Kanada minangka tujuan wisata seksual, ujare laporan Departemen Luar Negeri AS

00_1212628465
00_1212628465
ditulis dening editor

Canada must do more to arrest and convict human traffickers who have helped make the country a “sex tourism” destination for American tourists, a U.S. government report released Wednesday suggests.

Laporan Perdagangan Manusia Departemen Luar Negeri AS taun 2008 menilai upaya pamrentah kanggo ngontrol perdagangan wong ing 153 negara.

Print Friendly, PDF & Email

Canada must do more to arrest and convict human traffickers who have helped make the country a “sex tourism” destination for American tourists, a U.S. government report released Wednesday suggests.

Laporan Perdagangan Manusia Departemen Luar Negeri AS taun 2008 menilai upaya pamrentah kanggo ngontrol perdagangan wong ing 153 negara.

Klaim manawa Kanada minangka tujuan wisata turis adhedhasar laporan saka organisasi non-pemerintah, ujare laporan kasebut.

Sex tourism is of concern because it often involves the exploitation of people, especially women and children, forced into the sex business.

Canada is a source, transit and destination country for trafficked people, the report said, but it did not provide specific numbers. It said victims arrive in Canada from Thailand, Cambodia, Malaysia, Vietnam, South Korea, Russia and Ukraine.

Bocah-bocah wadon lan wanita Kanada, akeh sing asli, uga diperdagangkan ing negara kasebut kanggo makarya ing operasi seks-kanggo-dhuwit, ujare laporan kasebut.

Laporan kasebut ujar Kanada isih tundha ing babagan ngetrapake inisiatif anti-perdagangan menungso nanging wis memenuhi standar internasional minimal kanggo nglawan masalah kasebut.

"Sajrone taun kepungkur, Kanada nambah upaya perlindungan lan pencegahan korban nanging nuduhake kemajuan winates ing upaya penegak ukum marang pelaku perdagangan," ujare laporan kasebut.

Ana luwih saka 100 wong Kanada sing didakwa eksploitasi bocah ing negara liya, nanging mung wong loro sing diadili ing Kanada, nomer pamrentah Kanada sing dikutip ing acara laporan kasebut.

Laporan kasebut nyaranake Kanada:

Bekerja luwih angel kanggo neliti, nuntut lan ngukum para pedagang.
Bekerja luwih angel kanggo neliti lan nuntut Kanada sing diduga nindakake tindak pidana pariwisata jinis bocah ing luar negeri.
Nambah serangan brothel lan tindakan polisi liyane sing proaktif.
Nambah perlindungan lan layanan kanggo korban perdagangan manca negara.
Perdagangan manungsa kalebu memikat utawa nyulik wong - umume wanita lan bocah-bocah wadon - ing tapel wates internasional utawa ing negarane dhewe kanggo makarya ing perdagangan seks utawa kahanan pegawean liyane sing surem.

AS ngramal udakara 800,000 wong, nganti separo bocah kasebut, setaun diperdagangkan ngliwati wates, nanging mayuta-yuta wong lagi diperdagangkan ing negarane dhewe.

"Ing taun iki, jutaan pria, wanita lan bocah-bocah ing saindenging jagad bakal ngancurake para pedagang manungsa. Bentuk perbudakan modern iki nggawe kejutan ing ati nurani saben bangsa sing wis beradab, ”tulis Sekretaris Negara AS Condoleezza Rice nalika nulis laporan kasebut.

Organisasi Buruh Internasional ngramalake manawa ana 12.3 yuta wong sing kerja paksa lan perbudakan seksual, nanging prakiraan liyane udakara patang yuta nganti 27 yuta.

cbc.ca

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.