Afrika ngluncurake penghargaan sektor pariwisata

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

(TVLW) - Investor ing industri pariwisata ing Kenya kanthi cepet berkembang duwe platform anyar kanggo ngukur kinerja marang para pesaing Afrika, amarga diluncurake penghargaan kontinental sing bakal dianakake taun ngarep.

Print Friendly, PDF & Email

(TVLW) - Investor ing industri pariwisata ing Kenya kanthi cepet berkembang duwe platform anyar kanggo ngukur kinerja marang para pesaing Afrika, amarga diluncurake penghargaan kontinental sing bakal dianakake taun ngarep.

Diatur dening Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) kanthi kolaborasi karo majalah Africa Investor, penghargaan kasebut bakal ngakoni prestasi ing pitung aspek utama industri.

Asisten sekretaris jenderal UNWTO Geoffrey Lipman ujar manawa penghargaan kasebut mbukak kanggo perusahaan lan organisasi swasta lan publik ing sektor pariwisata Afrika. Operator tur, hotel lan hiburan, panyedhiya infrastruktur pariwisata, maskapai penerbangan, LSM lan lembaga pamrentah kalebu salah sawijining pemain industri sing diwenehi penghargaan kasebut.

Penghargaan Investor Pariwisata bakal ditampilake ing gala sing bakal dianakake wulan Februari ing Johannesburg, Afrika Selatan - sajrone Konferensi Pariwisata Bisnis 2008. Investor duwe nganti Januari kanggo nyelehake entri kasebut.

Sektor pariwisata Afrika saya mundhak kanthi tingkat 10 persen saben taun dibandhingake rata-rata global 5.6 persen, miturut UNWTO Pariwisata Barometer. Wutah iki diarepake terus ing dasawarsa sabanjure lan ing taun 2020 pangsa pasar Afrika teka bakal luwih tikel.

Ngomong nalika diresmekake penghargaan kasebut, Prof Lipman ujar manawa Afrika bisa nggunakake keuntungan komparatif ing satwa, alam, warisan lan iklim kanggo njembarake pangsa pasar pariwisata global.

"Keuntungan iki bisa nyengkuyung negara-negara supaya bersaing ing sektor kasebut lan mbantu nglawan kemlaratan," jarene. Jaringan infrastruktur lan komunikasi sing luwih apik, privatisasi aset negara uga investasi anyar ing pariwisata dadi sawetara pendorong utama pertumbuhan.

Analis ujar manawa tuwuhing iki uga dibantu dening tambah akeh kapasitas plancongan udara sing mbukak benua luwih akeh pengunjung. Ana 38 operator manca negara sing ngubungake Afrika karo saindenging jagad. Penyelenggara ujar manawa penghargaan kasebut bakal nampilake kesempatan lan prestasi bawana ing saindenging jagad.

"Penghargaan iki dirancang kanggo ngakoni lan menehi penghargaan marang klompok sing wis menehi kontribusi luar biasa tumrap pertumbuhan investasi pariwisata berkelanjutan ing Afrika," ujare Prof Lipman.

Penghargaan kasebut minangka bagean saka Penghargaan Investor Investor Afrika, sing menehi penghargaan kanggo praktik bisnis, prestasi ekonomi lan investasi sing luar biasa. Hadiah kasebut ngakoni prestasi sing luar biasa ing bidang perbankan, investasi sing berkelanjutan ing Afrika, kesepakatan infrastruktur taun iki, peraturan cerdas lan inisiatif paling apik kanggo ndhukung Tujuan Pembangunan Milenium (MDG).

Penghargaan kasebut uga ngakoni wanita bisnis paling apik ing taun iki lan pamimpin bisnis Afrika lan internasional taun iki.

bdafrica.com

Print Friendly, PDF & Email