan manawa habeas corpus saiki bisa ditanggepi kanggo sapa wae kanthi prentah Presiden. Kanthi disetujoni Kongres, Undhang-undhang Komisi Militer (MCA) taun 2006, ditandatangani dening Bush tanggal 17 Oktober 2006, ngidini penundaan korpus habeas kanggo warga AS lan uga warga negara. Nalika media, kalebu editorial utama ing New York Times 19 Oktober 2006, menehi panglipur palsu manawa warga Amerika ora bakal dadi korban tumindak sing sah dening Undhang-undhang iki, ukum kasebut cukup jelas yen 'sapa wae' bisa ditarget . Teks ing MCA ngidini institusi alternatif militer kanggo sistem keadilan konstitusional kanggo "sapa wae" tanpa preduli kewarganegaraan Amerika. MCA kanthi efektif ngilangi hak habeas corpus kanggo kabeh wong sing manggon ing AS sing dianggep Presiden minangka pejuang mungsuh.

Undhang-undhang sing ditindakake taun kepungkur sing ngidini pamrentah luwih gampang nggawe undang-undang beladiri minangka crita kebebasan sipil liyane sing ora dielingi media perusahaan ing taun 2007. Undhang-undhang Otoritas Pertahanan John Warner taun 2007 ngidini presiden bisa masang pasukan militer ing endi wae ing Amerika Serikat lan njupuk kendali unit Garda Nasional adhedhasar negara tanpa idin saka gubernur utawa panguwasa lokal, kanggo "nyegah kelainan umum." Undhang-undhang kasebut mbatalake Undhang-undhang Posse Comitatus, sing nglarang nglibatake keterlibatan militer ing penegakan hukum domestik ing AS wiwit sawise Perang Sipil.

Kajaba iku, kanthi jeneng kode Operasi FALCON (Polisi Federal lan Lokal sing Diatur Nasional) ana telung penangkapan massal sing terkoordinasi federally ana ing antarane April 2005 lan Oktober 2006. Ing pamindhahan sing durung pernah ana sadurunge, luwih saka 30,000 "buronan" dicekel ing dragnet paling gedhe ing negara kasebut. sejarah Operasi kasebut, dikoordinasi dening Departemen Kehakiman lan Keamanan Dalam Negeri, langsung melu luwih saka 960 agensi (negara bagian, lokal lan federal) lan iki pertama kaline ing sejarah AS manawa kabeh agensi polisi domestik wis dikendhalekake kontrol langsung pamrentah federal. .

Pungkasan, istilah "terorisme" wis ditrapake kanthi mbebayani kanggo nyakup tumindak sing ngganggu, utawa ningkatake gangguan, karo operasional perusahaan kewan. Undhang-undhang Terorisme Perusahaan Kewan (AETA), ditandatangani undang-undang tanggal 27 November 2006, ngembangake definisi "perusahaan kewan" menyang bisnis sing "nggunakake utawa adol kewan utawa produk kewan." Undhang-undhang kasebut ateges nemtokake para demonstran, boikot utawa picketer bisnis ing AS minangka teroris.

Most people in the US believe in our Bill of Rights and value personal freedoms. Yet, our corporate media in the past year failed to adequately inform us about important changes in our civil rights and liberties. Despite our busy lives we want to be informed about serious decisions made by the powerful, and rely on the corporate media to keep us abreast of significant changes. When a media fails to cover these issues, what else can we call it but censorship?

Definisi sensor sing luwih jembar ing Amerika saiki kudu nyakup gangguan, disengaja utawa ora, kanthi aliran informasi warta penting kanggo masarakat Amerika. Kanthi ukuran raksasa media utama ing AS, ora ana alesan kanggo terus ngilangi crita berita utama sing mengaruhi kabeh urip kita.

[Peter Phillips minangka profesor Sosiologi ing Universitas Negeri Sonoma lan Direktur Proyek Censored. Buku paling anyar Censored 2008 saka Seven Stories Press kasedhiya ing toko buku ing saindenging negara utawa ing www.projectcensored.org.]

Print Friendly, PDF & Email