Dewan Pariwisata Afrika Warta Breaking Travel Breaking News Zimbabwe Plancongan Bisnis Editorial Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Presiden Zimbabwe Dr. Walter Mzembi: Wah apik?

Pilih basa sampeyan
Mzembi
Mzembi
ditulis dening Eric Tawanda Muzamhindo

Dr. Walter Mzembi minangka salah sawijining menteri pariwisata sing paling dihormati ing saindenging jagad lan uga entuk posisi 2 ing pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO ing taun 2018. Apa wong iki bisa dadi pimpinan negara sing bakal nemoni akeh masalah? Akeh wong liya sing ujar manawa dheweke dadi wong sing paling janjeni kanggo nggawe negara Afrika kasebut dilacak.

Ing politisi Zimbabwe sing sregep lan akademisi sing dihormati, Walter Mzembi dianggep akeh ing antarane pamisahan politik minangka alternatif sing paling apik kanggo nuwuhake front demokrasi sing akeh.

Mantan Menteri Luar Negeri lan Pariwisata ngarepake partai kasebut, partai rakyat ing sawetara wulan mbesuk. Indikator politik saiki kanthi jelas nuduhake manawa kita duwe vakum politik sing serius lan wong-wong Zimbabwe saiki luwih milih alternatif sing paling apik yaiku wujud kekuwatan katelu.

Mzembi sing dianggep akeh wong sing sehat lan mandeg bisa dadi solusi pungkasan kanggo krisis Zimbabwe. Ngomong karo ceramah media, praktisi media sing dihormati, Ndewa, wis jelas ing akhir minggu yen Zimbabwe butuh wong sing luwih dewasa lan trampil kanggo njupuk supremasi lan pamrentahan negara Afrika Selatan sing gelut.

Mzembi sing ana ing pembuangan ing Afrika Kidul minangka eri ing daging ing mripate Mnangagwa. Ing partai pamrentah Zanu PF, ana panjaluk anyar kanggo pimpinan saiki mundur karo sawetara sing ngarani Mzembi minangka alternatif kanggo taun 2023. Tilas anggota dewan legislatif Masvingo South sing diarani pejabat Sekeramayi ing rencana jaman pasca-Mugabe mitra internasional minangka merek paling apik kanggo memimpin Zimbabwe.

Kanthi dinamika politik saiki dadi oposisi sing saiki dipimpin dening Advokat Nelson Chamisa tetep ora stabil lan akeh inkonsistensi, lan sawetara uga njaluk Pamrentah koalisi sing dipimpin dening Mzembi.

Akeh wong njlentrehake babagan klambi oposisi sing ora ana kohesi lan arah sing njaluk karakter sing luwih sopan kanggo maju ing ngarep. Mzembi sing nggawa merek apik lan dihormati ing antarane pamisahan politik dianggep akeh minangka pilihan pungkasan kanggo krisis politik lan ekonomi saiki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Eric Tawanda Muzamhindo

Sinau sinau Pengembangan ing Universitas Lusaka
Sinau ing Universitas Solusi
Sinau ing Universitas Wanita ing Afrika, Zimbabwe
Tindak menyang ruya
Urip ing Harare, Zimbabwe
nikah